• Τα αινίγματα του Αδώνιδος, του Σταϊκούρα και του Δένδια, τι θέλουν οι εφοπλιστές, ποιος ψάχνει τον τέως πρόεδρο της Εθνικής και τι θα κάνει ο Ξηρουχάκης 

    Προκαλούν τεράστια έκπληξη, οι λογαριασμοί, τα τιμολόγια και οι δαπάνες (Grand Resort, Μεγάλη Βρετανία, Ιθάκη και άλλα ακριβά εστιατόρια) του κ. Κώστα Μιχαηλίδη που καλείται να πληρώσει  το γραφείο του νέου Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας.

    image

    Ο ανασχηματισμός

    Με μονό αριθμό φτιάχνετε 5,7, ή 11.

    Δεν το λέει μόνο ο Άκης -Πετρετζίκης- αλλά και οι άγιοι Πατέρες. Για την φανουρόπιτα μιλάω ο Άγιος.

    Έφαγα τρία κομμάτια…δεν μπορώ να αντισταθώ.

    Ευτυχώς δεν τάζω τίποτα να μου “βρεθεί”.

    Αντιθέτως. έμαθα τρεις υπουργούς που ενόψει πολυθρυλούμενου ανασχηματισμού έστειλαν συνεργάτες τους στην Εκκλησιά, για να τους φανερώσει ο Άγιος Φανούριος τα μελλούμενα αλλά κι αυτοί επέστρεψαν άπρακτοι, δεν είναι και εύκολο.

    Μάλλον ο Θεός, δεν εμπλέκεται στα δικά μας τα ταπεινά …

    O Άδωνις κοιμάται ήσυχος

    Ένας υπουργός που μοιάζει να μην ανησυχεί πολύ για το χαρτοφυλάκιο και τη θέση του, είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης.

    Ο Υπουργός Ανάπτυξης νιώθει ότι έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες στη δουλειά του και ότι «έχει πολλά ακόμη να κάνει» από το γραφείο του στην πλατεία Συντάγματος.

    Οι εφοπλιστές πάντως τον θέλουν στο Ναυτιλίας, γιατί του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη.

    Εάν πραγματοποιηθεί αυτή η αλλαγή τότε βλέπω τον Χρήστο Σταϊκούρα στο Ανάπτυξης.

    Και στο Οικονομίας; Κάποιοι Ψιθυρίζουν τον όνομα του μεγαλοδικηγόρου (και της Ελλάκτωρ) Νίκου Δένδια…

    Απίθανο; Εγώ νομίζω πως ναι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις….

     Πυρετός στη ΔΕΘ

    Την ίδια στιγμή οργασμός στην Συμπρωτεύουσα.

    Σας τα λέω και σας τα γράφω όπως τα βλέπω και τα ζω καθημερινά εδώ στην Νύφη του Θερμαϊκού…

    Όλα πανάκριβα, όλα έτοιμα.

    … Ακόμα και οι γραφικοί οπαδοί του πρώην Πρωθυπουργού που ετοιμάζονται για σούπερ υποδοχή.

    …Ποτέ άλλοτε το τίποτα δεν ήταν τόσο θορυβώδες.

    Στιγμιότυπα της πρωτεύουσας

    Από την άλλη πλευρά, στην Αθήνα, στο Κολωνάκι έλαβαν χώρα δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα περιστατικά.

    Στην οδό Σόλωνος, σε πολύ γνωστό καφέ, οι συνάδελφοι μοναχοί εντόπισαν έναν  13χρονο  μαέστρο…

    Έφτιαχνε καφέδες και άλλα αφεψήματα με ταχύτητα και τέχνη γι’ αυτό και αποθεώθηκε από τους περαστικούς και τους τουρίστες.

    Ο 13χρονος «μπαρίστας» έδειχνε τέτοιο ζήλο που ήταν συγκινητικός και οι θαμώνες επευφημούσαν…

    Πάλι στο Κολωνάκι, σε γνωστό μεγάλο παρκινγκ, είδαν οι μοναχοί τον υπεύθυνο να βρίζει και διώχνει πελάτες όταν  του ζητούσαν να πληρώσουν με κάρτα.

    Γιατί εν Χριστώ αδελφέ; Ρωτούσαν οι μοναχοί.

    Ο κορονοϊός έχει τσακίσει την δουλειά, απαντούσε αυτός θυμωμένος…

    Και να σκεφτεί κανείς ότι τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ έκαναν ελέγχους στα διπλανά μαγαζιά, μερικές δεκάδες μέτρων κοντά…

    Γιορτή Μνήμης για τον Άκη και ο πρόεδρος με τα ταξί

    Δεδομένου του γεγονότος ότι πολύ στενός συνεργάτης του προσφάτως αποδημήσαντος εις Κύριον πρώην Υπουργού Άμυνας, αποτελεί σήμερα πυλώνα για την «ανανέωση» και τον εκσυγχρονισμό του ΣΥΡΙΖΑ, φημολογείται ότι η Κουμουνδούρου θα διοργανώσει εκδήλωση μνήμης με ομιλητή τον Πολάκη και ειδική συμμετοχή της ΠΟΕΔΗΝ.

    Φίλος μου, μου ανέφερε ότι στην εκδήλωση θα παραβρίσκονταν και ο πρώην πρόεδρος του ΣΑΤΑ (ένας είναι) αλλά ακύρωσε τη συμμετοχή του την τελευταία στιγμή, επειδή αυτές τις μέρες, έχει ανοίξει η δουλειά….

    Ο Γκίκας Χαρδούβελης ακόμη ψάχνει τις δαπάνες του Κώστα….

    Ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γκίκας Χαρδούβελης, έχει πλέον μελετήσει προσεκτικά το έργο και την παρακαταθήκη του προκατόχου του.

    Θέλει να δώσει συνέχεια στον μετασχηματισμό της Εθνικής και απ’ ότι μου λένε οι στενοί συνεργάτες του θα ρίξει μεγάλο βάρος στην ψηφιοποίηση των εργασιών, των διαδικασιών και των προϊόντων της Εθνικής Τράπεζας.

    Από την άλλη όμως πλευρά ο νέος Πρόεδρος συνειδητοποιεί ότι υπάρχει ακόμη πολύ μεγάλο περιθώριο για ευελιξία και περιορισμό κόστους στον Όμιλο.

    Μιλώντας για κόστος, προκαλούν τεράστια έκπληξη, οι λογαριασμοί, τα τιμολόγια και οι δαπάνες (Grand Resort, Μεγάλη Βρετανία, Ιθάκη και άλλα ακριβά εστιατόρια) του κ. Κώστα Μιχαηλίδη που καλείται να πληρώσει  το γραφείο του νέου Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας.

    Κάτι μου λέει ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης θα βάλει ορισμένους κανόνες και αυστηρότερες διαδικασίες σ’ αυτού του είδους τις δαπάνες…

    Ο Ηλίας Ξηρουχάκης και τα σχέδια του για την Εθνική

    Αν υπάρχει ένας τρόπος, ένας δρόμος για να καταφέρει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να καλύψει ένα μέρος της ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου από την μνημονιακή καταιγίδα, αυτός ο δρόμος είναι η σωστή, έγκαιρη και σε αξιοπρεπή τιμή πώληση του 40,3% των μετοχών της Εθνικής.

    Αυτός είναι ο λόγος που ο επικεφαλής του ΤΧΣ Ηλίας Ξηρουχάκης προσπαθεί να έχει πολύ ενεργό συμμετοχή στα τεκταινόμενα στην μεγάλη μας φίλη…

    Το ΤΧΣ σήμερα εκτός του 40,3% στην Εθνική Τράπεζα, ελέγχει το 27% στην Τράπεζα Πειραιώς, το 9% στην Alpha Bank και  μόλις το 1,40% στη Eurobank.

    Η μετοχή της Εθνικής οφείλει να πάρει την αξία που  αναλογεί στο ρόλο της στην πραγματική οικονομία και το ΤΧΣ και ο Ηλίας Ξηρουχάκης οφείλουν να αναζητήσουν τον τρόπο αποεπένδυσης του, σε τιμή πολύ καλύτερη από την σημερινή…

    Ο Γενικός Δείκτης στηρίζει τα σχέδια του ΤΧΣ

    Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας σήμερα αξίζει 66 δις Ευρώ κι αυτή είναι η υψηλότερη αξία από το …2014.

    Προφανώς ένα μεγάλο μέρος αυτής της αξίας οφείλεται στις πετυχημένες αυξήσεις κεφαλαίου που κατάφεραν τα blue chips της αγοράς.

    Από την άλλη πλευρά τα περιθώρια βελτίωσης αυτού του μεγέθους είναι τεράστια…

    Το μετοχολόγιο των εφοπλιστών

    Το Σάββατο η στήλη Wise Man είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο ο τέως CEO της Ελλάκτωρ, Σάκης Καλλιτσάντσης να συμμετέχει  μέσω off shore σχημάτων,  με κάποιο ποσοστό ακόμα στην Ελλάκτωρ.

    Μάλιστα οι πηγές μας πιθανολογούσαν ότι πιθανότατα να κατέχει κάποιο ποσοστό στην εταιρεία KILOMAN που ελέγχεται από τους Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καυμενάκη.

    Το Σάββατο το πρωί περιήλθε στα χέρια μας το μετοχολόγιο της εταιρείας που ελέγχουν οι εφοπλιστές Μπάκος και Καυμενάκης, δηλαδή της Kiloman.

    Αποκλειστικοί μέτοχοι είναι οι δυο εφοπλιστές ενώ επικεφαλής (Director & Executive officer} εμφανίζεται ο τέως CEO της ΑΚΤΩΡ, Αλέξης Εξάρχου.

    Αλέξανδρος Εξάρχου, Γενικός Διευθυντής KILOMAN

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

    • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.
    • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και στις αγορές.
    • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα και το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.
    • Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.
    • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχόμενων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.