• The Wiseman

    Στο Υπερταμείο η σύζυγος του CEO της Εθνικής και η μπηχτή Ζαββού για την Folli Follie

    • The Wiseman


    Στο Υπερταμείο η σύζυγος του CEO της Εθνικής και η μπηχτή Ζαββού για την Folli Follie

    Η σύζυγος του Παύλου Μυλωνά στο Υπερταμείο

    Η έμπειρη νομικός, με περγαμηνές τόσο στις σπουδές της όσο και στην επαγγελματική της διαδρομή, Ξένια Καζόλη, τοποθετήθηκε τις προηγούμενες ημέρες μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, στο γνωστό σε όλους ως Υπερταμείο, το οποίο συστήθηκε μετά τις 17 ώρες της σκληρής διαπραγμάτευσης του Αλέξη τον Ιούλιο του 2015… (Τι θυμάμαι κι εγώ τώρα…).

    Η δικηγόρος, μέλος του δικηγορικού συλλόγου της Νέας Υόρκης αλλά και της Αθήνας, είναι σύζυγος του διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Παύλου Μυλωνά. Στο βιογραφικό της αναφέρει ότι έχει συμβουλεύσει κυβερνήσεις σε Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία και Πορτογαλία σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων…

    Επίσης, η δραστήρια κ. Καζόλη, όπως την περιγράφουν όσοι την γνωρίζουν, έχει αναπτύξει δραστηριότητα μέσω της Μη Κερδοσκοπική Ένωση για την Εταιρική Διακυβέρνηση 2020 –Corporate Governance Hub 2020– με αιχμή την εταιρική ηθική (business ethics). Για την ακρίβεια η συγκεκριμένη ΜΚΟ δημιουργήθηκε από τις κ. Ξένια Καζόλη και Αγγέλικα Γκούσκου η οποία είναι επίσης δικηγόρος.

    Στην μη κερδοσκοπική αυτή ένωση για την εταιρική διακυβέρνηση η Αγγέλικα Γκούσκου και η Ξένια Καζόλη, μαζι με γυναίκες ηγέτες στον τομέα τους, πιστεύοντας πόσα πολλά μπορεί να καταφέρει μια ομάδα που δουλεύει οργανωμένα για έναν κοινό στόχο, σκέφθηκαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να βάλουν ένα λιθαράκι στη βελτίωση της έννοιας της επιχειρηματικής ηθικής στη χώρα μας.

    Επίσης στο Εποπτικό Συμβούλιο του Υπερταμείου τοποθετήθηκαν, ως μέλη: ο Χαράλαμπος Μεϊδάνης δικηγόρος, εταίρος στην δικηγορική εταιρεία «Μεϊδάνης, Σερεμετάκης και Συνεργάτες» και ο γνωστός στην τραπεζική αγορά Μίνως Μωυσής, ο οποίος είναι εταίρος στην Synergon Partners και ιδιοκτήτης της εταιρείας In2Resillence Ltd. Τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου έχουν 5ετή θητεία και επιλέγονται από τον βασικό μέτοχο του Ταμείου, που είναι το υπουργείο Οικονομικών. Οι ετήσιες αμοιβές των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου κυμαίνονται – με βάση την τελευταία ετήσια έκθεση του Εποπτικού Συμβουλίου για το 2017 – από 49.499,98 ευρώ έως 50.499,98 ευρώ μεικτά.

    Μπηχτή Ζαββού για την Folli

    «Ζήσαμε όλοι προσφάτως τα μεγάλα σκάνδαλα που ταλάνισαν την ελληνική οικονομία, το ελληνικό Χρηματιστήριο, την ελληνική Κεφαλαιαγορά και αμαύρωσαν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό».

    Τάδε έφη ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός, στην ομιλία του στην Βουλή κατά την οποία προανήγγειλε ότι τον Ιανουάριο θα έρθει νομοσχέδιο με στόχο την εταιρική διακυβέρνηση…

    Μετά την ιστορία της Folli Follie, οι τράπεζες κινούμενες θεσμικά μέσω της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών είχαν έτοιμες προτάσεις, τις οποίες είχαν στείλει στον τότε αρμόδιο υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη αλλά και στον τότε επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για την θωράκιση της εταιρικής διακυβέρνησης και των αυστηρό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων των εταιρειών, εισηγμένων και μη… Μόνο που τότε οι υπουργοί μαζί με τον Χαράλαμπο (Γκότση) είχαν άλλα στο μυαλό τους…

    Η στήλη σάς μεταφέρει ότι μια εκ των προτάσεων προέβλεπε ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων για γίνεται από τις ελεγκτικές εταιρείες – τις γνωστές «Big Four» – με βάση αναγνωρισμένα λογιστικά πρότυπα.

    Μεγάλες business στα υδροηλεκτρικά

    Η στήλη σάς ενημέρωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ενδιαφέρεται για την υδροηλεκτρική μονάδα που έχει η ΔΕΗ στον Αχελώο… Λοιπόν, με την σύμπραξη μέσω SPVs με τους ιδιώτες που ετοιμάζει η ΔΕΗ ανοίγει ο δρόμος για τους δυνατούς παίχτες της ενεργειακής αγοράς… Ένας από αυτούς είναι ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – μέσω της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής – εξ ου και ο Γιώργος Περιστέρης δήλωσε ήδη δυναμικό «παρών»… Ετοιμαστείτε για μεγάλες επενδύσεις…

    Έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος…

    Ο Δημήτρης Μαντζούνης αποχωρεί, πλέον και με επίσημη ανακοίνωση, από τη διοίκηση της Alpha Bank στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

    Ο επί χρόνια επικεφαλής της τράπεζας το τελευταίο έτος είχε μεταφερθεί στα γραφεία της πρώην Εμπορικής επί της οδού Σοφοκλέους.



    ΣΧΟΛΙΑ