• Business

    Ξένια Καζόλη και Αγγέλικα Γκούσκου: Δυναμική αρχή για την Corporate Governance Hub 2020

    Corporate Governance Hub 2020


    Σημαντική η νέα προσπάθεια ενίσχυσης της εταιρικής ηθικής (business ethics) και της σημασίας της εταιρικής διακυβέρνησης (corporate governance) από την μη κερδοσκοπική Ενωση για την Εταιρική Διακυβέρνηση 2020 – Corporate Governance Hub 2020 που πρόσφατα σύστησαν δύο γυναίκες δικηγόροι με διεθνή πολύχρονη εμπειρία στο δίκαιο του επιχειρείν: η Ξένια Καζόλη και η Αγγέλικα Γκούσκου.

    Γνωστό είναι ότι ο όρος εταιρική διακυβέρνηση περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες διοικούνται και ελέγχονται.

    Η καλή εταιρική διακυβέρνηση είναι μοχλός ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί εφεξής καθώς και να της δοθεί η σημασία που της πρέπει από τις επιχειρήσεις.

    Και αυτό γιατί προωθεί την ανταγωνιστικότητα μιας επιχείρησης. Επίσης βελτιώνει τη διαφάνεια της οικονομικής δραστηριότητας όλων των ιδιωτικών επιχειρήσεων αλλά και αυτών των δημόσιων οργανισμών και των θεσμών, ανεξαρτήτως του αν είναι εισηγμένες ή όχι.

    Στην μη κερδοσκοπική αυτή ένωση για την εταιρική διακυβέρνηση η Αγγέλικα Γκούσκου και η Ξένια Καζόλη, μαζι με γυναίκες ηγέτες στον τομέα τους, πιστεύοντας πόσα πολλά μπορεί να καταφέρει μια ομάδα που δουλεύει οργανωμένα για έναν κοινό στόχο, σκέφθηκαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να βάλουν ένα λιθαράκι στη βελτίωση της έννοιας της επιχειρηματικής ηθικής στη χώρα μας.

    Ως σύμβολό τους επέλεξαν τον “Κώνο” που εφιστά την προσοχή σε περίπτωση κακοτοπιάς, για να δείξουν φιλικά και με συνεργατικότητα ότι η εταιρική διακυβέρνηση δεν είναι απαγόρευση, αλλά κουλτούρα και πρόνοια για το μέλλον καθώς και πολύτιμο εργαλείο, ιδίως για τις οικογενειακές αξιόλογες επιχειρήσεις. Μια πρόκληση και όχι μια βαρετή υποχρέωση.

    Η τάση είναι στις επιχειρήσεις η ποσόστωση των γυναικών να αυξηθεί στο 20% το 2020 (εξού και το 2020 της επωνυμίας τους) και στο 30% το 2030.

    Η Ένωση φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως forum δικτύωσης μελών ΔΣ, αλλά κυρίως γνώσεων και ανταλλαγής απόψεων  μεταξύ όλων των υψηλόβαθμων στελεχών για την εταιρική ηθική και την εταιρική διακυβέρνηση,  έτσι ώστε η ελληνική επιχειρηματικότητα να εισέλθει ακόμα πιο δυνατή στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει στο μέλλον.

    Τo mononews.gr θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει  για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις τους.

    Corporate Governance Hub 2020



    ΣΧΟΛΙΑ