• The Wiseman

    Ποιοι τραπεζίτες συναντούν (ή θέλουν να συναντήσουν) τον Πιερ Γκουρντέν

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Αιματοκύλισμα στο ΧΑ

    Τα γράφαμε χθες και η επιβεβαίωση ήρθε με το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η Moody’s που δεν… ήρθε αλλά και ο διάχυτος φόβος στους κόλπους των fund managers ότι οι στόχοι μείωσης των κόκκινων δανείων από τις ελληνικές τράπεζες δεν είναι εφικτοί – τουλάχιστον έτσι το διαβάζουν εκείνοι – αιματοκύλισαν το χρηματιστήριο στην χθεσινή συνεδρίαση…

    …και όσο οι τραπεζικές μετοχές δεν ξεκολλάνε τόσο η απαξίωση στο ΧΑ θα συνεχίζεται. Γι’ αυτό οι τραπεζίτες πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια και να αρχίζουν με άγριο τρόπο το κυνήγι των επιχειρηματιών που με διάφορα νομικά κόλπα δεν λένε να πληρώσουν τα εκατομμύρια δάνεια που έχουν πάρει.

    Από ξενοδόχους μέχρι εισαγωγείς αυτοκινήτων αλλά και πρώην εκδότες – π.χ. Φώτης Μπόμπολας – οι οποίοι μάλιστα θα βρεθούν σύντομα με γερή μπάζα εκατομμυρίων ευρώ.

    Πιερ Γκουρντέν: Κρατήστε αυτό το όνομα

    Ο κ. Πιερ Γκουρντέν είναι ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιος της κόρης του αείμνηστου, Αλεξάνδρας Μητσοτάκη, και του Γάλλου Πασκάλ Γκουρντέν. Ο ανιψιός, λοιπόν, ακούω ότι λύνει και δένει στο πλαίσιο του ανοίγματος της Νέας Δημοκρατίας σε ικανά στελέχη εκτός κόμματος και σαφώς η γνώμη του, διότι ασχολείται με το πολιτικό marketing και την στρατηγική αυτού, βαραίνει στις αποφάσεις του θείου του, Κυριάκου. 

    Κι επειδή οι εκλογές πλησιάζουν πυκνώνουν μαθαίνω τα ραντεβού των επίδοξων τραπεζιτών, που θέλουν να παίξουν ενεργό ρόλο και στην διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας,  με τον Πιέρ. Γευματίζουν μαζί του, σε γνωστά στέκια του κέντρου της Αθήνας, δηλώνουν την επιθυμία τους να στηρίξουν το έργο της ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση και «λιβανίζουν» τον Γκουρντέν. Ο ίδιος πάντως ειναι πολύ χαμηλών τόνων και δεν προκαλεί. 

    Μεγαλώνει ο Σαράντης

    Με σχέδιο και προσεκτικές κινήσεις ο Γρηγόρης Σαράντης, πρόεδρος του ομώνυμου Ομίλου Καλλυντικών ενισχύει την εταιρεία και κλείνει συμφωνίες με μεγάλα brands του εξωτερικού. Το τελευταίο απόκτημα είναι τα προϊόντα Wella.

    Μαθαίνω όμως ότι ο Σαράντης ασχολείται επισταμένως στο παρασκήνιο με ένα project που αν του βγει θα δώσει σημαντικό άλμα στον όμιλο. Επιδιώκει, λοιπόν, να πάρει σημαντικό μερίδιο από την πίτα των ισχυρών ξένων brands (από καλλυντικά μέχρι μεγάλες φίρμες ένδυσης του εξωτερικού) που όπως φαίνεται θα αφήσει «ορφανές» ως προς την αντιπροσώπευσή τους ο απίθανος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

    Ο ισχυρός άνδρας της Σαράντης ετοιμάζεται, ωστόσο ο ανταγωνισμός όταν έρθει η ώρα της μοιρασιάς, προς τα Χριστούγεννα, θα είναι αλύπητος…

    Οι αγωγές του Κυπριώτη

    Η στήλη έγραψε τις προηγούμενες ημέρες για τα δάνεια του ξενοδοχειακού ομίλου της Κω, του Κυπριώτη και τα κόλπα που επιστρατεύει ο μεγαλοξενοδόχος του νησιού για να μην πληρώσει… Έχει κάνει αγωγές στα στελέχη αλλά και στους απλούς υπαλλήλους της Eurobank στην προσπάθεια να εκφοβίσει τον απλό υπαλληλάκο και σαφώς να κερδίσει χρόνο. «Η υπόθεση lakitira που μας ταλαιπώρησε επί σειρά ετών με προσφυγές στην δικαιοσύνη, ασφαλιστικά μέτρα και άλλες τέτοιες ενέργειες, ωχριά μπροστά στον κ. Κυπριώτη», έλεγε στέλεχος της τράπεζας. Τα ίδια κάνει και στην Πειραιώς…

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ