• Οικονομία

    Την προίκα του σε διεθνή διαγωνισμό εκποιεί το Ταμείο Παρακαταθηκών – Απόσχιση της εμπορικής δραστηριότητας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Δημήτριος Σταμάτης, Πρόεδρος ΔΣ, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων


    Διεθνή διαγωνισμό προκήρυξε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την εξεύρεση συμβούλου ο οποίος θα τον βοηθήσει να προχωρήσει σε απόσχιση του κλάδου εμπορικών δραστηριοτήτων του Ταμείου και τελικών την εισφορά του κλάδου αυτή σε ανώνυμη εταιρία.

    Ο διαγωνισμός αυτός μπορεί να επεκταθεί καθώς ο τελικός στόχος είναι όπως όλα δείχνουν η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την πώληση των δανείων και των καταθέσεών του Ταμείου. Δεν αποκλείεται δε όλο αυτό να επισφραγισθεί και με μια τραπεζική άδεια αν θα υπάρξει δυνατότητα για κάτι τέτοιο ενώ κανένας δεν αποκλείει και το γεγονός η εμπορική προίκα του Ταμείου να συνδυασθεί με άλλες ενέργειες εξυγίανσης ισολογισμών που συντελούνται ήδη στο τραπεζικό σύστημα.

    Πρόκειται για δάνεια 2,6 δισ. ευρώ και καταθέσεις 2,3 δισ. ευρώ που διαθέτει το Ταμείο.

    Η διακήρυξη προβλέπει την εκτιμώμενη αξία της σύμβασης με το σύμβουλο να ανέρχεται σε 550.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ που διαμορφώνει το τίμημα τις σύμβασης στα 682.000 ευρώ. Προβλέπεται δυνατότητα αύξησης της αξίας της σύμβασης στα 992.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

    Στη συνοπτική περιγραφή του αντικειμένου της σύμβασης του συμβούλου καταγράφεται σαφώς η πρόθεση εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή και η χορήγηση σχετικής αδείας:

    “Μελέτη του υφιστάμενου πλαισίου και την ανάπτυξη σχετικών σεναρίων απόσχισης των εμπορικών δραστηριοτήτων του οργανισμού, πάντα μέσα στο προβλεπόμενο από το Ν.3965/2011 πλαίσιο, σχεδιασμό της απόσχισης των εμπορικών δραστηριοτήτων και εξειδίκευση του σχεδιασμού σε επιχειρηματικό σχέδιο και πλάνο Μετάβασης στην νέα Α.Ε..

    -Υποστήριξη στην σύσταση και αδειοδότηση της προβλεπόμενης Α.Ε. και μετέπειτα εισφορά σε αυτήν των εμπορικών δραστηριοτήτων του Τ.Π.&Δ. σε Α.Ε. που θα συσταθεί αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.

    -Υποστήριξη στην ανάπτυξη και αξιολόγηση σεναρίων βιωσιμότητας της προβλεπόμενης Α.Ε. Το ΤΠ&Δ διατηρεί το δικαίωμα προαίρεσης για την αύξηση του φυσικού αντικειμένου, με αντίστοιχη αύξηση του συμβατικού τιμήματος, με την ενεργοποίηση των υπηρεσιών υποστήριξης της υλοποίησης εγκεκριμένου σεναρίου βιωσιμότητας μέσω εξεύρεσης της κατάλληλης χρηματοδότησης (π.χ. συμμετοχής στρατηγικού επενδυτή, κ.λπ.), κατά τα προβλεπόμενα στο 4.5.1 της παρούσης”.

    Οι προσφορές για το συμβουλευτικό έργο θα υποβληθούν μέχρι το τέλος Μαΐου.

    Το έργο έχει διάρκεια δώδεκα μήνες, αρχομένης από την υπογραφή της Σύμβασης, υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα προβλεπόμενα παραδοτέα του Συμβούλου έχουν πιστοποιηθεί και παραληφθεί από την Αναθέτουσα Αρχή και δεν υφίστανται άλλες εκκρεμότητες ή απαιτήσεις της Αναθέτουσας Αρχής που απορρέουν από την Σύμβαση.

    Διαβάστε ΕΔΩ όλη την προκήρυξη

    Διαβάστε επίσης:

    Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται νέοι πόροι για τοπικά και φιλοπεριβαλλοντικά έργα



    ΣΧΟΛΙΑ