• Οικονομία

    Τουρκία: Διπλασιάζονται οι εισαγωγές πετρελαίου από την Ρωσία

    • NewsRoom

    FILE PHOTO: A 3D printed oil pump jack is seen in front of displayed stock graph in this illustration picture, April 14, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration


    Η Τουρκία συνεχίζει να αυξάνει τις εισαγωγές πετρελαίου από την Ρωσία. Πλέον η εισαγωγή διαμορφώθηκε πάνω  από 200.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) κατά μέσο όρο μέχρι στιγμής φέτος, από 98.000 bpd την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα στοιχεία.

    Το Reuters ανέφερε τη Δευτέρα, επικαλούμενο στοιχεία της Refinitiv Eikon ότι η Τουρκία έχει αυξήσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία σε πάνω από 200.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) κατά μέσο όρο μέχρι στιγμής φέτος, από 98.000 bpd την ίδια περίοδο πέρυσι.

    Πως κινούνται οι εισαγωγές πετρελαίου

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα διυλιστήρια Tupras και STAR της Τουρκίας αύξησαν σημαντικά την πρόσληψη ρωσικού πετρελαίου, τόσο της κατηγορίας Urals όσο και της κατηγορίας Siberian Light, ενώ μείωσαν τις αγορές ποιοτήτων Βόρειας Θάλασσας, Ιράκ και Δυτικής Αφρικής.

    Τα στοιχεία της Refinitiv έδειξαν ότι το διυλιστήριο STAR αγόρασε περίπου 90.000 bpd πετρελαίου από τη Ρωσία από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2022 κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με 48.000 bpd την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Tupras αγόρασε περίπου 111.000 bpd ρωσικό πετρέλαιο κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια της περιόδου, από τον περσινό οκτάμηνο μόλις 45.000 bpd, σύμφωνα με τα στοιχεία.

    Διαβάστε επίσης

    Maritime Cyprus: Από τις 9 μέχρι 12 Οκτωβρίου στην Λεμεσό

    Πανέτα (ΕΚΤ): «Η πιθανότητα ύφεσης αυξάνεται»

    ΥΠΕΝ: Στο 80% το όφελος για τα νοικοκυριά από τα μέτρα για το ρεύμα



    ΣΧΟΛΙΑ