• Πολιτική

    Α. Τσίπρας: «Ο κόσμος να ψηφίσει προοδευτικούς, έναντι των εκπροσώπων του συντηρητισμού»

    • NewsRoom


    Στο εκλογικό κέντρο της Κυψέλης, όπου ψηφίζει βρέθηκε προ λεπτών ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους, που βρέθηκαν εκεί, ο πρωθυπουργός δήλωσε «Σήμερα ψηφίζουμε για την αυτοδιοίκηση, για τους δήμους, για τις περιφέρειες. Από τους υποψήφιους που θα προκύψουν σήμερα, καθώς και από όσους έχουν εκλεγεί από την προηγούμενη εβδομάδα δημιουργείται ένα νέο τοπίο για την αυτοδιοίκηση. Οι εκλεγέντες είναι αναγκασμένοι να συνεργαστούν και να επιτρέψουν προγραμματικές συγκλίσεις, μέσα στο πλαίσιο της νέας, μεγάλης προγραμματικής θεσμικής τομής του Κλεισθένη, που δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο, που πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει προς όφελος των πόλεων, των δήμων, των περιφερειών και τελικά των τοπικών κοινωνιών.

    Η νέα κατάσταση εξαναγκάζει τους τοπικούς άρχοντες σε συναινέσεις και συνεργασία για το κοινό καλό των πόλεων. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι επιλογές μας σήμερα δεν είναι κρίσιμες. Καλούμε τους πολίτες να επιλέξουν προοδευτικούς υποψήφιους, απέναντι στους εκπροσώπους του συντηρητισμού, τους προοδευτικούς που έχουν κύρος και σοβαρότητα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Είμαι αισιόδοξος ότι οι πολίτες θα πράξουν το καλύτερο για τις πόλεις».



    ΣΧΟΛΙΑ