• Οικονομία

    Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου κατατίθεται το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή

    • NewsRoom
    Άνοιξε η πλατφόρμα για επανένταξη στις 120 δόσεις

    Χρήστος Σταικούρας. Υπουργός Οικονομικών


    Την ερχόμενη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, μετά το καθιερωμένο Αγιασμό στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παραδώσει στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2021, το οποίο θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και η συζήτηση του θα ολοκληρωθεί σε 3 συνεδριάσεις.

    Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να καταθέσει το τελικό σχέδιο προς συζήτηση, 40 μέρες πριν την έναρξη του νέου οικονομικού έτους.

    Την ερχόμενη Τρίτη 6 Οκτωβρίου, θα συζητηθεί και θα ολοκληρωθεί σε μία συνεδρίαση στην Ολομέλεια, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την, «πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».

    Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο, «τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, ρύθμιση οργανωτικών θέσεων της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και τη εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

    Αύριο αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την κύρωση κοινοτικής οδηγίας σχετικά με τις επιπτώσεις της χρήσης πλαστικών στο περιβάλλον.

    Aκολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ