• Οικονομία

    Βόμβα Βουρλιώτη: Συγγενείς του κυκλώματος των εφοριακών της Χαλκίδας προσπάθησαν να σηκώσουν τεράστια ποσά από τράπεζες

    Χαράλαμπος Βουρλιώτης, επικεφαλής Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

    Χαράλαμπος Βουρλιώτης, Επικεφαλής Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος


    Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με το κύκλωμα των εφοριακών που είχαν έδρα τη ΔΟΥ Χαλκίδας, που είχαν στήσει φάμπρικα με εκβιασμούς και δωροδοκίες επιχειρηματιών, ώστε να αποκομίσουν τεράστια ποσά.

    Η αστυνομική έρευνα διαπίστωσε μία, ιεραρχικά δομημένη εγκληματική οργάνωση, με επιχειρησιακή δομή και διακριτούς ρόλους, η οποία προέβαινε σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά καθήκοντα των εμπλεκόμενων υπαλλήλων καθώς και στις εκβιάσεις επιχειρηματιών εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας είτε στο πλαίσιο αμοιβαίας συμφωνίας είτε εκβιαστικά, χρηματικά ποσά ως αντίτιμο.

    Νέες αποκαλύψεις

    Μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση, υπήρξε άμεση παρέμβαση από την Αρχή για το Ξέπλυμα, με τον πολύπειρο εισαγγελέα Χαράλαμπο Βουρλιώτη να δίνει σαφείς εντολές προς κάθε κατεύθυνση.

    Πληροφορίες αναφέρουν πως μόλις αποκαλύφθηκε το κύκλωμα, άτομα από το περιβάλλον τους προσπάθησαν να σηκώσουν τεράστια ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορούμενων. Αυτή την ώρα μάλιστα, ερευνάται αν πρόκειται για συνδικαιούχους των τραπεζικών λογαριασμών ή άτομα που είχαν λάβει εξουσιοδότηση από τα μέλη του κυκλώματος να προχωρήσουν στις αναλήψεις.

    Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν κατάφεραν να τραβήξουν τα χρήματα, αφού η Αρχή για το Ξέπλυμα είχε δώσει ήδη εντολή να «παγώσουν» όλοι οι λογαριασμοί και να απαγορευτεί κάθε κίνησή τους.

    Δεσμεύτηκαν τα πάντα

    Μάλιστα, εκτός από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να δεσμευτούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορούμενων: από κινητά και ακίνητα, έως και θυρίδες που διέθεταν τα 8 φυσικά πρόσωπα. Επίσης, δόθηκε εντολή δέσμευσης και μιας εταιρείας.

    Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για την εταιρεία που διέθετε ένας εκ των λογιστών που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. από τις έρευνες των αστυνομικών στα σπίτια και στα αυτοκίνητα των συλληφθέντων, που κατηγορούνται ως μέλη του κυκλώματος που δρούσε στη Χαλκίδα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 88.795 ευρώ.

    Νέα στοιχεία

    Εν τω μεταξύ, καθημερινά έρχονται νέα στοιχεία για την εγκληματική οργάνωση που δρούσε μέσα στο ΔΟΥ της Χαλκίδας. To «τεφτέρι» με τα ονόματα όσων εκβιάζονταν και τα ποσά που έδιναν ήρθε στο φως και αποκαλύπτει πώς δρούσαν οι εκβιαστές.

    Στο σημειωματάριο αναγράφονται τα ονόματα του 62χρονου λογιστή από το Επιμελητήριο, της «Λίνας», ενός 50χρονου υπαλλήλου της ΔΟΥ και ενός ακόμη ατόμου.

     

     

    Παράλληλα, αναγράφονται και ποσά από 250 ευρώ έως 11.000 ευρώ, καθώς και ημερομηνίες από τις 4 Νοεμβρίου 2020 έως και τον Μάιο του 2024.

    Υπάρχουν επίσης και πολλές συνομιλίες της διευθύντριας της εφορίας με τα μέλη της οργάνωσης. Σε μία από αυτές μιλούν για κάποιο από τα θύματά τους.

    Λογιστής: Ο … ήταν να έρθει, να πάρουμε τηλέφωνο τον … δεν ήρθε. Οπότε…
    Διευθύντρια: Ο … έχει στην τράπεζα τώρα 75.000, ανοίξαμε τους λογαριασμούς.
    Λογιστής: Πόσα έχει;
    Διευθύντρια: 75
    Λογιστής: Α, έχει λεφτουδάκια.
    Διευθύντρια: Έχει λεφτουδάκια.
    Λογιστής: Και 600 που θα πάρει;
    Διευθύντρια: Ναι, έχει.
    Λογιστής: Μήπως πρέπει να την πάρουμε την υπόθεση;
    Διευθύντρια: Δεν ξέρω. Γι’ αυτό σου κρατάω ακόμα.
    Λογιστής: Το ξανασκέφτομαι τώρα.
    Διευθύντρια: Ναι, δεν ξέρω.
    Λογιστής: Και εγώ αυτές τις επιφυλάξεις έχω.

    Διαβάστε επίσης:

    Mondelez: Βαρύ πρόστιμο 337,5 εκατ. ευρώ – Πώς «φούσκωνε» τις τιμές σε γνωστές σοκολάτες και μπισκότα
    Ιβάν Σαββίδης: Με 180 εκατ. ευρώ έκανε δύο φορές πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ!!!
    Politico: Σχοινάς, Γεραπετρίτης, Κεραμέως, Παπασταύρου οι υποψήφιοι για Επίτροπο στην ΕΕ



    ΣΧΟΛΙΑ