ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κάρολαϊν Λίβιτ: Το shutdown απειλεί να «αφανίσει» τα στοιχεία για πληθωρισμό και απασχόληση – «Η Fed οδηγεί στα τυφλά»
Εικόνα εξομάλυνσης της επίδρασης της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης στην Ελλάδα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωση των καταναλωτών, και ιδιαίτερα των ευάλωτων οικονομικά νοικοκυριών, παρουσιάζει η πορεία του πληθωρισμού των τιμών τροφίμων από τον Ιούνιο του 2024.
Αυτό σημειώνεται σε ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Ανάπτυξης, για τον μηδενικό πληθωρισμό τροφίμων και τον Ιανουάριο 2025, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της EUROSTAT και του ΙΕΛΚΑ.
Όπως αναφέρει το υπουργείο, τα στοιχεία της πορείας του πληθωρισμού τροφίμων στην Ελλάδα αποδεικνύουν ότι, σταδιακά, η παγκόσμια πληθωριστική κρίση παρέρχεται αλλά και ότι τα αυστηρά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση αποδίδουν καρπούς υπέρ των καταναλωτών και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων οικονομικά.
Ωστόσο, συνεχίζει το ενημερωτικό σημείωμα, η προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών της ελληνικής λιανικής αγοράς δεν σταματά, αντιθέτως εντείνεται το επόμενο χρονικό διάστημα με τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων για την αύξηση του ανταγωνισμού, την καλύτερη ενημέρωση του καταναλωτή και την προστασία της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών.
Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως σημειώνεται, είναι η αύξηση της πραγματικής αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών με καλύτερες τιμές για τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα και καλύτερες οικονομικές απολαβές για τους πολίτες, με απώτερο στόχο τη σύγκλιση του βιοτικού επιπέδου της Ελλάδας με αυτό των προηγμένων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.
Διαβάστε επίσης:
ΠΝΟ: 24ωρη απεργία σε όλα τα πλοία στις 28 Φεβρουαρίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωαγορές: Βουτιά άνω του 1% σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη μετά το τέλος του Shutdown στις ΗΠΑ
- ΗΠΑ: Δύο «Antifa» οργανώσεις από την Ελλάδα θα χαρακτηριστούν τρομοκρατικές όπως το ISIS και η Αλ Κάιντα
- Opinion Poll: Στις 16,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ, προβάδισμα 22 μονάδων Μητσοτάκη για την πρωθυπουργία
- HelenniQ Energy: Kοιτάζει νέα επέκταση στο εξωτερικό