• Τι θα κάνει (;) ο Κ. Αχ. Καραμανλής με τον ΟΑΣΑ, το θράσος του Δομαζάκη, η ταραχή της Attica Bank και τι συνδέει τον Καρώνη με τον Νανόπουλο 

    Ποιος εμποδίζει το ηλεκτρονικό εισιτήριο στον ΟΑΣΑ;

    the wise man
    image
    the wise man

    Παγκόσμιος συναγερμός

    Κάθε ημέρα που περνά δείχνει ότι οι συνέπειες του χτυπήματος από τον κορωνοϊό στην παγκόσμια οικονομίας θα είναι σοβαρές… Τα υπουργεία Οικονομικών δηλώνουν έτοιμα να λάβουν μέτρα στήριξης των οικονομιών τους εφόσον χρειασθεί.

    Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος έχει ζητήσει από τους ευαίσθητους κλάδους να του στείλουν κοστολογημένες εκτιμήσεις, στην περίπτωση που ο ιός επεκταθεί… Στο ίδιο ύφος κινήθηκε εχθές και το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, το οποίο ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μέτρα στήριξης της γερμανικής οικονομίας, εφόσον χρειασθεί.

    Ανακοίνωση που έχει την σημασία της καθώς έρχεται από την μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη εμπορικά με την Κίνα. Όποτε, ίδωμεν…

    ΧΑ: Βαρέλι δίχως πάτο

    Σε ελεύθερη πτώση κινείται πλέον το Χρηματιστήριο της Αθήνας, επηρεαζόμενο εμφανώς από την εξέλιξη του κορωνοϊού. Εχθές, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο -5,24% ΓΔ 1,14% 1.381,07 και ο τραπεζικός στο -9,16%.

    Η βίαιη διόρθωση για πολλούς αποτελεί ευκαιρία τοποθέτησης στα χαμηλά, ωστόσο όπως έλεγαν στην στήλη χρηματιστηριακοί αναλυτές, η πτώση μπορεί να έχει και άλλο βάθος ανάλογα με τα κρούσματα του ιού. Οπότε, ίσως υπάρξουν και πιο χαμηλά…

    «Θερίζει» το θράσος

    Η στήλη αναφέρεται στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Δομαζάκη, ο οποίος κατηγόρησε εχθές κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας τους πάντες (τράπεζες, θεσμούς, αρχές, ίσως και του εξωγήινους) ότι με δόλιες πρακτικές οδήγησαν την εταιρεία στο χείλος του γκρεμού και την έδωσαν βορά στον ανταγωνισμό. Το λες ρε φίλε…

    Όλοι αυτοί διοικούσαν την εταιρεία; Εκείνοι, φέσωσαν προμηθευτές, τράπεζες, δημόσιο και εργαζόμενους; Τελικά, οι Κοτσολιούτσοι έχουν φτιάξει σχολή! Πιο πονηρός ο αδελφός του Μανώλης ψήφισε υπέρ του σχεδίου αναδιάρθρωσης μέσω αντιπροσώπου. Εξάλλου, όπως σας ενημέρωσε τις προηγούμενες ημέρες η στήλη προτιμά να κάνει βόλτες στο Κολωνάκι…

    Ταραχή στην Attica Bank

    Πληροφορούμαι ότι σήμερα «κληρώνει» για τους περίπου 100 ενοικιαζόμενους εργαζόμενους της AtticaBank. Η διοίκηση Μητρόπουλου-Πανταλάκη έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην καταγγελία των συμβάσεων.

    Μαθαίνω ότι κάποιο εξ αυτών ενδέχεται να απορροφηθούν στην τράπεζα. Όπως κι να `χει το θέμα προκαλεί νευρικότητα και ταραχή…

    Ποιος εμποδίζει το ηλεκτρονικό εισιτήριο στον ΟΑΣΑ;

    Ταλαιπωρία χωρίς όριο περιμένει όποιον θέλει να βγάλει προσωποποιημένη κάρτα στον ΟΑΣΑ καθώς τα προβλήματα στο ηλεκτρονικό εισιτήριο …θα λυθούν στο μέλλον, αφού ακόμη σήμερα, 2 χρόνια μετά την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και 1 χρόνο μετά την λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, λύση δεν έχει βρεθεί.

    Η διαδικασία αυτή τη στιγμή δεν καταφέρνει τίποτα και πάλι ο κόσμος πάει στα ταμεία μετά από αναμονή μηνών για να τους πουν ότι χρειάζονται ένα σκασμό χαρτιά. Οι ευπαθείς ομάδες (που βασικά χρησιμοποιούν την προσωποποιημένη κάρτα) ταλαιπωρούνται αφάνταστα.

    Μια λύση, λοιπόν, θα ήταν ο ΟΑΣΑ να κάνει χρήση μιας υπηρεσίας εγγραφής ηλεκτρονικά (όπως το κάνουν και  οι Τράπεζες με μεγάλη επιτυχία) και έτσι επιτέλους να γίνεται  όχι μόνο η  εγγραφή ηλεκτρονικά αλλά και η εκτύπωση και η παράδοση των  προσωποποιημένων καρτών.

    Αν ο ΟΑΣΑ δεν έκλεινε την πόρτα στην τεχνολογική εξέλιξη, θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα.  Αλλά το όλο θέμα δεν προχωρά ξαφνικά.

    Ανεπίσημα ακούγεται… ότι κάποιοι συνδικαλιστές του βάζουν φρένο, γιατί έτσι διαιωνίζεται η κατάσταση, με αποσπάσεις και προσλήψεις έκτακτου προσωπικού (που κάνουν οι δικοί τους) για να συνεχίσουν το ίδιο πράγμα το οποίο και δεν βγάζει πουθενά. Δεν θέλουν με τίποτα να βάλουν καινούρια τεχνολογία μέσα, γιατί έτσι θα φανεί η ανεπάρκεια τους. Δεν τους ενδιαφέρει η ταλαιπωρία του πολίτη και προτιμούν να μένουμε όλοι μαζί πίσω.

    Η στήλη ελπίζει ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κ. Αχ. Καραμανλής θα δώσει λύση στο πρόβλημα καθώς έχει αποδείξει ότι δεν ιδρώνει το αυτί του από συνδικαλιστές κι άλλους που χρησιμοποιούν τις παλαιές αναχρονιστικές πρακτικές…

    Ο Καρώνης, ο Νανόπουλος και το Fintech

    Κατάμεστη ήταν η αίθουσα στην Τράπεζα της Ελλάδος στην εκδήλωση με θέμα “Το Fintech και η επόμενη ημέρα στις υπηρεσίες πληρωμών” με βασικό ομιλητή τον manager της Viva Wallet Χάρη Καρώνη. Στο κοινό ξεχώριζε ο γνωστός τραπεζίτης και επικεφαλής της DECA Νίκος Νανόπουλος.

    Ο Καρώνης μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Νανόπουλο καθώς όπως είπε στο ξεκίνημα της Viva τους βοήθησε με τα applications των δανείων. Το ραντάρ της στήλης έπιασε στο ακροατήριο και τον δικηγόρο Χάρη Οικονομόπουλο.

    Κώστας Αχ. Καραμανλής, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών