• Μην ανησυχείτε: Ο Χρήστος Μεγάλου της Τράπεζας Πειραιώς δεν φεύγει!!!

    Τα δάνεια από 2 ελληνικές τράπεζες και η ίντριγκα  Δυο τράπεζες φαίνεται να είναι οι τυχερές από την επιμονή της Κομισιον να αυξήσει το τίμημα για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Η Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική Τράπεζα.   Τελικά η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» θα πληρώσει 1,160 εκατ. ευρώ (προ ΦΠΑ) για την επέκταση της σύμβασης […]

    the wise man
    image
    the wise man

    Τα δάνεια από 2 ελληνικές τράπεζες και η ίντριγκα 

    Δυο τράπεζες φαίνεται να είναι οι τυχερές από την επιμονή της Κομισιον να αυξήσει το τίμημα για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Η Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική Τράπεζα.  

    Τελικά η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» θα πληρώσει 1,160 εκατ. ευρώ (προ ΦΠΑ) για την επέκταση της σύμβασης για 20 επιπλέον χρόνια από το 2026 έως και το 2046. Τα λεφτά θα προέλθουν από δανεισμό της εταιρείας κατά 330 εκατ. ευρώ από την Πειραιώς και 330 εκατ. ευρώ από την Εθνική.

    Άρα επί της ουσίας θα μπουν πολλά λεφτά στα ταμεία των δυο τραπεζών από τους τόκους. Α και να μην το ξεχάσω.

    Οι φήμες που διέρρευσαν την προηγούμενη εβδομάδα περί προβλήματος του Χρήστου Μεγάλου στην Τράπεζα Πειραιώς (φεύγει, δεν φεύγει) είναι πέρα για πέρα ψευδείς.

    Ακόμα και ο επικεφαλής της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας αναγκάστηκε, όπως λέγεται, να διαψεύδει την σχετική φημολογία. Άλλωστε είναι γνωστό ποιος η ποιοι (μπανκέριδες;) κάνουν τέτοιου είδους διαρροές.

    Μην ξεχνάτε ότι ο Μεγάλου “κρατήθηκε” στην Credit Suisse στο City του Λονδίνου πάνω από 20 χρόνια, όταν τα μαχαίρια έφευγαν δεξιά  – αριστερά σε καθημερινή βάση. Άρα την ίντριγκα την ξέρει καλά. Και τα παιδιά στο City είναι σκληρά. Για όσους δε είναι βιαστικοί,  η στήλη δίνει μια φιλική συμβουλή. Κάντε υπομονή έως το τέλος του χρόνου  (15-20 Δεκεμβρίου). Θα εκπλαγείτε…

    Γιάννος calling; 

    Και οι τρεις, Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσου καλούνται από τον οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση σε απολογία καθώς είναι ύποπτοι για κακουργήματα όπως η απάτη και το ξέπλυμα βρωμικού χρήματος. To γεγονός ότι καλούνται ανωμοτί (νομικός όρος –χωρίς όρκο ) για όσους ξέρουν , δεν είναι καθόλου καλό.

    Κάποιοι από την δικαιοσύνη υποστηρίζουν που ξέρουν την υπόθεση εις βάθος λένε ότι τα μαντάτα δεν θα είναι καθόλου καλά. Διότι αυτά που έκαναν οι Κουτσολιούτσοι ξεπερνούν κατά πολύ τα κίτρινα φακελάκια του πάλαι ποτέ τσάρου της ελληνικής οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου.

    Άλλα κόλπα ζόρικα… που κάνουν στις… Ινδίες! 

    Τούρμπο η μετοχή της ΔΕΗ

    Λογικό να ανεβαίνει η μετοχή της επιχείρησης από την στιγμή που ο βασικό της μέτοχος την τρομπάρει με εκατομμύρια ευρώ, εις βάρος του φορολογούμενου.

    Η πλέον ζημιογόνος κρατική επιχείρηση στην οποία τα υπουργεία και τα δημόσια κτήρια χρωστούν πάνω από 400 εκατ ευρώ, καθώς δεν πληρώνουν τον λογαριασμό του ρεύματος εδώ και 10 χρόνια, άνθησε χθες στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου καθώς ο χαλαρός υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης της έδωσε πριν λίγες ημέρες αβίαστα 250 εκατ ευρώ! Πόσο μπανανία…

    Έρχεται ο Σόιμπλε;

    Της τρελής γίνεται στην Γερμανία και η κυβέρνηση, σύμφωνα με τους αναλυτές, δεν αντέχει και πολύ καθώς ο συνασπισμός τρίζει… Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι στην Γερμανία κάνουν λόγο για ολική επαναφορά του Σόιμπλε στο τιμόνι του κόμματος που σήμερα είναι πρόεδρος η φίλη του Αλέξη, Άνγκελα Μέρκελ. Το φαντάζεστε, να μας κάτσει ο Σόιμπλε; Α, ρε Αλέξη θα το φυσάς και δεν θα κρυώνει… 

    Ξενοδοχείο η Ελευθεροτυπία

    Το κτήριο που έζησε ένδοξες στιγμές, ζωηρής κάποτε δημοσιογραφίας, που στέγαζε την εφημερίδα Ελευθεροτυπία πουλήθηκε και η στήλη πληροφορείται ότι κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει ξενοδοχείο.

    Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια λειτουργίας της εφημερίδας λειτουργούσε σαν… ξενοδοχείο για αρκετούς εργαζόμενους, οι οποίοι δεν πήγαιναν και κάθε μέρα ενώ αμείβονταν ικανοποιητικά έως και παχυλά. 

    the wise man
    the wise man