Πολιτική

Α. Συρίγος (νέος υφ. Παιδείας): Στόχος η ασφάλεια των πανεπιστημίων και η δωρεάν δημόσια εκπαίδευση

  • NewsRoom

Άγγελος Συρίγος


Η ασφάλεια των πανεπιστημίων αλλά και η βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης κρατώντας τον δωρεάν χαρακτήρα της είναι οι βασικοί στόχοι του νέου υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, λίγη ώρα πριν από την ορκωμοσία του.

Ο κ. Συρίγος τόνισε ότι πρέπει η Παιδεία να είναι πιο ποιοτική και ανταγωνιστική, ενώ υπογράμμισε ότι ζητούμενο είναι η ακαδημαϊκή ελευθερία.

Ο νέος υφυπουργός Παιδείας, χαρακτήρισε εξαιρετικά επίπονη την εξ αποστάσεως διδασκαλία καθώς -όπως είπε- δεν είναι αμφίδρομη και πως νιώθει ότι μιλάει σε τοίχο επί δύο ώρες.

Για το άνοιγμα των σχολείων επεσήμανε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνει στις 11 Ιανουαρίου ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από τους επιστήμονες, οι οποίοι είναι οι αρμόδιοι που θα αποφασίσουν. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα εξεταστούν και τις επόμενες ημέρες τα δεδομένα και θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης.

Αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας, παρατήρησε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια τάση μείωσης της έντασης από την πλευρά της Άγκυρας και εκτίμησε ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα γίνει έναρξη των διερευνητικών επαφών.

Ερωτηθείς για τον ανασχηματισμό, ο κ. Συρίγος τον χαρακτήρισε στοχευμένο, καθώς όπως είπε βασικοί υπουργοί μένουν στη θέση τους, ενώ αναφερόμενος στην επιλογή του, είπε πως τον ενημέρωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ την Πρωτοχρονιά που είχαν συναντηθεί είχαν μια ανάλογη συζήτηση και είχε καταλάβει πως είναι ανάμεσα στις επιλογές του κ. Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:

Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Τάκη Θεοδωρικάκου και του Γιάννη Βρούτση

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας- Η βαριά ατζέντα του νέου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη

Ανασχηματισμός: Ποια είναι η Μαρία Συρεγγέλα που αναλαμβάνει υφυπουργός Εργασίας

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ