• The Wiseman

    Σύσσωμη η οικογένεια Κουτσολιούτσου στο Χονγκ Κονγκ και οι επιτυχίες Βρεττού στην HSBC 

    the wise man

    the wise man


    Ο ρόλος της Fosun 

    Η παρουσία της αντιπροέδρου της FF Group κ. Καίτης Κουτσολιούτσου κρίθηκε απαραίτητη στο Χονγκ Κονγκ, εκεί όπου από την πρώτη ημέρα της κρίσης που ξέσπασε με επίκεντρο την έκθεση της QCM για τη Folli Follie Grοup βρέθηκαν οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Η επιρροή της (πραγματικά) σιδηράς κυρίας είναι καταλυτική σε θέματα management.

    Όσοι γνωρίζουν, επαναλαμβάνουν πως βρίσκονται και παραμένουν εκεί, διότι από το Χονγκ Κονγκ μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα την (short) επίθεση που έχουν δεχθεί και να αξιολογήσουν τις επόμενες κινήσεις.

    Καίτη Κουτσολιούτσου. Αντιπρόεδρος FF Group

    Εκεί, άλλωστε, βρίσκονται και τα κεντρικά της Fosun Holdings, στο ICBC Tower 3. Ο κινεζικός κολοσσός με την αγορά 750 χιλιάδων μετοχών στήριξε έμπρακτα τους συνεταίρους του και οι πληροφορίες λένε πως παρέχει στήριξη και σε άλλα επίπεδα επί κινεζικού εδάφους.

    Όχι με το αζημίωτο, φυσικά.

    Σήμερα αναμένεται να υπάρξει και νέα συνάντηση στελεχών της εταιρείας αλλά και της ΕΥ με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να διευκρινιστεί το πλαίσιο των οικονομικών ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν.

    Ο Wiseman είναι σε θέση να σας πει ότι ο βασικός auditor που ελέγχει τα τελευταία χρόνια τα οικονομικά στοιχεία της Fosun είναι (μαντέψτε) η Ernst & Young.

    Καραμπόλες με τα ομόλογα 

    Για σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του προεδρείου της ΕΕΤ με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη.

    Η συνάντηση πραγματοποιείται εν όψει των επαφών που θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα, η επικεφαλής του SSM, Ντανιέλ Νουί, στον απόηχο της επιτυχούς ολοκλήρωσης των stress tests.

    Μπορεί επίσης τα θέματα των αλλαγών στον εξωδικαστικό μηχανισμό, του νόμου Κατσέλη και συνολικότερα των NPLs να είναι στην ατζέντα της συνάντησης τραπεζιτών – αντιπροέδρου, όμως δεν γίνεται να μην συζητηθεί και η επικείμενη νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές και οι τραπεζικές ομολογιακές εκδόσεις.

    H Ελένη Βρεττού της HSBC

    Δυναμικά κινείται εντός του 2018 η HSBC . Τελευταία επιτυχία της CEO της τράπεζας Ελένης Βρεττού η μεγάλη δουλειά για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.  Για την ακρίβεια η «HSBC Bank» θα είναι χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΔΕΗ για τη διάθεση, μέσω διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, σε ενδιαφερόμενο(ους) επενδυτή(ές) των νέων εταιρειών που θα σχηματιστούν και θα εκμεταλλεύονται τους κλάδους λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής Μεγαλόπολης και Μελίτης.

    Επίσης η τράπεζα που έχει άριστες σχέσεις με το εφοπλιστικοί λόμπι έδωσε τα περισσότερα δάνεια εντός του 2017 ενώ και το 2018 κινείται με ιδιαίτερα ικανοποιητικούς ρυθμούς

    Funds στην Intralot

    Η υποχώρηση της τιμής της Intralot λόγω της αβάσιμης σεναριολογίας τις τελευταίες ημέρες έδωσε την ευκαιρία σε funds να αυξήσουν (στηρίξουν, κατά άλλους) τη θέση τους στον τίτλο.

    Η Intralot δεν μπορούσε να προχωρήσει σε αγορές ιδίων μετοχών, καθώς η τιμή είχε υποχωρήσει κάτι από το όριο που είχε εγκριθεί στη περυσινή γενική συνέλευση.

    Κάηκε η αναδιάρθρωση της Frigoglass

    the wise man
    the wise man

    Λίγο περισσότερο από 2 χρόνια παρέμεινε στη θέση του Group Chief Financial Officer ο Μανόλης Φαφαλιός, ο οποίος αποχωρεί στο τέλος του μήνα.

    Στο διάστημα αυτό η εταιρεία υλοποίησε το μεγάλο project της αναδιάρθρωσης, ερχόμενη σε συμφωνία με τράπεζες και ομολογιούχους για μετοχοποίηση μέρους των οφειλών της.

    Μια αναδιάρθρωση για την οποία πληρώθηκαν 42 εκατ.ευρώ σε συμβούλους και άφησε τη Frigoglass με αρνητικά ίδια κεφάλαια και αρνητική καθαρή θέση. Δηλαδή χρειάζεται και νέα αύξηση κεφαλαίου!

    Στην αγορά ψάχνουν επίσης τι έγινε με ένα μεγάλο πακέτο 2,1 εκατ. μετοχών της Frigoglass που άλλαξε χέρια την περασμένη εβδομάδα.

    Ξεπέρασε το Mytilineos Group

    Στο 3% διαμορφώθηκε το επιτόκιο για το ομόλογο της Coral, θυγατρικής της Μοτορ Όιλ, που ξεκινά να διαπραγματεύεται στο Χ.Α. τη Δευτέρα. Πήρε έτσι την πρωτιά από τον όμιλο Μυτιληναίου, το εταιρικό ομόλογο του οποίου πέρυσι το καλοκαίρι πέτυχε επιτόκιο 3,10%.

    Βουνό τα προβλήματα για Καλογρίτσα

    Τα προβλήματα που αντιμετωπίσει ο όμιλος Καλογρίτσα και συγκεκριμένα της «Τοξότης» που αποτελεί την κύρια εταιρεία του ομίλου, δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα.

    Όλες οι συμβάσεις της «Τοξότης» με τον ΔΕΔΔΗΕ, ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ, που είχαν δεσμευθεί ως εξασφαλίσεις για τη χορήγηση δανείων από την Τράπεζα Αττικής, καταγγέλθηκαν.

    Το πρόβλημα παραμένει μεγάλο για την Αττικής στην κρίσιμη στιγμή της αύξησης κεφαλαίου.

    Placement για Στασινόπουλο, ομόλογο για Μελισσανίδη

    Ολοκληρώνονται οι παρουσιάσεις εν όψει του placement που δρομολογείται να πραγματοποιηθεί στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

    Η εταιρεία του ομίλου Στασινόπουλου έχει υλοποιεί μια μεγάλη επένδυση, η αξιοποίηση εκμετάλλευση της νέας επένδυσης θα ξεκινήσει το 2020, ενώ μέχρι τότε η διοίκηση εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα ενισχύονται με ρυθμό της τάξης του 3 έως 4%,

    Σημαντική επένδυση υλοποιείται για στην.. ΑΕΚ, που δεν είναι άλλη από την ανέγερση του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

    Ως γνωστόν, η Δικέφαλος 1924 που τρέχει την επένδυση και έχει τα δικαιώματα του γηπέδου, εξέταζε την έκδοση ομολόγου και την εισαγωγή του προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. για τη χρηματοδότηση του έργου. Η εταιρεία αναμένεται να ζητήσει από την αγορά ένα ποσό της τάξης των 25 – 30 εκατ.ευρώ.

    Ο φάκελος τελικά κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναμένονται οι εγκρίσεις.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ