• Το ραντεβού του CVC, η συνάντηση Eurobank-ΕΤΕ με την Axia, το φλέρτ Καλαντώνη-Μυλωνά και οι απαντήσεις Καλλιντσάντση

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς «τρέχει» με γοργό ρυθμό τη διαδικασία για την τιτλοποίηση των 6 δις ευρώ – ίσως και λίγο παραπάνω – μη εξυπηρετούμενων δανείων. 

    the wise man
    image
    the wise man

    Η Axia ενημερώνει άμεσα Eurobank και Εθνική 

    Eντός της εβδομάδας η Axia, στην οποία έδωσαν το mandate οι διοικήσεις της Eurobank και της Εθνικής με στόχο να βρει επενδυτές για την εξαγορά των δανείων της Vivartia, πληροφορούμαι ότι θα ενημερώσει τους επιτελείς των δύο τραπεζών (Eurobank- Εθνική) για τα ευρήματα της έρευνας που έκανε. 

    Οι Τσέχοι της Emma μαθαίνω ότι θέλουν την Vivartia και έχουν εκ νέου εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους. Μου λένε όμως ότι εμφανίζονται και άλλοι επενδυτές… 

    «Καυτό» ραντεβού Σαρδελή, Δασμάνογλου με το CVC

    Μέσα στις επόμενες ώρες πληροφορούμαι ότι θα γίνει το ραντεβού της διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής – πρόεδρος της είναι ο Χριστόφορος Σαρδελής και α` αντιπρόεδρος και ιδιαίτερα δραστήριος ο Παναγιώτης Δασμάνογλου – με τους επιτελείς του fund, CVC. 

    Σας θυμίζω ότι λίγο πριν την καραντίνα το CVC ήταν ο μοναδικός επενδυτής που είχε καταθέσει δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Μόνο που το τίμημα έφθανε μετά βίας τα 520 εκατ ευρώ και η διαδικασία «πάγωσε». 

    Αμέσως μετά την λήξη της καραντίνας οι συζητήσεις ξανάρχισαν καθώς η DG Comp θέλει πάση θυσία να προχωρήσει η πώληση της ασφαλιστικής. 

    Γνώστες της υπόθεσης έλεγαν στην στήλη ότι στο ραντεβού η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής θα δώσει λεπτομέρειες στους εκπροσώπους του CVC για το νέο business plan της εταιρείας, το οποίο επικαιροποιήθηκε λαμβάνοντας υπόψιν τις επιπτώσεις της πανδημίας. 

    Τώρα το αν θα καταλήξει θετικά το deal δεν θεωρείται βέβαιο και πάντα υπάρχει η λύση του IPO, εναλλακτική που στηρίζουν όπως μαθαίνω οι σύμβουλοι της Εθνικής Goldman Sachs και Morgan Stanley. 

    Την Πέμπτη οι απαντήσεις του Καλλιτσάντση

    Με όπλο τις περικοπές που ξεκίνησαν από την 1η Σεπτεμβρίου στις αποδοχές των εργαζομένων της ΑΚΤΩΡ αλλά και όσων απασχολούνται στις θυγατρικές ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ και ΑΚΤΩΡ FM, το πρόγραμμα εθελουσίας κ.ά. θα κατέβει στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,38% 2,63 , η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου ο διευθύνων σύμβουλος Αναστάσιος Καλλιτσάντσης… 

    Στην αγορά σέρνεται εκ νέου μια έντονη φημολογία με τα σενάρια περί εξαγοράς από Έλληνες – που τώρα τελευταία φλερτάρουν με τις κατασκευές – και ξένους μεγαλοεπιχειρηματίες κάνουν βόλτες στα δημοσιογραφικά και χρηματιστηριακά γραφεία…

    Ποιος θα πάρει τα 6 δισ. ευρώ της Εθνικής;

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς «τρέχει» με γοργό ρυθμό τη διαδικασία για την τιτλοποίηση των 6 δις ευρώ – ίσως και λίγο παραπάνω – μη εξυπηρετούμενων δανείων. 

    Το εγχείρημα θέλουν στην Εθνική να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, σίγουρα όμως μετά την πώληση του Galaxy από την Alpha Bank. 

    Άρα προς τον Νοέμβριο. 

    Μαθαίνω ότι ήδη οι εταιρείες διαχείρισης έχουν πλευρίσει τον Παύλο προκειμένου να πάρουν τη διαχείριση του πακέτου, διότι σε αντίθεση με τις υπόλοιπες τράπεζες η Εθνική τιτλοποιεί και αναθέτει τη διαχείριση σε τρίτο. 

    Με δεδομένο ότι η Cepal θα πάρει το Galaxy της Alpha, η Intrum το Phoenix της Πειραιώς για το πακέτο της Εθνικής θα δώσει μάχη ο πρόεδρος της doValue Greece Θόδωρος Καλαντώνης, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει το ψάρεμα…

    Λέτε να ετοιμάστηκαν;

    Ο λόγος για τους Κουτσολιούτσους που ζητούν την μία παράταση μετά την άλλη από την ανακρίτρια.  Η επόμενη πράξη του σήριαλ θα παιχθεί αύριο όταν και θα βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας. 

    Άντε να δούμε… Όσο για την Folli Follie και την πορεία της θα μάθουμε περισσότερα την Πέμπτη στην γενική συνέλευση των μετόχων. 

    Υ.Γ. Η στήλη αφού στήριξε τον εσωτερικό τουρισμό για 25 ημέρες θα είναι πλέον πιστή στο καθημερινό της ραντεβού.