• The Wiseman

    Τα μυστήρια των Αδελφών Ευμορφίδη και της Cocomat 

    the wise man

    the wise man


    Πόσο θα κρύβουν τους πλειστηριασμούς κάτω από τη Novartis; Τις επόμενες ημέρες θα είναι της μόδας οι παραπολιτικές στήλες αφού κορυφώνεται η υπόθεση Novartis με εξελίξεις εντός και εκτός Κοινοβουλίου. Μέσα στον κουρνιαχτό της Novartis κρύβει η κυβέρνηση τα δύσκολα θέματα των ημερών όπως οι πλειστηριασμοί (το καυγαδάκι Ντράγκι – Ευκλείδη που διαβάζουμε), οι εισφορές–καρμανιόλα των ελεύθερων επαγγελματιών και η αδυναμία του κυβερνητικού μπουλουκιού να σπρώξει την οικονομία λίγο παραπέρα. Μέσα σε αυτόν τον… θόρυβο θα συνεχίσουν, όμως, να γίνονται δουλειές και να επιλύονται οι καυτές εκκρεμότητες του 2017 όπως η υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής, το ανακάτεμα της τράπουλας στο ιντερνετικό στοίχημα, το ξετίναγμα αετονύχηδων όπως αποδείχθηκαν οι Αφοί Ευμορφίδη της Coco-Mat. Και άλλα πολλά.

    Οι… απρόβλεπτοι Κινέζοι και η Εθνική Ασφαλιστική

    Η αγορά είναι γεμάτη από βαθείς γνώστες της υπόθεσης πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής με αρκετούς εξ’ αυτών θα θεωρούν πως με ένα… τσακ η Εθνική θα βάλει πάλι στο παιχνίδι τους Κινέζους της Fosun.

    Όμως, μετά το κάζo με ελληνοαμερικανούς τον Κάλαμο και τον Κουδούνη και οι Κινέζοι της Fosun δεν ακούγονται. Υπό Κ.Σ. θα είχαν χαλάσει τον κόσμο.

    Όχι οι ίδιοι, αλλά οι φίλιες δυνάμεις. Όμως άκρα του τάφου σιωπή.

    Κατ΄αρχήν , όπως λένε ανεξάρτητοι παρατηρητές, δεν είναι τόσο εύκολο να πουλήσεις ένα περιουσιακό στοιχείο σε κάποιον που δίνει λιγότερα από τον ατυχήσαντα πρώτο υποψήφιο. Προβλέπεται από τους (κρυφούς) όρους του διαγωνισμού;

    Δεύτερον δεν έχετε ακούσει για τις ξαφνικές ανατροπές στις σχέσεις διαφόρων κινεζικών εταιρειών με τον πανίσχυρο κομματικό μηχανισμό του Πεκίνου;

    Συχνά αυτές οι ανατροπές οδήγησαν σε ξαφνική απόσυρση από διεθνείς επενδύσεις και σε υποκατάσταση από άλλους κινεζικούς ομίλους.

    Είναι σίγουροι οι εμβριθείς αναλυτές πως η Fosun απολαμβάνει της ίδιας υποστήριξης από το Πεκίνο σε σχέση με πέρυσι ή παλαιότερα;

    Ο ταπεινός σχολιογράφος σας, ως μη ειδικός, προτείνει να κάνουμε λίγες ημέρες υπομονή..

    Πλησιάζει η ώρα της κρίσεως για το Διαδικτυακό Στοίχημα

    Λίγες εβδομάδες υπομονή χρειάζονται (ακόμα) και στη μεγάλη αγορά του Διαδικτυακού Στοιχήματος.

    Οι αρχικές προθεσμίες, περί κατάθεσης σχεδίου νόμου για την αδειοδότηση των εταιρειών Διαδικτυακού Στοιχήματος πριν τα τέλη του 2017, δεν τηρήθηκαν.

    Όμως στο υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσουν μέσα στην Άνοιξη το νομοσχέδιο με βάση το οποίο θα υπάρξει νέο πλαίσιο για αδειοδότηση των εταιρειών ιντερνετικού τζόγου.

    Έτσι θα σταματήσει και το σημερινό καθεστώς – σουρωτήρι με τις «προσωρινές άδειες» που αξιοποιούν 24 επιχειρήσεις.

    Η ελληνική πλευρά έχει πλέον μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας έπειτα από απόφαση της Κομισιόν να σταματήσει την εξέταση καταγγελιών κατά της χώρας μας για την αγορά στοιχηματισμού. Στη ίδια απόφαση επισημαίνεται πως κάθε κράτος – μέλος έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει εθνικό πλαίσιο στην αγορά Διαδικτυακού Στοιχηματισμού.

    Προς το παρόν τηρείται σιγή ιχθύος αν και υπήρξε διαβούλευση στην Επιτροπή Παιγνίων με τις εταιρείες του κλάδου τα αποτελέσματα της οποίας θα λάβει σύντομα το ΥΠΟΙΚ. Με ποιο ακριβώς μοντέλο θα παραχωρούνται οι άδειες, ποια θα είναι η διάρκειά τους και άλλα πολλά θα κριθούν τις επόμενες εβδομάδες.

    Ένα είναι σίγουρο: Δεν θα προβλέπονται από τις άδειες του Διαδικτυακού Στοιχήματος έσοδα μισού δισ. ευρώ που προέβλεπε το πρώτο σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας επί Γ. Βαρουφάκη στο ΥΠΟΙΚ…

    Τι δεν διαβάσαμε για τους Αφούς Ευμορφίδη

    Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα ο θόρυβος για την τύχη της Coco-Mat και η αναζήτηση των αδερφών Ευμορφίδη. 

    Έχει χυθεί πολύ μελάνι για την εξαγορά της εταιρείας, για τα δάνεια και για τις επενδύσεις των δύο επιχειρηματιών στα ακίνητα μέσω της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ που ετοιμάζεται να μπει στο Χρηματιστήριο Αθηνών όπως επιβάλλει και η νομοθεσία. Τι δεν μας είπαν;

    Δεν μας είπαν πως η Μπλε Κέδρος δεν είναι ιδιοκτήτης αρκετών από τα ξενοδοχεία που λέγεται πως διαθέτει η εταιρεία, αλλά μόνο ο διαχειριστής!

    Ιδιοκτήτης είναι άλλες επιχειρήσεις της οικογένειας Ευμορφίδη.

    Έτσι, οι επιχειρηματίες από τη μία τσέπη βγάζουν λεφτά (πληρώνουν στην Μπλε Κέδρος για τη διαχείριση των ξενοδοχείων) και από την άλλη τσέπη τα ξαναβάζουν (ως μέτοχοι της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ).

    Καθόλου άσχημα στις δύσκολες μέρες που περνάμε!

    Οι άγνωστοι επενδυτές της κρουαζιέρας!

    Ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Τουρισμού (HACT) Γιώργος Τριβιζάς θα είναι επικεφαλής, όπως διαβάζουμε σε χθεσινή ανακοίνωση, μιας νέας εταιρείας διαχείρισης κρουαζιεροπλοίου που θα εδρεύει στον Πειραιά.

    Ως άνθρωπος που γνωρίζει από πρώτο χέρι την αμερικανική αγορά, ο επιχειρηματίας δεν θα έπρεπε να παραλείψει και τα ονόματα των επενδυτών που συμμετέχουν στη νέα επιχείρηση.

    Η ανακοίνωση περιορίζεται σε αναφορές περί ενός «επενδυτικού σχήματος από ΗΠΑ και Καναδά που προχωρά σε αγορά πλοίου για δρομολόγηση στα ελληνικά νησιά και με προοπτική προσεγγίσεων σε Τουρκία, Αίγυπτο και Ισραήλ».

    Μπορεί και σήμερα να ανακοινώσει τα ονόματα των επενδυτών, ποτέ δεν είναι αργά!

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ