• Οικονομία

    Maritime Cyprus: Από τις 9 μέχρι 12 Οκτωβρίου στην Λεμεσό

    • NewsRoom


    Το συνέδριο Maritime Cyprus θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό, από τις 9 έως τις 12 Οκτωβρίου 2022. Περισσότεροι από 800 εκπρόσωποι αναμένεται να παρευρεθούν από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων θα είναι παράγοντες της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Η πλειονότητα των συζητήσεων σε πάνελ θα πραγματοποιείται το πρωί κάθε μέρας, επιτρέποντας τα απογεύματα να αφιερώνονται αποκλειστικά σε συναντήσεις και δικτύωση.

    Οι ηγέτες της ναυτιλίας που εμφανίζονται στη σειρά των ομιλητών και των συμμετεχόντων σε πάνελ είναι ο Kitack Lim, Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO). Adina Vălean, Επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής· Φίλιππος Φίλης, Πρόεδρος ECSA. Maja Markovcic Kostelac, Εκτελεστική Διευθύντρια, EMSA. Stephen Cotton, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF). Emanuele Grimaldi, Πρόεδρος, και Guy Platten, Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS). και Nikolaus Schues, Πρόεδρος της BIMCO και πολλών άλλων.

    Τι ανέφερε ο Βασίλειος Δημητριάδης

    Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βασίλειος Δημητριάδης, σχολίασε: «Η ναυτιλιακή βιομηχανία έχει εισέλθει σε μια περίοδο σημαντικών μετασχηματισμών τα τελευταία χρόνια, με τους εισερχόμενους κανονισμούς να ενθαρρύνουν την τόσο αναγκαία αλλαγή και την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές. Η πανδημία έχει επίσης επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας της βιομηχανίας. Κοιτάζοντας το πρόσφατο παρελθόν, καθώς και το άμεσο μέλλον, είναι σαφές ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για γνήσια συνεργασία σε ολόκληρη τη βιομηχανία γύρω από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το μεταβαλλόμενο τοπίο.

    «Αν και αυτές οι προκλήσεις είναι σημαντικές, δεν είναι ανυπέρβλητες, εάν η ναυτιλία ενωθεί αποτελεσματικά για να ακολουθήσει μια πορεία προς τα εμπρός. Αυτόν τον Οκτώβριο, το Maritime Cyprus θα προσφέρει μια πλατφόρμα μέσω της οποίας μερικοί από τους ηγέτες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη ναυτιλία θα συναντηθούν και θα συζητήσουν αυτά τα σημαντικά θέματα, από τη βιώσιμη πρόοδο και τη διαχείριση κρίσεων, έως την αύξηση της ποικιλομορφίας και της ένταξης.

    «Το συνέδριο Maritime Cyprus προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία να συζητηθούν – και να τεθούν σε εφαρμογή – τρόποι δημιουργίας προόδου στον κλάδο. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε παράγοντες επιρροής από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων εκπροσώπων από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, την Ένωση Εφοπλιστών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, καθώς και την Κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία και το ευρύτερο ναυτιλιακό σύμπλεγμα της Κύπρου. Τώρα είναι η ώρα να επιταχύνουμε την αλλαγή και να επανασυνδεθούμε, πρόσωπο με πρόσωπο στη ζεστασιά του κυπριακού ήλιου και καλωσόρισμα».



    ΣΧΟΛΙΑ