• The Wiseman

    Τι κοινό έχουν ο Σάκης Ρουβάς και ο Παύλος Μυλωνάς της ΕΤΕ και ποιοι θέλουν τον Mr Chipita υπουργό;

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Κερδίζει στα σημεία ο Στουρνάρας

    Κι ενώ το σχέδιο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων μέσω της τιτλοποίησης με την στήριξη του κράτους βρίσκεται στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν και συναντά κάποιες αντιρρήσεις, ο Ευκλείδης βρέθηκε χθες το απόγευμα στο γραφείου του συμφοιτητή του – στα Πανεπιστήμια της Αγγλίας – Γιάννη Στουρνάρα. Το παρασκήνιο είναι πλούσιο και δεν αφορά την συζήτηση των δύο φίλων αλλά την πίεση που έχει δεχθεί Αλέξης και η κυβέρνησή του από τον Μάριο Ντράγκι να δεχθεί το σχέδιο Στουρνάρα. Κι αυτό διότι η εφαρμογή του μετά το καλοκαίρι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων ουσιαστικά καθώς με μιας καταγγελμένα δάνεια 40 δισ. ευρώ θα φύγουν από τις τράπεζες και θα μεταφερθούν στο SPV.

    Το σχέδιο Στουρνάρα το υποστηρίζει με ιδιαίτερη θέρμη ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης.

    Το APS, δηλαδή το σχέδιο του ΤΧΣ, το υποστηρίζει με θέρμη ο CEO της Eurobank Φωκίων Καραβίας ενώ και τα δύο σχέδια τα θέλει πως και πως ο CEO της τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου.

    Χωρίς «έντονα συναισθήματα» αντιμετωπίζει και τα δύο η πλευρά της Εθνικής, καθώς εκεί το πρόβλημα είναι μικρότερο. 

    Ο Σάκης και ο Παύλος Μυλωνάς

    Τι κοινό έχουν ο Σάκης Ρουβάς (δεν χρειάζονται συστάσεις…) και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς; Την ΕΝΕΡΓΕΙΑ! Ως γνωστόν ο δημοφιλής τραγουδιστής και είδωλο λατρείας πολλών (ουκ έστιν αριθμός) κοριτσιών ασχολείται με τις εναλλακτικές μορφές παραγωγής ενέργειας (από βιομάζα κλπ) και έχει ιδρύσει εταιρεία, η οποία όπως μαθαίνω πηγαίνει καλά. 

    Με την ιδιότητα, λοιπόν, του επιχειρηματία ο Σάκης έδωσε το παρόν σε κλειστή εκδήλωση που έκανε η Εθνική με την συμμετοχή επιχειρηματιών από τον κλάδο της ενέργειας. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι εξέπληξε ευχάριστα τους επιχειρηματίες που βρέθηκαν στην εκδήλωση τόσο για τις γνώσεις του επί του συγκεκριμένου αντικειμένου όσο όμως και για την άνεσή του να κινείται στο χώρο (χρόνια στο κουρμπέτι). 

    Μίλησε αρκετή ώρα και με τον CEO της τράπεζας, Παύλο Μυλωνά, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις, χαμόγελα και φιλοφρονήσεις.  

    Ποιος «ντύνει» υπουργό τον Mr Chipita;

    Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν φήμες ότι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, της Chipita, ενδέχεται να υπουργοποιηθεί από τον Κυριάκο μετά τις εκλογές και εφόσον η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση. 

    Το ερώτημα είναι αν έχουν ρωτήσει τον επιχειρηματία και αν βλέπει με θετικό μάτι την προοπτική ή κάποιοι/ες διαρρέουν την πληροφορία για δικούς τους λόγους, κυρίως για να κάψουν το σενάριο; 

    Προαλείφουν την Λούκα

    Η Λούκα Κατσέλη, πρώην ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός του Γιωργάκη, έχει ριζώσει στον ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζει εκδήλωση για την σοσιαλδημοκρατία. Καρέκλα να ‘ναι, κι ό,τι να ‘ναι! 

    Λοιπόν, την Λούκα την πάει το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και τα παράκεντρα. 

    Μου μεταφέρουν ότι ο Αλέξης (καιρό είχα να γράψω το όνομά του) θέλει να την προτείνει για Επίτροπο της χώρας στην Ε.Ε. Διότι μετά τις ευρωεκλογές ανανεώνονται οι επίτροποι μεταξύ αυτών και ο Αβραμόπουλος. 

    Έγραφαν όλη νύχτα… 

    Ξενύχτισαν μαθαίνω χθες το βράδυ οι νομικοί της κυβέρνησης, στο υπουργείο Οικονομίας, προκειμένου να τελειώσουν το σχέδιο νόμου, το οποίο θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη. 

    Δεν προλαβαίνουν να το καταθέσουν σήμερα στην Βουλή. Για μια ακόμη φορά με την ψυχή στο στόμα…

    Τραπεζική Ανάσταση στο χρηματιστήριο

    Με άνοδο-ρεκόρ 7,25% έκλεισε χθες ο τραπεζικός δείκτης στο χρηματιστήριο. Στις τράπεζες χαίρονται μεν, ψιλοτρομάζουν δε… Κι αυτό διότι ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει με τους ξένους στο ΧΑ. 

    Ωστόσο, φαίνεται ότι οι επενδυτές προεξοφλούν ότι τα αποτελέσματα που θα αρχίσουν να ανακοινώνονται στις αρχές Μαρτίου η εικόνα θα είναι καλύτερη. 



    ΣΧΟΛΙΑ