• The Wiseman

    Τέλος οι φιλίες με τους τραπεζίτες για τον Νίκο και Μιχάλη Μάνεση – Ο ρομαντικός Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Τέλος οι φιλίες 

    Βγήκαν από το συρτάρι, τα ξεσκόνισαν και είναι έτοιμες να τελειώνουν με τα χρονίζοντα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων της χαλυβουργίας, τα οποία φθάνουν συνολικά τα 1,2 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 700-800 εκατ ευρώ είναι κόκκινα. Οι έντονα προβληματικές εταιρείες του κλάδου είναι: Η Χαλυβουργία Ελλάδος, συμφερόντων της οικογένειας Μάνεση με δάνεια 320 εκατ ευρω αλλά και η Χαλυβουργική συμφερόντων της οικογένειας Κ. Αγγελόπουλου. Οι τραπεζίτες εδώ και δεκαετίες δεν πίεζαν καθόλου τους φίλους επιχειρηματίες. Πως να ζητήσουν τα ρέστα από τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, της γνωστής οικογένειας ή πως οι νεόκοποι τραπεζίτες της δεκαετίας του 2000 να στριμώξουν τον κ. Μάνεση; Αμαρτίες του παρελθόντος, τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν οι τωρινές διοικήσεις, οι οποίες έχουν μεν ανανεωθεί ωστόσο σε ορισμένες τράπεζες δεν έχει επί της ουσίας αλλάξει τίποτα. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισαν σε μία από τις συστημικές τράπεζες να σπάσουν το σπυρί και να πουλήσουν μεμονωμένα τα δάνεια της Χαλυβουργίας Ελλάδος της οικογένειας Νίκου και Μιχάλη Μάνεση. 

    Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2017, η Alvarez & Marshal παρέδωσε στις τράπεζες μελέτη που της είχαν παραγγείλει για να ακτινογραφήσουν τον κλάδο. Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα πως πρέπει να διακοπεί οριστικά η λειτουργία τουλάχιστον της μιας από τις κλειστές μονάδες, αλλά και να γίνει ανακεφαλαιοποίηση των ομίλων με παράλληλη απομείωση υποχρεώσεων που αθροιστικά, για ολόκληρο τον κλάδο, υπολογίζονται στα επίπεδα των 1,2 δισ. ευρώ.

    Η αποκατάσταση της Λούκας

    Σώνει και καλά στο Μαξίμου θέλουν να αποκαταστήσουν την Λούκα Κατσέλη. Εξάλλου, η Λούκα τους στηρίζει και έτρεξε στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ νωρίς όχι όπως κάτι άλλες βλέπε Ξενογιαννακοπούλου και Παπακώστα. Σας μεταφέρω πληροφορία απολύτως αξιόπιστη: Η Λούκα οδεύει προς τις Βρυξέλλες καθώς της έχουν τάξει ότι θα είναι η επόμενη Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν. Έλα όμως που τρέμει όπως μου λένε το φυλλοκάρδι της γιατί φοβάται πως αν γίνουν εκλογές το πράγμα θα στραβώσει και θα βρεθεί χωρίς καρέκλα…

    Λαμπρό το μέλλον της Νίκας

    Αθόρυβα και σχολαστικά από όλες της εμπλεκόμενες πλευρές προχωρά όπως μαθαίνουμε το deal της Chipita και την Mendelez. Απομένει λίγος ακόμη χρόνος για να ληφθούν όλες οι εγκρίσεις από τις εποπτικές αρχές των χωρών, στις οποίες έχουν παρουσία τόσο ο πωλητής (Chipita) όσο και ο αγοραστής (Mondelez). Μέχρι εδώ καλά, το ενδιαφέρον κρύβεται στην επόμενη ημέρα για τον δαιμόνιο επιχειρηματία Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Η στήλη πληροφορείται, λοιπόν, ότι ο δραστήριος manager, αφού πουλήσει την Chipita, θα κάνει τούρμπο τη Νίκας. Όπως έκανε και με την Chipita… Και αφού, λοιπόν, την κάνει τούρμπο, θα την πουλήσει. Άσε, που μετά το deal με την Mondelez, η Νίκας θα έχει πρόσβαση σε διεθνές επίπεδα σε πολλά ράφια και καταστήματα. Ο κ. Θεοδωρόπουλος θα πάρει περίπου 200 εκατ. ευρώ από την δουλειά. Περίπου 25 εκατ. ευρώ θα πάρει και ο Λαυρέντης Φρέρης ή Λορέντζο όπως προτιμά να τον αποκαλούν.

    Πού είναι η Fosun…

    Άχνα δεν έχουν βγάλει οι Κινέζοι μέτοχοι της Folli Follie, οι οποίοι έτρωγαν και έπιναν καθημερινά με τον πατέρα Κουτσολιούτσο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που εκείνος είχε επιλέξει ο τόπος διαμονή την Κίνα. «Ακόμη περιμένουμε να μιλήσουν», έλεγε στην στήλη κορυφαίο στέλεχος της αγοράς και δεν έκρυβε την υποψία του ότι οι Κινέζοι ήξεραν όλες της «μαϊμουδιές» των ισολογισμών. «Ίσως βοήθησαν στις αλχημείες. Ξέρουν από αυτά», συμπλήρωσε.

    Όταν έχεις 115 εκατ. ευρώ στην άκρη…

    Όπως έχει γράψει παλαιότερα το mononews.gr η οικογένεια Κουτσολιούτσου φούσκωνε τα νούμερα της εταιρίας της προκειμένου να αναβαίνει  η μετοχή και να πουλάνε σε υψηλές τιμές. Έτσι λοιπόν έχει κερδίσει από τις αγοραπωλησίες μετοχών το ποσό των 115 εκατ. ευρώ. Όταν λοιπόν έχεις τόσα πολλά λεφτά έχεις και  «ϕιλοσοφική διάθεση» να σχολιάζεις τα πάντα στα social media.

    Έτσι, λοιπόν, ο CEO της Folli Follie, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram μια φράση της Σοφίας Λόρεν, σχολιάζοντας εμμέσως τις περιπέτειες της εταιρείας του.

    Σημειώνεται ότι πολλοί πλέον υποστηρίζουν ότι το σκάνδαλο της Follie είναι παρόμοιο με αυτό του Γιώργου Κοσκωτά.

    Η ανάρτηση αφορά μια de profundis εξομολόγηση της μεγάλης Ιταλίδας ηθοποιού σε σχέση με τη ζωή, με την οποία δείχνει να ταυτίζεται ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

    Υπενθυμίζεται ότι ο CEO της Folli Follie σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» δηλώνει άγνοια για το σκάνδαλο και επιρρίπτει τις ευθύνες στον πατέρα του και ιδρυτή της εταιρείας, Δημήτρη Κουτσολιούτσο.

    H ανάρτηση:

    «Όταν είχα αρκετή αυτοπεποίθηση, η σκηνή χανόταν. Όταν ήμουν σίγουρη ότι θα χάσω, κέρδιζα. Όταν χρειαζόμουν περισσότερο τους ανθρώπους, αυτοί με άφησαν. Όταν έμαθα να συγκρατώ τα δάκρυα μου, βρήκα έναν ώμο να κλάψω. Όταν κατείχα την ικανότητα να μισώ, κάποιος άρχισε να με αγαπάει απ’ τα βάθη της καρδιάς του. Και ενώ περίμενα για φως για ώρες, όταν κοιμόμουν ο ήλιος έβγαινε… Αυτή είναι η ζωή, ανεξαρτήτως τι σχεδιάζεις, ποτέ δεν ξέρεις τι έχει σχεδιάσει η ζωή για σένα. Η επιτυχία σε συστήνει στον κόσμο, αλλά η αποτυχία συστήνει τον κόσμο σε σένα. Πάντα να είσαι χαρούμενος. Συχνά όταν χάνουμε την ελπίδα και νομίζουμε ότι αυτό είναι το τέλος, ο Θεός χαμογελάει από ψηλά και λέει χαλάρωσε γλυκιά μου: είναι απλά μια καμπή και όχι το τέλος». «Αξίζει να το διαβάσει κανείς ξανά και ξανά» ανέφερε

     

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ