• Πολιτική

    Αχτσιόγλου: Οι εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική και ένα ερώτημα για τον Κασσελάκη

    • NewsRoom
    Έφη Αχτσιόγλου, υποψήφια πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

    Έφη Αχτσιόγλου, υποψήφια πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


    Βίντεο με ένα σύντομο σχόλιο για την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν ανάρτησε η Έφη Αχτσιόγλου στα κοινωνικά δίκτυα για να καταλήξει ρωτώντας τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη στα Ελληνοτουρκικά.

    Η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηρίζει σταθερά τον διάλογο με την Τουρκία, αλλά σημειώνει πως “πρέπει να είναι όμως ένας δομημένος διάλογος, όχι απλή ανταλλαγή επισκέψεων.

    Με σκοπό την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ. Και με σαφείς αδιαπραγμάτευτες κόκκινες γραμμές. Τη μη αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας και τον σεβασμό της εθνικής μας κυριαρχίας”.

    Παράλληλα χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν κατέστησε με δυναμισμό σαφές στον κ. Ερντογάν ότι το Κυπριακό αποτελεί κρίσιμο ζήτημα στον ελληνοτουρκικό διάλογο.

    Κατόπιν, απευθύνεται στον έτερο υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκη ζητώντας να μάθει τις θέσεις του για τον ελληνοτουρκικό διάλογο και για την άμυνα της χώρας και θέτει το ερώτημα, αν “εξακολουθεί να πιστεύει, όπως δήλωσε δημόσια, στη θέσπιση του επαγγελματικού στρατού;”

    Διαβάστε επίσης:

    Παππάς: Οι διαφωνίες στο συνέδριο για τον μετασχηματισμό αποτυπώνονται και στις δύο υποψηφιότητες 

    Κασσελάκης: Δεν θέλω να παραιτηθούν από βουλευτές Ακρίτα, Αποστολάκης και Ηλιόπουλος

    Ερντογάν: Ισχυρή η βούλησή μας για την επίλυση των ζητημάτων με την Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ