• The Wiseman

    Γιατί χάνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Οι … γίγαντες συνδικαλιστές 

    Στο 100% του λογαριασμού τους φθάνει το ποσό που θα λάβουν οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς που είχαν συνταξιοδοτικά προγράμματα και ρευστοποιούνται για να ενταχθούν στο νέο συνταξιοδοτικό σχήμα για όλους που δημιουργεί η διοίκηση. Μέχρι σήμερα, τα εννέα υφιστάμενα προγράμματα κάλυπταν το 40% του προσωπικού και η διοίκηση το αλλάζει αυτό και δημιουργεί ενιαίο ομαδικό συνταξιοδοτικό. Όπως ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι, για να γίνει η μετάβαση στο νέο καθεστώς, θα πάρουν όσα δικαιούνται και, συγκεκριμένα, στα προγράμματα καθορισμένων παροχών κατά μέσο το 76% και εάν έχουν συμπληρώσει το απαιτούμενο όριο ηλικίας, το 100%. Στο 100% είναι η απόδοση στα προγράμματα καθορισμένων εισφορών. «Στα κρύα του λουτρού» μένει μερίδα εργαζομένων που είχαν συνταξιοδοτικό της ΝΝ. Η αιτία είναι παράδοξη: συνάδελφοι τους συνδικαλιστές – 32 στον αριθμό – μπλόκαραν δικαστικά την διαδικασία, αφήνοντας τους μετέωρους.

    Τα 400.000 ευρώ, η κ. Τζάκου και η κ. Θεοφιλίδη

    Η κ. Νέλλη Τζάκου για να αποχωρήσει από την Εθνική πήρε αποζημίωση 400.000 ευρώ. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο τέως φίλος της, Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, μέτοχος της JUMBO, σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του. Ελπίζουμε παρόμοιο συμβόλαιο να έχει κάνει και η Χριστίνα Θεοφιλίδη, γενική διευθύντρια Προϊόντων Retail Banking της Eurobank η οποία πάει στην ΕΤΕ στην θέση της κ. Νέλλης Τζάκου  ως Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής.

    Η κ. Θεοφιλίδη βρίσκεται στο δυναμικό της Eurobank τα τελευταία 21 χρόνια, ξεκινώντας ως εμπορική διευθύντρια στη Διεύθυνση Καρτών και διαγράφοντας σταθερά ανοδική πορεία που την οδήγησε στην τρέχουσα θέση.

    Ταυτόχρονα,είναι μέλος στη Διοικητική Επιτροπή του Ομίλου Eurobank, μέλος στο ΔΣ της Eurobank Bulgaria και Μέλος στο ΔΣ της ERB Retail Services IFN.

     

    Χριστίνα Θεοφιλίδη. Τραπεζικό στέλεχος

    Όταν ο Βικ συνάντησε τον Πιτσιόρλα 

    Η στήλη θα σας διηγηθεί μια ωραία ιστορία που εξελίχθηκε στο κέντρο της Αθήνας τον Φεβρουάριο του 2018.

    Αφορμή  για την διήγηση στάθηκε το report του fund QCM, που διευθύνει ο Gabriel Grego, για την καναδική εταιρεία παραγωγής και επεξεργασίας κάνναβης Aphria. Τον Φεβρουάριο, λοιπόν, ο διευθύνων σύμβουλος της Aphria Bic Neufeld πέρασε το κατώφλι του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο συστεγάζεται και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, για να συναντηθεί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα.

    Εκεί ο Καναδός ανέπτυξε τα σχέδιά του για την επένδυση στην Ξάνθη και ήταν ιδιαίτερα ένθερμος… Πού να ξέρει και ο Πιτσιόρλας τα χαΐρια του Καναδού.

    Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι όποια πέτρα κι αν σηκωθεί, κάτι ελληνικό θα έχει από κάτω…

    Έξοδος για 1.000 εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ

    Δραστικό σχέδιο μείωσης του προσωπικού ετοιμάζουν οι δύο μάνατζερ Πολυχρόνης Γριβέας και Ηλίας Αθανασίου, οι οποίοι ανέλαβαν πριν λίγους μήνες το τιμόνι των ΕΛΤΑ.

    Η στήλη πληροφορείται ότι σύντομα θα αποχωρήσουν από την εταιρεία 1.000 ίσως και 1.200 εργαζόμενοι. Όσοι βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση και οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν σε άλλη υπηρεσία. Όταν τα στελέχη προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, η απόδοση είναι εγγυημένη…

    Εντάξει, οι άνθρωποι είναι καρα-ατζαμήδες 

    Μαθαίνω ότι ο Ριχάρδος θα τους πάρει και τα σ@@@@@@ Μετά από το φιάσκο μεγατόνων ετοιμάζει μηνύσεις που θα το φυσάνε και δεν θα κρυώνει… Είναι δυνατόν να μην ξέρουν για τους δασμούς, είναι δυνατόν να μην υπάρχει ένας νομικός με γνώση οικονομικών αλλά και των συνθηκών της Ευρώπης στο υπουργείο Δικαιοσύνης;

    Κι όμως είναι! Κρίμα για τον Αλέξη που έκανε σημαία στην Βουλή την πάταξη φαινομένων τύπου Ριχάρδου, οι οποίοι μεγαλούργησαν στα συντρίμμια της λιτότητας! Όχι ότι δεν θα είναι ανοικτός ο Ριχάρδος αλλά όχι έτσι ρε παιδιά… Γίναμε ρόμπα διεθνώς! 

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ