• Οικονομία

    Xρήστος Σταϊκούρας: Πλησιάζει η επενδυτική βαθμίδα

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλάει στο συνέδριο της Ολυμπίας την 1η ημέρα στο Ζάππειο Μέγαρο

    Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας


    Η χώρα βρίσκεται πλησίον του στόχου επίτευξης της επενδυτικής βαθμίδας, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    Ο κ. Σταϊκούρας, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει σε επενδυτικό συνέδριο, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg  ότι «η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου  για την εξασφάλιση της επενδυτικής βαθμίδας».

    Ο ίδιος υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τον στόχο εντός του 2023. Αναφερόμενος στα δημοσιονομικά δεσμεύτηκε ότι ο προϋπολογισμός θα ξεκινήσει από το 2023 να εμφανίζει πρωτογενή πλεονάσματα.

    Κατά την τριήμερη παραμονή του στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Οικονομικών  θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους επενδυτικών και τραπεζικών ομίλων, όπως είναι οι Axia, Citi, Goldman Sachs, Nomura, Paulson & Co., Bank of New York Mellon, Buffalo Thorn Capital Management LLC, Lord Abbett & Co. κ.ά.

    Σήμερα εξάλλου θα παρευρεθεί στην τελετή λήξης (“Closing Bell Ceremony”) των εργασιών του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE), ενώ αύριο Παρασκευή θα παρουσιάσει τους κεντρικούς άξονες και τους στόχους της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης στο “24 th Annual Capital Link Invest in Greece Forum”.

    Διαβάστε επίσης

    Μειώνεται το “κενό ΦΠΑ” στην Ελλάδα – Τι δείχνουν τα στοιχεία της Κομισιόν



    ΣΧΟΛΙΑ