• Business

    Τράπεζα Κύπρου: Μονοκατοικίες πωλούνται για χρέη έως €300.000 (εικόνες)

    • NewsRoom

    Douglas Elliman Real Estate


    Μονοκατοικίες των τριών και πέντε υπνοδωματίων και σε προνομιούχες περιοχές της Λευκωσίας πωλούνται για χρέη, επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Σε γνωστές τοποθεσίες της πρωτεύουσας , σύμφωνα με δημοσίευμα του philenews.com , σπίτια έχουν περάσει στην κυριότητα της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ακινήτων (REMU) της Τράπεζας Κύπρου και πωλούνται σε αρκετές περιπτώσεις κάτω από €500.000.
    Η απόκτηση σπιτιού κάποτε ήταν μια ακριβή υπόθεση και σίγουρα δεν αρκούσε το ποσό των €300.000 ή €500.000 για κάποιες περιοχές της πρωτεύουσας. Σήμερα για περιοχές εκτός Λευκωσίας οι μονοκατοικίες τριών υπνοδωματίων πωλούνται περίπου στις €200.000.
    Στη νέα φουρνιά σπιτιών που δόθηκαν στη REMU για να διαγραφεί χρέος είναι σπίτι πέντε υπνοδωματίων στον Αρχάγγελο της Λευκωσίας. Είναι 225 τ.μ., διαθέτει ενιαίο σαλόνι/τραπεζαρία και κουζίνα με δευτερεύουσα τραπεζαρία και τουαλέτα επισκεπτών στο ισόγειο και τέσσερα υπνοδωμάτια (ένα από τα οποία είναι en-suite) και ένα μπάνιο στον πρώτο όροφο. Υπάρχει επίσης μια σοφίτα 22τμ που αποτελείται από ένα υπνοδωμάτιο και ένα ντους. Το σπίτι διαθέτει τη χρήση δύο καλυμμένων χώρων στάθμευσης, μια αποθήκη και χώρο μπάρμπεκιου. Η τιμή πώλησης είναι €336.000.
    Διώροφο σπίτι με τέσσερα υπνοδωμάτια στον Αρχάγγελο που  αποτελείται από ενιαίο χώρο καθιστικού και τραπεζαρίας, κουζίνα και W.C στο ισόγειο, ενώ στον πρώτο όροφο υπάρχουν τέσσερα υπνοδωμάτια, ένα από τα οποία είναι ιδιωτικό με μπάνιο. Η τιμή πώλησης είναι €223.000.
    Ημιτελής κατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων στον Αρχάγγελο έκτασης 196 τ.μ., που αποτελείται από ενιαίο χώρο καθιστικού και τραπεζαρίας, κουζίνα και τουαλέτα επισκεπτών στο ισόγειο και τέσσερα υπνοδωμάτια (το ένα από τα οποία διαθέτει μπάνιο), υπάρχει επίσης μια σοφίτα 35τμ. Το σπίτι πωλείται €289.000.
    Διώροφο σπίτι με τέσσερα υπνοδωμάτια και πισίνα που βρίσκεται στον Άγιο Δομέτιο και αποτελείται από τραπεζαρία, σαλόνι και κουζίνα, δωμάτιο πλυντηρίου και WC επισκεπτών στο ισόγειο, ενώ στον 1ο όροφο υπάρχουν τέσσερα υπνοδωμάτια (δύο από τα οποία διαθέτουν ιδιωτικό μπάνιο). Το σπίτι διαθέτει ένα υπόγειο που αποτελείται από ένα λεβητοστάσιο, δύο υπνοδωμάτια και ένα ντους. Το σπίτι είναι 456 τ.μ. και πωλείται €336.000.
    Διώροφο σπίτι με τέσσερα υπνοδωμάτια στον Στρόβολο που αποτελείται από καθιστικό και τραπεζαρία, κουζίνα με δευτερεύον καθιστικό, WC επισκεπτών και πλυσταριό στο ισόγειο. Στον πρώτο όροφο υπάρχουν τέσσερα υπνοδωμάτια και ένα οικογενειακό μπάνιο. Το σπίτι είναι 374 τ.μ. και πωλείται €430.000.
    Διώροφη κατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων στον Στρόβολο, 357 τ.μ., το οποίο διαθέτει και πισίνα, πωλείται €480.000. Σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων έκτασης 345τμ που αποτελείται από σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, γραφείο και τουαλέτα επισκεπτών στο ισόγειο και τέσσερα υπνοδωμάτια (ένα από τα οποία είναι ιδιωτικό), μικρή κουζίνα, μπάνιο και ένα επιπλέον δωμάτιο στον πρώτο όροφο. Υπάρχει επίσης μια σοφίτα 45τμ που περιλαμβάνει σαλόνι, ένα υπνοδωμάτιο και ένα ντους και πωλείται €620.000.
    Σπίτι πέντε υπνοδωματίων στον Στρόβολο επιφάνειας 400τμ και αποτελείται από σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, πλυσταριό, γραφείο και τουαλέτα επισκεπτών στο ισόγειο. Ο πρώτος όροφος αποτελείται από πέντε υπνοδωμάτια, τρία με ιδιωτικό μπάνιο και ένα οικογενειακό μπάνιο. Διαθέτει πισίνα και πωλείται €657.000.
    Στην Έγκωμη σπίτι 4 υπνοδωματίων, 345 τ.μ., πωλείται €620.000.
    Ημιτελές σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων, μέρος του οικιστικού συγκροτήματος «Dexton 24»στη Λακατάμια, το οποίο αποτελείται από ενιαία κουζίνα, σαλόνι/τραπεζαρία, μικρό αποθηκευτικό χώρο και τουαλέτα επισκεπτών στο ισόγειο και τέσσερα υπνοδωμάτια και μπάνιο, στον πρώτο όροφο, 139 τ.μ., πωλείται €210.000.
    Αρκετές μονοκατοικίες στα περίχωρα της Λευκωσίας, Ψημολόφου, Γέρι, Δευτερά, έχουν δοθεί για χρέη στην Τράπεζα Κύπρου και αναζητούν νέους αγοραστές.
    Διώροφη μεζονέτα τεσσάρων υπνοδωματίων που βρίσκεται στην κοινότητα Ψημολόφου είναι προς πώληση. Αποτελείται από καθιστικό, τραπεζαρία και ξεχωριστή κουζίνα με καθιστικό, τουαλέτα επισκεπτών, πλυσταριό, ενώ στον πρώτο όροφο υπάρχει ένα υπνοδωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο, τρία επιπλέον υπνοδωμάτια και μπάνιο. Μια σοφίτα έχει χτιστεί στον τρίτο όροφο του σπιτιού. Το σπίτι είναι 185 τ.μ. και η τιμή πώλησης €214.000.
    Διώροφη μεζονέτα τεσσάρων υπνοδωματίων στην Ψημολόφου με τα ίδια χαρακτηριστικά όπως την προηγούμενη, 205 τ.μ., πωλείται €224.000. Διώροφο σπίτι 5 υπνοδωματίων στην Ψημολόφου 301 τ.μ., το οποίο αποτελείται από ενιαίο χώρο καθιστικού/τραπεζαρίας και κουζίνας, πλυσταριό, WC επισκεπτών, υπνοδωμάτιο και λεβητοστάσιο στο ισόγειο, ενώ στον πρώτο όροφο υπάρχουν τέσσερα υπνοδωμάτια, ένα από τα οποία είναι ιδιωτικό, μια ντουλάπα, ένα μπάνιο και μια μικρή κουζίνα, πωλείται €368.000.
    Διώροφο σπίτι τριών υπνοδωματίων στο Γέρι συνολικής έκτασης 144 τ.μ, το οποίο αποτελείται από ενιαίο χώρο καθιστικού/τραπεζαρίας, κουζίνα και διαθέτει WC επισκεπτών. Στον πρώτο όροφο υπάρχουν ένα μπάνιο και τρία υπνοδωμάτια, το ένα από τα οποία έχει και ένα ιδιωτικό μπάνιο. Υπάρχει επίσης μια σοφίτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη. Η τιμή πώλησης είναι €239.000.
    Ημιτελής μονοκατοικία τριών υπνοδωματίων στο Γέρι, 139 τ.μ., πωλείται €145.000.
    Διώροφο σπίτι με τέσσερα υπνοδωμάτια, που βρίσκεται στην Πάνω Δευτερά και αποτελείται από ενιαίο χώρο καθιστικού/τραπεζαρίας και κουζίνας και διαθέτει W.C. επισκεπτών στο ισόγειο, ενώ στον πρώτο όροφο υπάρχουν τέσσερα υπνοδωμάτια, από τα οποία το ένα είναι ιδιωτικό με ένα μπάνιο, πωλείται €200.500.



    ΣΧΟΛΙΑ