• Πολιτική

    Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται νέοι πόροι για τοπικά και φιλοπεριβαλλοντικά έργα


    Θα προστεθούν αναγκαίοι πόροι στην ελληνική οικονομία για έργα τοπικά και φιλοπεριβαλλοντικά, με τις δύο νέες χρηματοδοτικές συμβάσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

    Όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο υπουργός, κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικτυακής τελετής υπογραφής δύο νέων χρηματοδοτικών συμβάσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων:

    «Η πολύ μεγάλη επιτυχία της Ελλάδος και του υπουργού Οικονομικών να βγει η χώρα στις αγορές με ομόλογο 30 ετών, που πιστοποίησε την απόλυτη επιστροφή της Ελλάδος στις αγορές, συνδυάζεται μία ημέρα μετά με το καλό νέο της υπογραφής αυτών των συμβάσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, της οποίας τον πρόεδρο κ. Βέρνερ Χόγιερ, ευχαριστώ ιδιαίτερα. Με τις συμβάσεις αυτές θα προστεθούν αναγκαίοι πόροι στην ελληνική οικονομία για έργα τοπικά και φιλοπεριβαλλοντικά, έργα τα οποία θα ξαναβάλουν μπρος την ελληνική οικονομία τώρα που εξερχόμαστε, μέσω των εμβολίων, από την περίοδο του Covid. Εμείς ως Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι και είμαστε εδώ να βοηθήσουμε και να συνεχίσουμε την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα».

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Οι διεθνείς επενδυτές και δανειστές πιστεύουν στην μακροπρόθεσμη προοπτική της χώρας



    ΣΧΟΛΙΑ