• Πώς ο Λογοθέτης μοίρασε 3 εκατ. ευρώ στα media, τα σχέδια του Κόκκαλη, ποια τράπεζα στηρίζει την Ελλάκτωρ και οι δικηγόροι του ομολόγου της CAPITAL

    O Λογοθέτης έδωσε προ ετών το ποσό των 3.000.000 ευρώ σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να του φτιάξουν το προφίλ του.

    image

    Πολιτικές εξελίξεις

    Πολιτική δεν είναι εμπόριο αλληλοεξυπηρετήσεων.

    Τον τελευταίο καιρό, οι φιλοδοξίες μπλέκονται με τα μικροσυμφέροντα και τα συνθήματα των πολιτικών κομμάτων επηρεάζονται από τις επιχειρηματικές ίντριγκες, κόντρες και συμμαχίες.

    Η απλή αναλογική δημιουργεί αντικατοπτρισμούς.

    Μέσα στην έρημο της ανυποληψίας είναι πολλοί οι πολιτικοί που βλέπουν τον ίσκιο τους στον τοίχο και νομίζουν ότι μεγάλωσαν και μπορούν να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις…

     

    Τα 3 εκατ. ευρώ του Λογοθέτη στα media

    Διαβάζοντας με προσοχή την απόφαση του Κυπριακού Δικαστηρίου για την υπόθεση του εφοπλιστή Λογοθέτη εναντίον συνεργατών του, που δικαιώνει τους τελευταίους στην αστική διαμάχη, αποκαλύπτεται, σύμφωνα με μαρτυρία της συνεργατιδος του κ. Ροσάννας Μόρτογλου, ότι ο Λογοθέτης έδωσε προ ετών το ποσό των 3.000.000 ευρώ σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να του φτιάξουν το προφίλ του.

    Προφανώς αυτό έγινε μεταξύ 2015 και 2018.

    Τι αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου;

    «Mέσω της παρούσας αγωγής επιχειρείται να «καθαριστεί» το όνομα του Ομίλου και του Γιώργου Λογοθέτη στην κοινή γνώμη, ζήτημα για το οποίο υποδεικνύουν πως ως οι ίδιοι οι ενάγοντες (Γιώργος Λογοθέτης)  προβάλλουν, έχουν ήδη δαπανήσει περί τα τρία εκατομμύρια για διόρθωση της εικόνας τους, τα οποία και διεκδικούν από τους εναγόμενους (πχ Μπίτσιος και Συνεργάτες).»

    Το ερώτημα είναι ποια εταιρεία PR και δημοσίων σχέσεων μοίρασε και σε ποιους τα λεφτά;

     

    Μια κυρία της ΔΕΗ στο μάτι του κυκλώνα

    Υπάρχουν ακόμη, πολλοί κακιασμένοι στην Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά που ψάχνουν να βρουν τον …ένοχο, που διέδωσε (;) την πληροφορία για την αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ και δεν επέτρεψε στην μετοχή να αναπνεύσει και να εκτιναχθεί στα ύψη,  μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου deal του ΔΕΔΔΗΕ.

    Οι κακεντρεχείς τώρα έχουν βρει τον εύκολο στόχο τους.

    Μια ξανθιά ευγενική κυρία που από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει αναλάβει υψηλά καθήκοντα στη ΔΕΗ ενώ το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα εργαζόταν ως Investor Relations Officer σε πολύ μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο.

    Βγαίνουν λοιπόν και διαδίδουν ότι δήθεν αυτή η κυρία διέδωσε το «μυστικό».

    Αγνοούν φυσικά ότι η συγκεκριμένη κυρία έχει εργαστεί στις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες της Νέας Υόρκης αλλά και στην Αθήνα.

    Το πρώτο μάθημα σ’ αυτές τις υψηλές θέσεις είναι ότι πάντα χαμογελάς αλλά ποτέ δεν μιλάς…

     

    Ο Γκριμάλντι ετοιμάζει την αντεπίθεση του…

    O διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Grimaldi, Emanuele Grimaldi δεν είναι καθόλου χαρούμενος παρακολουθώντας το φλερτ που εξελίσσεται σε γάμο μεταξύ της ΑΝΕΚ και του Attica Group.

    Ο Ιταλός ετοιμάζει την απάντηση του αλλά γνωρίζει ότι όσα λεφτά κι αν βάλει στο τραπέζι η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα τον αποκλείσει αμέσως.

    Γι’ αυτό ψάχνει τον Έλληνα πρωταγωνιστή που θα διεκδικήσει την Attica Group ο οποίος όμως πρέπει να διαθέτει μια σημαντική οικονομική επιφάνεια και να μην φαίνεται ότι θα αγοράσει με τα λεφτά του Grimaldi.

    Η άσκηση είναι δύσκολη, γιατί τέτοιοι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα. Στην Κρήτη όμως;

     

    O Κόκκαλης, η Αττική Οδός και το καζίνο

    Η Αττική Οδός θα είναι η μάχη των μαχών για την Ιντρακάτ και τους Πέτρο Σουρέτη και  Δημήτρη Κούτρα.

    Ο έμπειρος κατασκευαστής Δημήτρης Κούτρας θέλει πολύ να αποκτήσει τον έλεγχο της «ραχοκοκαλιάς της Αττικής» και ελπίζει να πείσει τον Σωκράτη Κόκκαλη, να επενδύσει ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαίων που απέκτησε από τις πωλήσεις της Ιntrasoft και του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Μύκονο, για να υλοποιήσει το όνειρο του.

    Βέβαια στην Αττική οδό για να μπιντάρει κάποιος πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ, αφού εκτιμάται ότι σε αυτά τα επίπεδα θα κινηθεί η αποτίμησή της, όταν το 2022 πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός από το υπουργείο Υποδομών.

    Άρα το πιθανότερο είναι ότι θα παίξουν μόνο τα πολύ μεγάλα παιδιά του εξωτερικού (CVC, KKR, Macquarie κλπ)

    Από την άλλη πλευρά, ο Σωκράτης Κόκκαλης, έχει τα δικά του σχέδια για την ομογενοποίηση του Ομίλου και την επέκταση σε νέες δραστηριότητες.

    Κάποιοι τον άκουσαν να λέει ότι με τα λεφτά της Intrasoft -αν ήθελε- θα μπορούσε να αποκτήσει ηλεκτρική ενέργεια 1 GigaWatt στην Ελλάδα από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

    Επίσης υπάρχει και η Ναυτιλία και τα εξειδικευμένα project στο real estate, όπως άλλωστε παραδέχτηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης στην ανακοίνωση του που εξέδωσε με αφορμή την πώληση της Intrasoft.

    Για να ξέρετε και ο γιος του Σωκράτη, ο Ντίνος Κόκκαλης ήδη παίζει εξαιρετικά και ζυγίζει όλα τα νέα δεδομένα.

     

    Το μεγάλο ματς της Ελλάκτωρ 

    Ένας σοφός κι έμπειρος τραπεζίτης μου ψιθύρισε την ώρα της μεγάλης προσευχής, ότι στην περίπτωση της Ελλάκτωρ ,  ο αγώνας μοιάζει αμφίρροπος.

    Θα κερδίσει αυτός που έχει τα περισσότερα λεφτά -μαζί με- την εμπειρία και τα skills τις ικανότητες, να διαχειριστεί τις μεγάλες προκλήσεις σ’ αυτή την αγορά.

    Όπως συμβαίνει σε όλους τους μεγάλους πολέμου, νικητής βγαίνει αυτός  με τις ισχυρότερες συμμαχίες.

    «Οι φίλιες τραπεζικές δυνάμεις» θα καθορίσουν το αποτέλεσμα, να μην έχετε αμφιβολία» λέει ο ιδιος τραπεζίτης.

    Η τράπεζα που αποφάσισε να στηρίξει την Ελλάκτωρ είναι πάντως μη συστημική…

    Οι συστημικές τράπεζες προς το παρόν παρακολουθούν την μάχη της Ελλάκτωρ  από απόσταση…

     

    Οι συνδικαλιστές πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται

    Η κυρία Μαρία Γεροντή είναι εμπειρότατη συνδικαλίστρια στο Υπουργείο Εργασίας.

    Εργάζεται στον ΕΦΚΑ Πειραιώς και κατεβαίνει στις εκλογές με την παράταξη Ενωτική Δυναμική Αγωνιστική Ανατροπή.

    Έχει κάθε δικαίωμα να καταγγέλλει τις πολιτικές ηγεσίες για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους. Δεν έχει όμως δικαίωμα να δικαιολογεί και να υποστηρίζει τους γραφειοκράτες εκείνους που στερούν από τις χήρες την σύνταξη που δικαιούνται, με αποκλειστικό στόχο να δημιουργήσει έναν ακόμη πολιτικά και κομματικά εκμεταλλεύσιμο πυρήνα αγανακτισμένων πολιτών.

    Αν έχετε παρακολουθήσει αυτή την τραγελαφική ιστορία με τις συντάξεις χηρείας στο ΝΑΤ όπου κάποιοι γραφειοκράτες του ΕΦΚΑ αρνούνται να παραλάβουν τους φακέλους των συντάξεων αν δεν εκδοθεί πρώτα μια ερμηνευτική εγκύκλιος πάνω σε νόμο που ψήφισε η Βουλή και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ίσως καταλάβετε γιατί αυτού του είδους ο συνδικαλισμός αντί να προωθεί το γενικό συμφέρον, εξυπηρετεί μόνον μικροκομματικές φιλοδοξίες….

     

    Ένα ακόμη «σοφό» δείπνο στο L’ Abreuvoir 

    Γιάννης Στουρνάρας και Ευάγγελος Βενιζέλος, την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, μοιράζονταν τις σκέψεις και τις ιδέες τους αλλά και το φημισμένο steak tartar, παρέα με την κυρία Φωτεινή Λιβανού.

    Είναι από τις συζητήσεις που σίγουρα θα ήθελα να κρυφακούσω αλλά δεν μπορούσα να πλησιάσω χωρίς να γίνω αντιληπτός, γιατί σ’ ένα διπλανό τραπέζι έτρωγε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κωστής Χατζηδάκης με την παρέα του…

    Από το 1965, αυτό το εστιατόριο στην οδό Ξενοκράτους φιλοξενούσε πάντα τους σοφούς και τους καλοφαγάδες της Αθήνας.

    Δεν είναι τυχαίο το όνομα του… L’ Abreuvoir που σημαίνει «ποτίστρα για τ’ άλογα» και υποδηλώνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του….

     

    Οι νομικοί του ομολόγου της Capital

    Έτοιμη να «καταπλεύσει» στην ελληνική αγορά των διαπραγματεύσιμων εταιρικών ομολόγων είναι η ισχυρή ναυτιλιακή εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη, εισηγμένη εδώ και 14 χρόνια  στο αμερικανικό χρηματιστήριο του Nasdaq.

    Capital Product Partners έχει ιδρυθεί και ελέγχεται μετοχικά από την Capital Maritime & Trading Corp, συμφερόντων της οικογένειας του Έλληνα εφοπλιστή, με την πολύπλευρη επιχειρηματική δράση.

    Στόχος είναι η έκδοση 5ετούς ναυτιλιακού ομολόγου για την άντληση κεφαλαίων ύψους 150 εκατ. ευρώ.

    Τα εν λόγω κεφάλαια πρόκειται να χρηματοδοτήσουν μέρος του γενναίου επενδυτικού προγράμματος της διεθνούς ναυτιλιακής εταιρείας, με το οποίο και σηματοδοτείται η στροφή στην πράσινη ενέργεια. Αρμονικά συνδυασμένη με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις καθαρές θαλάσσιες μεταφορές.

    Όσον αφορά τους νομικούς που στηρίζουν την έκδοση είναι οι εξής:

    To γραφείο της Κατερίνας Καρατζά από την πλευρά των αναδόχων και τα γραφεία Κουταλίδη και Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη από την πλευρά του εφοπλιστή.

     

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.