• The Wiseman

    Ρινγκ σε τράπεζα: Μπουνιές και κλωτσιές από τραπεζίτη σε τραπεζίτη

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Τραπεζικές μπουνιές…

    «Η φτώχεια φέρνει γκρίνια», λέει η παροιμία και ενίοτε και ξεσπάσματα θα πρόσθετε η στήλη. Ο λόγος για την φασαρία στους υψηλούς ορόφους μίας (μη συστημικής) τράπεζας, η ένταση της οποίας ήταν τόσο μεγάλη που την άκουσε μέχρι και ο κουλουρτζής στην απέναντι γωνία…  Το νέο επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών ήταν πιο έντονο σε σχέση με τα προηγούμενα. Διότι κρατάει καιρό η ένταση μεταξύ τους και όπως όλα δείχνουν η μεταξύ τους χημεία δεν στρώνει με τίποτα… Η στήλη πληροφορείται πως αυτή την φορά δεν τηρήθηκαν οι… αποστάσεις και το γραφείο μετετράπη σε ρινγκ… Λίγο η φτώχεια στα μεγέθη της τράπεζας, λίγο η κυβερνητική οσφυοκαμψία του ενός, η οποία υπαγορεύει και τις ωμές παρεμβάσεις του έξω από τα όρια των τραπεζικών κανόνων, λίγο το όλο κλίμα, λίγο κάποια περίεργα δημοσιεύματα, δεν ήθελε και πολύ να ξεσπάσει ένα νέο επεισόδιο… Ο πρόεδρος, λοιπόν, έδειρε τον CEO. Τον έριξε κάτω και του έριξε δύο μπουνιές…

    Ο κυρ Αλέκος, ο υπεύθυνος για τις τράπεζες, τα γνωρίζει; Ναι λένε οι πηγές της στήλης. Τα ξέρει και ο κ. Λιάκος και η Τράπεζα της Ελλάδος. 

    Δεν είναι και για πάρτι

    Η Έκθεση προόδου της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία που είδε χθες το φως της δημοσιότητας δεν είναι και για να ανοίγουν σαμπάνιες στο Μέγαρο Μαξίμου. Άλλο αν τα συριζόπουλα έχουν τον τρόπο να αλλάξουν την πραγματικότητα και να υπερτονίζουν μόνο τα θετικά όπως η κατάργηση του μέτρου της μείωσης των συντάξεων. Αν ένας εν δυνάμει επενδυτής διαβάσει την Έκθεση – για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις τράπεζες, τον ρυθμό ανάπτυξης κλπ. – μάλλον θα βάλει στο συρτάρι την υπόθεση Ελλάδα και θα ρίξει τα λεφτά του σε μία πιο υγιής και οργανωμένη αγορά…

    Σήμερα οι λεπτομέρειες

    Η αγορά έχει σήμερα στραμμένο το βλέμμα της στις ανακοινώσεις του Γιάννη Στουρνάρα για τη δημιουργία SPV με στόχο τη μείωση των κόκκινων δανείων μέσω της καλύτερης αξιοποίησης του αναβαλλόμενου φόρου των τραπεζών. Θα δούμε πως θα αντιδράσει το Χρηματιστήριο αλλά και η κυβέρνηση καθώς η υλοποίηση της πρότασης περνά μέσα από την συμφωνία της κυβέρνησης να αλλάξει τον νόμο Χαρδούβελη και εν συνεχεία να απευθυνθεί στη διεύθυνση ανταγωνισμού της Κομισιόν.

    Ο Παντελιάς πάει στην Φρανκφούρτη 

    Ο αθόρυβος επικεφαλής της Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος Σπύρος Παντελιάς θα βρεθεί τη Δευτέρα στην Φρανκφούρτη προκειμένου να ενημερώσει τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) για την πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο Σπύρος, για όσους έχουν συνεργαστεί μαζί του, αποτελεί ήρεμη δύναμη και έχει βαθιά γνώση των τεχνικών τραπεζικών θεμάτων. Η στήλη πληροφορείται ότι είναι ένας από τους εμπνευστές του σχεδίου της ΤτΕ για την μείωση των κόκκινων δανείων μέσω της μεταφοράς 40 δισ. ευρώ εξ αυτών σε εταιρεία ειδικού σκοπού και με αντάλλαγμα από την πλευρά των τραπεζών 7,5 δισ. ευρώ αναβαλλόμενου φόρου.

    Δικηγόροι με περγαμηνές

    Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας έχει προσλάβει ένα ισχυρό δικηγορικό δίδυμο στην μάχη με την πρώην σύζυγό του. Πρόκειται για τον Χάρη Παμπούκη και τον Σταύρο Γεωργιάδη του δικηγορικού γραφείου Απόστολου Γεωργιάδη. 

    Το διαζύγιο προβλέπεται να είναι δύσκολο καθώς η (πρώην) Σοφία Γιαννικοπούλου είναι αποφασισμένη να του πάρει ό,τι έχει και δεν έχει. Πόσο μάλλον όταν εκείνος παντρεύτηκε με γάμο μαϊμού την 25χρονη καλλονή Δήμητρα  Μέρμηγκα. 

    Εξ ου και ο εφοπλιστής έδωσε τα ηνία της υπεράσπισής του στους δύο έμπειρους δικηγόρους των Αθηνών καθώς όταν μία γυναίκα εκδικείται δεν παλεύεται πολύ εύκολα!



    ΣΧΟΛΙΑ