• Τα ύποπτα εμβάσματα του διπλωμάτη, ποιοι ξένοι παίζουν Ελλάκτωρ, ποιος έδωσε 30 εκατ. στην Μύκονο για ξενοδοχείο και η σύμπτωση με Δημητριάδη και Καραμούζη

    Όπως ήδη έχετε παρατηρήσει από σήμερα ο WISEMAN άλλαξε χρώμα. Η σελίδα του από λευκή έγινε σομόν.
    Έτσι λοιπόν θα διαβάζετε τον αγαπημένο σας  WISEMAN σε σομόν φόντο.
    Not bad at all.

    image

    Ύποπτα εμβάσματα από την Μάλτα προς τον Κ. Κοτρωνάκη εντόπισε η Αρχή για το Ξέπλυμα

    Στο «δόκανο της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος» πιάστηκε ο πρώην πρόξενος επι Τιμή της Ελλάδος στο Ρίο Κωσταντίνος Κοτρωνάκης.

    Το όνομα του είχε εμπλακεί πριν από αρκετά χρόνια στο σκάνδαλο του Βραζιλιάνικου πετρελαιακού κολοσσού Petrobras.

    To σκάνδαλο έσκασε το 2015 όταν από μαρτυρικές καταθέσεις είχε γίνει γνωστό ότι ο υπεράνω υποψίας κουμπάρος της Αθηνάς Ωνάση, δωροδοκούσε συστηματικά στελέχη της Βραζιλιάνικης εταιρείας προκειμένου να μαθαίνει από πρώτο χέρι τους ναύλους για τη μεταφορά πετρελαίου πριν αυτοί βγουν στην αγορά.

     Τα στοιχεία αυτά φαίνεται τα διοχέτευε σε πλοιοκτήτες, οι οποίοι βρίσκονταν έτσι μπορούσαν να βρεθούν σε πλεονεκτικότερη θέση έναντι των ανταγωνιστών τους.

    Όλα αυτά τα χρόνια η οικογένεια ζούσε πλουσιοπάροχα μεν, διακριτικά δε, στα Νότια Προάστια.

    Υπήρχαν βέβαια κάτι τριβές ποινικής υφής με τον ένα εκ των δύο υιών… αλλά αυτές μάλλον ξεπεράστηκαν.

    Άλλωστε η οικογένεια διέθετε υψηλές γνωριμίες τόσο με το χώρο της ναυτιλίας όσο και με πολιτικά πρόσωπα που συνδέονται με αυτήν. (Αλήθεια ποιος  ή ποια ήταν η υπουργός Εξωτερικών που απένειμε τον τιμητικό τίτλο στον Κ. Κοτρωνάκη;).

    Την υπόθεση όλα αυτά τα χρόνια ερευνούσε με τους γνωστούς ρυθμούς η Ελληνική Δικαιοσύνη και η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος όταν επικεφαλής της ήταν η Ελένη Τουλουπάκη.

    Όπως μαθαίνω η Αρχή κατάφερε εν τέλει να εντοπίσει ύποπτα εμβάσματα από την Μάλτα προς τον πατέρα και υιό Κοτρωνάκη.

    Τα στοιχεία αυτά και ότι άλλο έχει συλλέξει η Αρχή τα απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες στην Εισαγγελία, και όπως με ενημερώνουμε σύντομα θα έχουμε εξελίξεις.

    Να θυμίσουμε ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση είναι μεταξύ άλλων ο όμιλος Τσάκου, η Dynacom Tankers Management (Γ. Προκοπίου) και η Dorian Hellas (Γ. Χατζηπατέρας), ενώ στη δικογραφία υπάρχει και το όνομα της Aegean Marine Petroleum Network, σύμφωνα με ρεπορτάζ του TradeWinds.

    Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι καμία από τις ναυτιλιακές δε διώκεται, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι εφοπλιστές γνώριζαν πως γίνονταν παράνομες πληρωμές για λογαριασμό τους, και επομένως δε βρίσκονται υπό διερεύνηση.

     

    Ψυχρολουσία από Βακάκη για μετόχους

    Ψυχρολουσία περίμενε σήμερα τους επενδυτές που περιμέναν «ράλι» για τη μετοχή της Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,14% 28,42 μετά την χθεσινή απόφαση του Απόστολου Βακάκη να προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών.

    Η ανώτατη τιμή για την επαναγορά που ανακοινώθηκε χθες στην ανάρτηση της πρόσκλησης της γενικής συνέλευσης ορίστηκε στα 13,5 ευρώ ενώ την ίδια ώρα στο ταμπλό η μετοχή διαπραγματευόταν στα 15,37 ευρώ!

    Πολλοί επενδυτές στην προσπάθειά τους να ερμηνεύσουν το νόημα της κίνησης αυτής, να τεθεί δηλαδή το ανώτατο όριο επαναγοράς σε χαμηλότερο επίπεδο από την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή, διερωτήθηκαν μήπως ο κ. Βακάκης δεν είναι ικανοποιημένος από την τόση άνοδο ή μήπως επιδιώκει να θέσει ένα πλαφόν στην κεφαλαιοποίηση της εταιρείας;

     

    H Ειρήνη Μαραγκουδάκη, η Αττικής και η Thea Artemis

    Στα μουλωχτά η κα Ειρήνη Μαραγκουδάκη παραιτήθηκε από Διευθύνουσα Σύμβουλος της Thea Artemis, του servicer που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2017 με μοναδικό σκοπό να αναλάβει την τιτλοποίηση του 1,3 δισ. ευρώ των «καμένων» δανείων της Attica Bank.

    Διότι όπως και να το κάνουμε υπάρχει μεγάλη «εμπλοκή» ο CEO της εταιρείας που ανέλαβε την τιτλοποίηση να είναι και Εντεταλμένη Εκτελεστική Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ της τράπεζας.

    Βέβαια για αυτήν την παραίτηση της κας Μαραγκουδάκη, καμία ανακοίνωση δεν εκδόθηκε, καμία δημοσιοποίηση δεν υπήρξε.

    Όπως άγνωστος είναι και ο χρόνος της παραίτησής της.

    Κάποιες πληροφορίες λένε ότι συνέβη λίγο πριν από τη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής με τον επικεφαλής της Εποπτείας της Τράπεζας Ελλάδος κ. Σπύρο Παντελιά.

    Επίσης οι πληροφορίες λένε, πως σε εκείνη τη συνάντηση όταν έμειναν στην αίθουσα ο κ. Παντελιάς, ο CEO  της Attica Bank κ. Μιχάλης Ανδρεάδης και η κα Ειρήνη Μαραγκουδάκη, οι τόνοι ανέβηκαν.

    Και το μήνυμα ήταν σαφές.

    Ο έλεγχος για τις «μαύρες τρύπες» της πρώτης τιτλοποίησης της Artemis, που την ανάλαβε η Thea Artemis πρέπει να ολοκληρωθεί, χωρίς να μπαίνουν εμπόδια…

    Σήμερα η κα Ειρήνη Μαραγκουδάκη είναι μη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ του servicer Thea Artemis.

    Και προκαλεί εντύπωση η παρουσίαση της κας Μαραγκουδάκη, στο σύντομο βιογραφικό που είναι αναρτημένο στο site της εταιρείας.

    «Η Ειρήνη είναι μια έμπειρη επαγγελματίας με επιτυχημένη πορεία τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή τραπεζικό κλάδο, με περισσότερα από 25 χρόνια ενεργού στελεχιακού ρόλου σε κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα».

    Και σε άλλο σημείο αναφέρει παλιές ιστορίες όπως: «Η Ειρήνη διετέλεσε επίσης Διευθύνουσα Σύμβουλος της Credit Agricole Bank στην Ελλάδα, όπου ίδρυσε και διαχειρίστηκε όλες τις τραπεζικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών, της διαχείρισης κινδύνων και του ελέγχου.

    Υπό τη διοίκησή της, το ίδρυμα αυτό ξεπέρασε την αγορά τόσο σε επίπεδο ανάπτυξης όσο και σε απόδοση χαρτοφυλακίου».

    Και καταλήγει: Η Ειρήνη έχει επιδείξει μια εξαιρετική ικανότητα τόσο να δημιουργεί ισχυρά χαρτοφυλάκια υψηλής απόδοσης σε ανοδικούς κύκλους όσο και να ελαχιστοποιεί τις ζημίες που σχετίζονται με περιουσιακά στοιχεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης.

    Ένας ανθεκτικός ηγέτης με εργαλειακή στρατηγική σκέψη και τεχνογνωσία για την ανάκαμψη της επιχείρησης.

    Ικανότατη αναμφίβολα η κα Μαραγκουδάκη.

    Όμως η τιτλοποίηση «Άρτεμις» μόνο προβλήματα δημιούργησε στην τράπεζα των μηχανικών.

    Και τώρα η  Άσκηση Δέουσας Επιμέλειας, του ελέγχου δηλαδή που διενεργείται για να  μετρήσει την «τρύπα» που δημιούργησε η τιτλοποίηση, θα δείξει και το μέγεθος της ζημίας, που οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 120 εκατ. ευρώ…

    Ελλάκτωρ: «Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε… αλλά είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα»

    Φαίνεται ότι το έχει στην μοίρα του ο Ελλάκτωρας στο εσωτερικό της εταιρείας το κλίμα που επικρατεί να θυμίζει  εκείνο που είχε πεί ο αξέχαστος Ντίνος Ηλιόπουλος «είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα».

    Αν αποδεχθούμε την κατάσταση αυτή, το δίλημμα που επικρατεί είναι με ποια διοίκηση ήταν «καλύτερη η ατμόσφαιρα» με την καινούρια ή με την παλιά;

    Για τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Ευθύμιο Μπουλούτα το ερώτημα είναι απαντημένο.

    Μεταξύ τυρού και αχλαδιού ανέφερε ότι πλέον η ατμόσφαιρα τόσο στον Ελλάκτωρα όσο και την ΑΚΤΩΡ είναι ευχάριστη.

    Μπορεί βέβαια στην ατμόσφαιρα να διαχέεται η αύρα της κόντρας μεταξύ των Ολλανδών της Reggeborgh με την πλευρά Μπάκου και Καϋμένακη, αλλά αυτή σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί βραχυκύκλωμα στον Ομιλο.

    Οι τωρινές διαμάχες μεταξύ μετόχων δε μοιάζουν σε καμία περίπτωση με τους ομηρικούς καβγάδες που ξεσπούσαν μεταξύ του Σάκη Καλιτσάντση, του Δημήτρη Καλιτσάντση, του Λεωνίδα Μπόμπολα και του Δημήτρη Κούτρα, οι οποίες επηρέαζαν καταλυτικά  τη λειτουργία του Ομίλου.

    Πλέον οι μέτοχοι φαίνεται, κατά τον Ευθύμιο Μπουλούτα, να έχουν τις δικές τους διαμάχες, αλλά υπάρχει μία «σιωπηρή» συμφωνία όσον αφορά τις προσπάθειες για μεγαλύτερη κερδοφορία, καθώς μόνο έτσι μπορεί να αυξηθεί η αξία της μετοχής.

     

    Βγάζει «άμυνα» η Ελλάκτωρ για το πρόστιμο

    Μπορεί η Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,38% 2,59 να μην αμφισβητεί την απόφαση του Κώστα Καραμανλή για την επιβολή προστίμου για τον εγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό στις 24 Ιανουαρίου, ωστόσο,  όπως μαθαίνω, ο  Όμιλος έχει ήδη στραφεί σε δικηγόρους προκείμενου να «γλιτώσει» την καμπάνα ύψους 2 εκατ. Ευρώ.

    Προς το παρόν οι άνθρωποι των Αττικών Διαδρομών εξετάζουν μία προς μία τις αιτήσεις των 12.000 «εκγλωβισμένων» προκειμένου να διακριβώσει την ακρίβεια τους.

    Να θυμίσουμε πως το ζήτημα των αποζημιώσεων και της επιβολής προστίμου στον παραχωρησιούχο (Ελλάκτωρ-ΑΒΑΞ-Egis) και της εταιρείας συντήρησης και λειτουργίας του οδικού άξονα (Αττικές Διαδρομές Α.Ε.) αποτέλεσε φλέγον θέμα της επικαιρότητας για μεγάλο διάστημα, ενώ χρειάστηκε να τοποθετηθούν ο Πρωθυπουργός και τρεις Υπουργοί.

    Η τελευταία στο διάστημα ενός μήνα και χωρίς καθυστερήσεις ολοκλήρωσε τις διεργασίες της επιβάλλοντας τη μεγίστη των ποινών, δηλαδή από ένα εκατ. Ευρώ, στην Αττική Οδό Α.Ε.

    Και την Αττικές Διαδρομές Α.Ε. Να σημειώσουμε πως το μικρότερο δυνατό πρόστιμο που θα μπορούσε να επιβληθεί σε κάθε εταιρεία ανερχόταν στα 5.000 ευρώ.

    «Νονός» των Πρότυπων Προτάσεων ο Πιερρακάκης

    Η ιστορία των Προτύπων Προτάσεων, της διαδικασίας δηλαδή για το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων με την αρωγή, ιδιωτικών εταιρειών,  κρύβει ένα ένδιαφέρον παρασκήνιο.

    Μπορεί το δίδυμο Καραμανλή-Καραγιάννη να πιστώνεται με την υιοθέτηση του θεσμού, ωστόσο την σχετική ιδέα την «πίστεψε» προεκλογικά και την «πήρε πάνω του» ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

    Το κλαμπ των μεγάλων κατασκευαστών που προωθούσε την την εφαρμογή των Πρότυπων Προτάσεων, είχε  προσεγγίσει τον Κυριάκο Πιερρακάκη λίγο πριν τις εκλογές του 2019.

    Οι κατασκευαστές είχαν απογοητευτεί από την κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τον τότε Υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, οι οποίοι μέχρι τέλους «έπαιζαν κατενάτσιο».

    Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, που άκουσε για πρώτη φορά την ιδέα για τις Πρότυπες το Πάσχα του 2019, εντυπωσιάστηκε με αποτέλεσμα να τις παρουσιάσει στη Νέα Δημοκρατία και το τότε κόμμα Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τις εντάξει στο προεκλογικό του πρόγραμμα.

     

    Ποιοι ξένοι παίζουν Ελλάκτωρ και ποια χαρτιά βλέπουν MSCI

    Το πάρτι στο ελληνικό χρηματιστήριο των τελευταίων ημερών έχει πολλούς πρωταγωνιστές.

    Ελλάκτωρ και LAMDA DEVELOPMENΤ ΛΑΜΔΑ -0,58% 6,88 φαίνεται να είναι από τις πλέον hot μετοχές του Ελληνικού χρηματιστηρίου, για διαφορετικούς λογούς η κάθε μια.

    Χθες στην Ελλάκτωρ ισχυροποιήθηκε κατά 5,69% στα 1,44 ευρώ.

    Αλλάξαν χέρια περίπου 1,74 εκατ. μετοχές.

    Συνολικά την τελευταία εβδομάδα έχουν αλλάξει χέρια περίπου 4 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούν στο 1,2% του μετοχικού κεφαλαίου (350.000.000 μετοχές).

    Το ποσοστό αυτό μπορεί να είναι μικρό, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου έτσι.

    Η μετοχή είναι μαζεμένη σε ποσοστό 80%.

    Άρα σε ελεύθερη διασπορά βρίσκονται περίπου 70 εκατ. μετοχές.

    Κάντε λοιπόν τους υπολογισμούς σας.

    Χθες μεγάλα σπίτια έκαναν συναλλαγές στην μετοχή μεταξύ αυτών η HSBC και η Morgan Stanley.

    Από το σύστημα δεν φαίνεται εάν ήταν πωλητές η αγοραστές.

    Απλά ξέρουμε ότι έκαναν τις πράξεις.

    Σε εξαιρετική φόρμα φαίνεται να βρίσκεται και η LAMDA με δεδομένο ότι σε λίγες ώρες θα ανακοινωθεί σε ποια κοινοπραξία δίνεται η κατασκευή του MARINA TOWER.

    Επί της ουσίας θα είναι ένα ακόμα σινιάλο ότι τα πράγματα προχωρούν καλώς.

    Επίσης Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ -0,21% 38,22 και Εθνική ΕΤΕ -0,39% 7,63 ξεκινούν από σήμερα το δύσκολο 14ήμερο ταξίδι τους, καθώς θα πρέπει να ανεβάσουν κεφαλαιοποιήσεις (ειδικά η Μυτιληναίος) εάν θέλουν να ενταχθούν στον διάσημο  δείκτη Morgan Stanley Capital Iinternational.

    Η Εθνική με βάση την σημερινή κεφαλαιοποίηση  στα 3, 38 δισ. ευρώ πληροί τις προϋποθέσεις και είναι πολύ πιθανόν να ενταχθεί στον MSCI.

    Η Μυτιληναίος με κεφαλαιοποίηση 2,3 δισ. ευρώ θα πρέπει να προσεγγίσει τα επίπεδα των 16,50 ευρώ από 16,16 ευρώ που βρέθηκε χθες.

    Ο αγώνας σε αυτή την περίπτωση είναι δύσκολος, καθώς δεν αρκεί να προσεγγίσει αυτά τα επίπεδα τιμών, αλλά και να παραμείνει σε αυτά.

    Η στήλη μαθαίνει ότι μπαίνουν κεφάλαια μαμούθ.

    Σε εξαιρετική φόρμα βρίσκεται ακόμα και η Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,44% 18,19 η οποία ανακοινώνει σήμερα αποτελέσματα.

     

    Ο δικηγόρος και ο τραπεζίτης 

    Η στήλη εύχεται γρήγορα περαστικά στον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού και γνωστό νομικό Γρήγορη Δημητριάδη και στον τραπεζίτη Νίκο Καραμούζη.

    Αμφότεροι κόλλησαν Covid.

    Από ότι ξέρω δεν συναντηθήκαν, άρα είναι σύμπτωση ότι κόλλησαν τις ίδιες ημέρες.

    Είναι όμως ευδιάθετοι και εργάζονται από τις οικίες τους.

     

    Το παρασκήνιο με τον Πάιατ, τον ΔΕΣΦΑ και την Motor Oil

    Κάποιοι καλοπροαίρετοι φίλοι και γνωστοί απόρησαν (και το έγραψαν κιόλας στα έντυπα και στα σάιτ τους) πώς είναι δυνατόν ο καλός φίλος της στήλης, ο πολύς Tzέφρι Πάιατ «ο Απερχόμενος» (όπως είναι πλέον ο τίτλος του) να είναι τόσο έγκαιρα και έγκυρα πληροφορημένος για όλα τα έργα με τις πλωτές εξέδρες και δεξαμενές φυσικού αερίου στη χώρα μας.

    Στους Δελφούς προανήγγειλε το έργο της Elpedison στη Θεσσαλονίκη, επίσης προανήγγειλε τις κινήσεις και τις επιλογές των ιταλών του ΔΕΣΦΑ για τη Ρεβυθούσα, ήξερε τα πάντα για τις κινήσεις της MOTOR OIL ΜΟΗ -1,03% 27,00 στους Αγίους Θεοδώρους, γνώριζε το παρασκήνιο για τον Βόλο (εκεί έχουν βγει μαχαίρια, ο wiseman σας έχει δώσει μια ιδέα, προσεχώς περισσότερα!) ενώ στα πηγαδάκια αναφέρθηκε χωρίς ονόματα στο νέο σχέδιο που έρχεται στη Βόρεια Ελλάδα.

    «Μα ποιος είναι τέλος πάντων ο άνθρωπος, ο Γιούρι Γκέλλερ είναι και τα μαντεύει όλα;» αναρωτήθηκε συνάδελφος αγναντεύοντας το καταπράσινο δελφικό τοπίο στη διάρκεια του Συνεδρίου.

    Ούτε Γκέλλερ είναι ο φίλος Τζέφρι ο Απερχόμενος, ούτε προφήτης, Θού Κύριε τις άγιες μέρες που έρχονται.

    Πολύ απλό: όλοι όσοι έχουν τέτοιους σχεδιασμούς, επειδή γνωρίζουν πως αργά ή γρήγορα θα πέσουν πάνω στον… Υπερατλαντικό παράγοντα με κάποιο τρόπο, τρέχουν οι ίδιοι πρώτοι να ενημερώσουν την Πρεσβεία και να λάβουν το «καλώς έχειν» δηλαδή το ΟΚέυ που λέμε στα ελληνικά.

    Περνούν λοιπόν από τον …πάγκο του Τζέφρι για να τον αποχαιρετήσουν κιόλας.

    Να τον αποχαιρετήσουν είπα; Μμμ μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις, λέει ο λαός.

    Σας έχουμε ξαναγράψει πως ο φίλος Τζέφρι είναι ολίγον απογοητευμένος το τελευταίο διάστημα.

    Μετά από μακρές και γόνιμες θητείες στην Ουκρανία (δυστυχώς, τραγικό σημείο παγκόσμιας αναφοράς σήμερα) και στην Ελλάδα σε δύσκολες και εύκολες στιγμές, άρα πλήρης εμπειριών, αλλά  και φίλα προσκείμενος στο κλίμα της διοίκησης Μπάιντεν, περίμενε να πάρει ένα υφυπουργείο με αρμοδιότητες ΝΑ Ευρώπης εκεί στην υγρασία της Ουάσινγκτον.

    Τούτο προδήλως δεν θα γίνει.

    Οπότε ο ευφυής απερχόμενος φίλος μας, θα πνίξει τον πόνο του παραμένοντας μάλλον στην ευρύτερη περιοχή, άγνωστο με βάση ποια χώρα, ασχολούμενος πλέον με επικερδείς δραστηριότητες.

    Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο αλήστου μνήμης (ζει και βασιλεύει ο άνθρωπος, έχει παντρευτεί και αζερο-τουρκίδα νομίζω) Μάθιου Μπράιζα.

    Ο Μάθιου αν θυμάστε, αποστράτευσε εαυτόν από την ενεργειακή διπλωματία όπου ήταν πολύ ενεργός στην περιοχή μας και ασχολήθηκε με την …ενεργειακή μπίζνα! Μαθαίνω πως καθόλου δεν τον χάλασε οικονομικά.

    Να, κάτι  τέτοια βλέπει ο καλός φίλος Τζέφρι και ζηλεύει.

     

    Ποιο κορυφαίο στέλεχος πάει ΚΥΠΡΟ

    Ο Σταύρος Δρακουλαράκος, μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας της Παπαστράτος, αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή στη νεοσύστατη Philip Morris Cyprus & Malta.

    Διαθέτοντας σημαντική διοικητική εμπειρία στον στρατηγικό σχεδιασμό, την ανάπτυξη προϊόντων, τις ψηφιακές τεχνολογίες και την ηγεσία ομάδων, ο Σταύρος Δρακουλαράκος εντάχθηκε στην ομάδα της Παπαστράτος το 2019.

    Τα τελευταία τρία χρόνια, συνέβαλε καθοριστικά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της ενιαίας επικοινωνιακής στρατηγικής της εταιρείας, στo πλαίσιo του μετασχηματισμού της για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο.

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης σημείωσε: «Ο Σταύρος είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης με εξαιρετικά σημαντική συνεισφορά στην υπεύθυνη, συνεκτική και συνεπή επικοινωνιακή παρουσία της Παπαστράτος όλα αυτά τα χρόνια.

    Αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειάς μας και ως επικεφαλής της νεοσύστατης Philip Morris Cyprus & Malta, είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθεί με μεγάλη επιτυχία στις καινούργιες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά του. Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα».

     

    Οι νέες business του Πέτρου Στάθη στην Μύκονο  

    Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ των Monterock International του Πέτρου Στάθη και της Notion – Ανάπτυξη Ακινήτων Α.Ε. για την απόκτηση από την πρώτη μετοχών της Benestar Α.Ε. η οποία διαχειρίζεται το ξενοδοχειακό συγκρότημα Kenshό Psarou στην διάσημη παραλία της Μυκόνου.

    Η συνολική επένδυση σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεπεράσει τα τριάντα εκατομμύρια ευρώ, αφού εκτός από το κόστος αγοράς θα χρειαστούν χρήματα για αλλαγές σε όλο το ξενοδοχείο.

    Η εξαγορά πακέτου μετοχών της Benestar, θυγατρικής της Notion, γίνεται από την Monterock International που κινητοποίησε επενδυτικά κεφάλαια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Κομβικό ρόλο στην επισφράγιση του deal έπαιξε ο πρώην τραπεζίτης της Morgan Stanley, Νάσος Θανόπουλος, ενώ η εταιρία Noisis του Γιώργου Νικητίδη αναλαμβάνει στρατηγικό ρόλο συμβούλου στη Monterock, που εκπροσωπεί ο Πέτρος Στάθης.

    Η κίνηση αυτή ουσιαστικά έρχεται σε συνέχεια των τουριστικών επενδύσεων που ήδη έχουν σε εξέλιξη στη Μύκονο οι δύο πλευρές, για (δύο διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες) το One & Only στην περιοχή «Καλαφάτης» και το project της Aman στην θέση «Καραμπέτης».

    Η Monterock International είναι ένα Private Equity Fund με παρουσία, σήμερα, σε 16 χώρες επενδύσεις στον χώρο των Media, του Hospitality, του Real Estate, των Τραπεζών, της Ψυχαγωγίας, της Βιομηχανικής Τεχνολογίας και Παραγωγής και της Πράσινης Ενέργειας.

    Έχει δημιουργήσει το Aman Sveti Stefan στο Μαυροβούνιο, το Aman Canal Grande στην Βενετία, ετοιμάζει το Aman στην Νέα Υόρκη καθώς και 2 νέα One & Only Resorts.

    Επίσης συμμετέχει στο Nammos Dubai, καθώς και στην ανάπτυξη του brand Nammos σε άλλες χώρες.

     

    O WISE MAN έγινε σομόν

    Όπως ήδη έχετε παρατηρήσει από σήμερα ο WISEMAN άλλαξε χρώμα. Η σελίδα του από λευκή έγινε σομόν.

    Έτσι λοιπόν θα διαβάζετε τον αγαπημένο σας WISEMAN σε σομόν φόντο.

    Not bad at all.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές