• The Wiseman

    Τι (λέγεται ότι) θα ανακοινώσει για τον ηλεκτρονικό τζόγο ο Τσίπρας

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Τραπεζική Έκπληξη 

    Παρά  το γεγονός ότι οι τραπεζικές μετοχές βουλιάζουν τις τελευταίες ημέρες εν τούτοις ένα εντυπωσιακό γεγονός είχαμε στο α εξάμηνο του 2018 για τις τραπεζικές καταθέσεις. Τα αφεντικά της Alpha Bank Δημήτρης Μαντζούνης και της Eurobank κατάφεραν να αυξήσουν την καταθετική βάση των τραπεζών τους κατά 2,2 δις ευρώ έκαστος. Δηλαδή συνολικά κατά 4,4 δις ευρώ. Πολύ υψηλότερα δηλαδή από τις άλλες δυο συστημικές τράπεζες. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχασαν καταθέσεις οι άλλες δυο συστημικές τράπεζες.

    Όχι σε δεσμεύσεις λογαριασμών 

    Ανυπόστατες φήμες κυκλοφόρησαν αργά χθες το απόγευμα ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει δεσμεύσει τραπεζικούς λογαριασμούς της ΝΔ. Παλαιότερα η Τράπεζα Πειραιώς ,καθως ήταν υποχρεωμένη είχε καταγγείλει  τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ τα οποία σχεδόν στο σύνολό τους δεν εξυπηρετούνται.  Τα δάνεια αυτά στο σύνολο τους προέρχονται από την Αγροτική Τράπεζα που είχε εξαγορασθεί προ 3-4  ετών.  Βέβαια τα ποσά αυτά πλέον έχουν προσεγγίσει τα 420 εκατ. ευρώ με τους τόκους υπερημερίας από περίπου 250 εκατ.  ευρώ  που ήταν αρχικά.

    Ο Ξενάκης στον Μπακογιάννη 

    Αποχώρησε από το συγκρότημα των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ο ιδιαίτερα έμπειρος  δημοσιογράφος Σωτήρης Ξενάκης. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι θα αναλάβει το γραφείο του Κώστα Μπακογιάννη εν όψη των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς ο νυν περιφερειάρχης έχει αποφασίσει να διεκδικήσει  τον δήμο της Αθήνας.

    Ο Σωτήρης Ξενάκης διατηρεί χρόνια σχέση με την οικογένεια Μπακογιάννη καθώς υπήρξε γραφείο τύπου της Ντόρας Μπακογιάννη για πολλά χρόνια.

    Θα το ανακοινώσει ο Tσίπρας στην Θεσσαλονίκη; 

    Θέμα κάποιων ημερών λέγεται ότι είναι οι τελικές αποφάσεις για τη ρύθμιση της αγοράς του ηλεκτρονικού τζόγου στην Ελλάδα. Η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί, οι προτάσεις των αρμοδίων φορέων (ΕΕΕΠ και άλλοι) έχουν κατατεθεί, τα reports από μεγάλες συμβουλευτικές εταιρείες (KPMG ) έχουν κατατεθεί και οι φάκελοι περιμένουν σε μια γωνία στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου.  

    Μόνο που η απόφαση δεν είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολη, διότι τα συμφέροντα είναι πολλά και αντικρουόμενα. Βέβαια κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις από την Θεσσαλονίκη εντός του Σαββατοκύριακου.

    Εάν, πάντως, το θέμα προχωρήσει και ανοίξει η αγορά του online betting συντεταγμένα, δηλαδή με αδειοδοτήσεις, σύγχρονο πλαίσιο, στα πρότυπα δηλαδή του εξωτερικού, μια από τις πιο hot αγορές θα είναι αυτή του mobile gaming, πολύ απλά ο στοιχηματισμός από το κινητό.

    Όταν όλα σχεδόν γίνονται μέσω ενός smartphone, δεν θα μπορούσαν οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών μη να ρίξουν το βάρος τους και σε αυτή τη κατηγορία.



    ΣΧΟΛΙΑ