• Οικονομία

    Τουρκία: Σε κατάσταση σοκ οι Τούρκοι πολίτες από την κρίση που ήρθε μετά την πτώση της λίρας

    • NewsRoom
    Τουρκία: Σε κατάσταση σοκ οι Τούρκοι πολίτες από την κρίση που ήρθε μετά την πτώση της λίρας

    Πτώση της λίρας


    Η κατακόρυφη πτώση της λίρας φέρνει αντιμέτωπους με δραματικές συνέπειες της ακρίβειας, τους Τούρκους πολίτες και την οικονομία της χώρας στο κόκκινο.

    Τηλεοπτικό δίκτυο κατέγραψε και μετέδωσε τις δηλώσεις των κατοίκων που απεγνωσμένοι αναρωτιούνται τι μέλλει γενέσθαι με την φτώχεια που μαστίζει τη χώρα.

    Συγκεκριμένα κάποιες από τις δηλώσεις των πολιτών στην αγορά της Τουρκίας ήταν οι εξής:

    «Έχω  πάθει σοκ. Την περασμένη εβδομάδα αυτά τα αβγά ήταν 14 λίρες, τώρα ανέβηκαν στις 16 λίρες. Κάθε εβδομάδα βλέπουμε αυξήσεις 3, 4, 5 λίρες. Τι συμβαίνει; Τι είναι αυτό; Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», αναφέρει μια κάτοικος.

    «Τι είναι αυτό; Tι συμβαίνει στην Τουρκία; Δεν κατηγορούμε τον Ερντογάν όμως. Tι συνέβη και η οικονομία πήγε τόσο χάλια; Έχω τρία παιδιά, το μικρότερο 4 ετών και αναγκάζομαι να το κλειδώνω και να το αφήνω μόνο του για να πηγαίνω να εργαστώ στα σπίτια. Δεν έχω κανέναν!!», ανέφερε απελπισμένη μία ακόμη γυναίκα.

    Ενώ μια τρίτη γυναίκα σε κατάσταση απελπισίας δήλωσε : «Τι θα κάνουμε δεν θέλω να ζητιανεύω..»

    Η ίδια μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Haber,  αναφέρθηκε στις βάσεις των ΗΠΑ στην ελληνική επικράτεια ενώ ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα άρχισε να στέλνει στρατιώτες στην Δυτική Θράκη:

    «Oι ΗΠΑ πραγματοποιούν τη μεγαλύτερη στρατιωτική μεταφορά δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, η οποία απέχει μόλις 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τουρκίας. Άλλο ένα στρατιωτικό μεταγωγικό πλοίο έφτασε στην Αλεξανδρούπολη. Έγιναν διαδηλώσεις κάποιων που εναντιώνονται στην παρουσία των ΗΠΑ και έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Επιπλέον, η Ελλάδα άρχισε να στέλνει στρατιώτες στα τουρκικά χωριά της Δυτικής Θράκης.»

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ