• Οικονομία

    Τράπεζες: Λύσεις για τα κόκκινα δάνεια με βάση τις συναλλαγές

    • NewsRoom
    daneia


    Στην αναζήτηση λύσεων για τα κόκκινα δάνεια ανάλογα με τις συναλλαγές στις οποίες προβαίνουν οι δανειολήπτες φέρονται να βρίσκονται οι τράπεζες, ελέγχοντας τις κινήσεις χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.

    Με βάση αυτές τις συναλλαγές τα πιστωτικά ιδρύματα θα προτείνουν ρυθμίσεις στους «κόκκινους» δανειολήπτες.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως σήμερα γνωστά, η νέα πολιτική των τραπεζών στη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων θα εμπεριέχει και γενναιόδωρο «κούρεμα» χρεών.

    Για τον λόγο αυτό, τα τραπεζικά ιδρύματα βασίζονται στις συναλλαγές προκειμένου να αποφύγουν την παροχή «προνομίων» στους στρατηγικούς κακοπληρωτές που έχουν κόκκινα δάνεια.

    Υπενθυμίζεται πως ο SSM ασκεί πιέσεις προς τα πιστωτικά ιδρύματα να κινηθούν προς την κατεύθυνση των μακροπρόθεσμων ρυθμίσεων.

    Oι έλεγχοι στις συναλλαγές

    Όσον αφορά στους ελέγχους, οι τράπεζες «σαρώνουν» τα οικονομικά δεδομένα που έχουν στα χέρια τους, για τις συναλλαγές των δανειοληπτών, είτε μέσω ΑΤΜ, είτε μέσω e-banking ή ακόμη και μέσω αγορών από καταστήματα και σούπερ μάρκετ.

    Και καθώς στο τσιπάκι της κάρτας περνούν όλες οι συναλλαγές, αυτές αποτελούν και την ταυτότητα κάθε δανειολήπτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα χρυσού: Αντικαθιστούσαν διαμάντια με φο μπιζού – «Χρυσές δουλειές» με πρόσφυγες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το «success story» του Βορειοελλαδίτη που έγινε πλούσιος με μία… γευστική πατέντα!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζα Κύπρου: Μονοκατοικίες πωλούνται για χρέη έως €300.000 (εικόνες)



    ΣΧΟΛΙΑ