• Πώς ο Τζώρτζης έχασε τoν σεφ και τον κηπουρό, η παρέμβαση Στουρνάρα και ο απολαυστικός Mr Easy

    Τα τρελά και παλαβά (ας τα πω έτσι) της οικογένειας Κουτσολιούτσου, που έριξε στα βράχια την αξιοπιστία μια χώρας, δεν έχουν τέλος…

    the wise man
    image
    the wise man

    Ανάσα… αλλά μην βιάζεστε για τις αγορές

    Τα 500 δις ευρώ που είναι πάνω στο τραπέζι του σημερινού Eurogroup αλλά και κάποια συγκρατημένα μεν αλλά θετικά μηνύματα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις από το μέτωπο της έρευνας για την εξεύρεση φαρμάκων/κοκτέιλ φαρμάκων και των κλινικών δοκιμών στις ΗΠΑ για το εμβόλιο δίνουν ανάσες στις αγορές, οι οποίες όμως σήμερα, αύριο, μεθαύριο μπορεί να ξαναστραβώσουν.

    Οπότε ας μην βιαζόμαστε. Χρειάζεται ψυχραιμία και καρτερική υπομονή… καθώς η καραντίνα συνεχίζεται και δεν ξέρει κανείς ακόμη πότε θα αρθεί πλήρως.

    Στα ύψη ο τραπεζικός δείκτης

    Μετά από τις βουτιές ο τραπεζικός δείκτης πήρε εχθές τα πάνω του και έκλεισε με άνοδο 8,95%, οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη σε άνοδο 8,46%.

    Με άνοδο ξεκίνησε εχθές την συνεδρίασή της και η Wall Street με τον Dow Jones να καταγράφει στην αρχή της συνεδρίασης άνοδο 4%. Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στο κέντρο του κυκλώνα όσον αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού και η νευρικότητα θα συνεχισθεί.

    Εφιαλτικά σενάρια ύφεσης

    Στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζουν τα όπλα της επόμενης ημέρας για την οικονομία – δηλαδή αυτά που θα ρίξουν στην μάχη μετά την καραντίνα και τα οποία πληροφορούμαι θα περάσουν κατά κύριο λόγο μέσα από τις τράπεζες με την μορφή ρευστότητας. Στόχος του πρωθυπουργού αλλά και του Σταϊκούρα είναι να μετριασθεί το ποσοστό της ύφεσης…

    Διότι ύφεση θα έχουμε αλλά άλλο είναι να έχει 3% άλλο 7%.

    Πάντως η HSBC την «βλέπει» στο 6% και μάλιστα – που φθάσαμε – εκτιμά ότι θα είναι το καλύτερο ποσοστό μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης.

    Στουρνάρας: 1 τρις ευρώ τουλάχιστον

    Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος επιμένει στην ανάγκη έστω και προσωρινής αμοιβαιοποίησης του χρέους των χωρών-μελών της ευρωζώνης, τονίζει σε άρθρο του στην on line έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt ότι πρέπει να ριχθεί στην μάχη κατά του κορονοϊού, τουλάχιστον 1 τρις ευρώ!

    Ποσό που θα προέλθει από τους εξής τρεις: τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (ESM), την Κομισιόν και της Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

    Κοινώς, ο Στουρνάρας τους καλεί να κόψουν την γερμανική τσιγκουνιά, γιατί δεν είναι εποχή για θεωρητικές ίντριγκες καθώς όπως λέει έχουμε πόλεμο.

    Ο Τάκης της Γενικής, το παρελθόν του με την ACS και το ντου στου Ρέντη

    Ένας υπόγειος πόλεμος σοβεί εδώ και λίγες ημέρες στον κλάδο των ταχυμεταφορών, με κερασάκι στην τούρτα τους σαρωτικούς ελέγχους – μετά από τις καταγγελίες των πελατών για υψηλές χρεώσεις – από τις υπηρεσίες της γενικής γραμματείας προστασίας του καταναλωτή.

    Εχθές, λοιπόν, οι ράμπο έκαναν «ντου» στα γραφεία της Γενικής Ταχυδρομικής στου Ρέντη ενώ είχε προηγηθεί ο έλεγχος της ACS. Λοιπόν, οι δύο αυτές εταιρείες – η ACS κατέχει την πρώτη θέση και η Γενική Ταχυδρομική την δεύτερη – έχουν το εξής κοινό: τον νυν επικεφαλής της Γενικής Τάκη (για τους φίλους του) Βαρζακάκο, ο οποίος έφυγε πριν αρκετά χρόνια από την ACS παίρνοντας μαζί του ένα μέρος του πελατολογίου γεγονός που έθιξε – για να το θέσω με σικ τρόπο – την ηγεσία της ACS και πήγε στον ανταγωνισμό.

    Απολαυστικός sir Stelios

    Ο Στέλιος Χατζηιωάννου είναι γνωστός, όπως λέμε όσοι τον ξέρουν για το χιούμορ του αλλά και την κυνικότητα του, όπως πρόκειται για business.

    Από την θέση του μετόχου της Easy Jet – της φθηνής σε κόστος αεροπορικής εταιρείας – με ποσοστό 34% πρότεινε στο διοικητικό συμβούλιο να ακυρωθεί η σύμβαση των 4,5 δις στερλίνων για την αγορά νέων αεροσκαφών.

    Όπως είπε «η Easy Jet σε λίγο θα μοιάζει με μια εταιρεία start up που θα ψάχνει λίγα κερδοφόρα δρομολόγια».

    Κυνικός αλλά ρεαλιστής με δεδομένο ότι ο κορονοϊός έχει χτυπήσει κολοσσούς του κλάδου, πόσο μάλλον την Easy Jet.

    Ο mr Easy έριξε τα πυρά του και στην Credit Suisse, η οποία σε report της ανέφερε ότι η εταιρεία θα μπορέσει να πετάξει κανονικά τον Ιούνιο…

    Τα λέμε για να μην χάσουν τις συμβάσεις, είπε ο Stelios.

    Κουτσολιούτσος: Αυτοκράτωρ, χωρίς… ρόδες, σεφ και κηπουρό!

    Τα τρελά και παλαβά (ας τα πω έτσι) της οικογένειας Κουτσολιούτσου, που έριξε στα βράχια την αξιοπιστία μια χώρας, δεν έχουν τέλος…

    Το νέο κρούσμα αφορά τα εταιρικά αυτοκίνητα που είχαν τα μέλη της (ξέρετε ο Τζώρτζης, ο μπαμπάς του και η μητέρα Καίτη), τα οποία τα χάνει αλλά και τον κηπουρό, τον προσωπικό τους σεφ αλλά και τους μπράβους.

    Η οικογένεια, λοιπόν, είχε έως πρόσφατα 13 εταιρικά αυτοκίνητα: Μεταξύ αυτών 2 Jaguar, εκ των οποίων η μία είναι συλλεκτική, ένα mercedes, ένα yaris κλπ.

    Η νυν διοίκηση της Folli τους πήρε πίσω την Mercedes και το yaris και τους πρότεινε εφόσον τόσο πολύ τα θέλουν να αγοράσουν τα υπόλοιπα. Και η πολυτέλεια της οικογένειας που έκανε το μεγαλύτερο σκάνδαλο δεν σταματούσε στα αυτοκίνητα.

    Οι τύποι είχαν κηπουρό, σεφ, ο οποίος τους πήγαινε φαγητό στο σπίτι και, προσωπικό ασφαλείας – μια χαρά αν τα πλήρωσαν από την τσέπη τους – τους οποίους τους πλήρωσε σαφώς η εταιρεία (προφανώς από τον λογαριασμό γύρω-γύρω όλοι). Ο κηπουρός, ο σεφ και η φρουρά σταμάτησαν να εργάζονται.  Α και να μην το ξεχάσω. Τους έρχεται μια έκπληξη μεγατόνων !!! Υπομονή. Θα το μάθετε όπως και οι ίδιοι σε λίγες ώρες!!!