• Οικονομία

    Βραζιλία: Σχέδιο 9,9 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η κυβέρνηση Λούλα για τις καταστροφές από τις φονικές πλημμύρες

    Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα

    Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα


    Ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας Φερνάντο Χαντάντ παρουσίασε ένα σχέδιο ύψους 50,9 δισεκατομμυρίων ρεάλ (9,9 δισεκατομμύρια δολάρια) για να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στο νότο της χώρας, την ώρα που οι αγορές παρακολουθούν προσεκτικά τις δαπάνες της χώρας.

    Τα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν επιδοτούμενη πίστωση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, θα κατευθυνθούν σε 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων μισθωτών, δικαιούχων κοινωνικών προγραμμάτων, εταιρειών, αγροτικών παραγωγών, πολιτειών και δήμων, ανέφερε ο Χαντάντ.

    Οι προτάσεις συνεπάγονται ένα αντίκτυπο 7,7 δισεκατομμυρίων ρεάλ στον πρωτογενή προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, από τον οποίο εξαιρούνται οι πληρωμές τόκων, ανέφερε.

    Οι καταρρακτώδεις βροχές στο νοτιότερο κρατίδιο του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 107 νεκρούς και 164.000 εκτοπισμένους, γεγονός που αποτελεί καθοριστική στιγμή στην προεδρία του Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

    Η καταστροφή έχει πλήξει βιομηχανίες, γεωργικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις μεταποίησης και τράπεζες, αυξάνοντας την πίεση στις δαπάνες, σε μια εποχή που πολλοί επενδυτές ήδη ανησυχούν για τους δημόσιους λογαριασμούς του κράτους.

    «Αυτά τα χρήματα δεν θα ληφθούν από άλλες περιοχές της χώρας», είπε ο Χαντάντ. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι που συνεισφέρει αυτούς τους πόρους στο Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, χωρίς να βλάψει τα προγράμματα που εξυπηρετούν άλλες περιοχές της Βραζιλίας».

    Η κυβέρνηση θα επιταχύνει τις πληρωμές κοινωνικών παροχών τον Μάιο και την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει πρόταση για επαναδιαπραγμάτευση των χρεών του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, ανέφερε ο Χαντάντ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει περισσότερη βοήθεια εάν χρειαστεί.

    Διαβάστε επίσης

    Ισραήλ: Θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις του Καΐρου “έληξαν”-Προχωρά στις επιχειρήσεις στη Ράφα

    Βρετανία: «Μου επέτρεψαν να βγω από το κλουβί μου»: Ο βασιλιάς Κάρολος αστειεύτηκε σε επίσκεψη που έκανε

    Ντε Γκίντος: Η ΕΚΤ δεν θα δεσμευτεί για το τι θα κάνει μετά την μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο



    ΣΧΟΛΙΑ