• Ο Τσίπρας, η ΔΕΗ και οι χιλιάδες απολύσεις, η σκοτοδίνη της παλαιάς Ιντρακάτ και τα στελέχη των 85 ετών, οι φίλοι και εχθροί της Λαζαράκου, τα εμπόδια της Βρεττού και 2 hot τραπεζικά κουΐζ

    Δεν ξέρω τι άποψη έχετε για την παλαιά Ιντρακάτ, αλλά ξαφνικά θυμήθηκα τα αποτελέσματα του 2021 και του 2020. Δηλαδή τις θηριώδεις ζημίες που παρουσίασε η εταιρεία τα τελευταία δυο χρόνια.

    image

    Ο Τσίπρας, η ΔΕΗ, το Δελφινάριο και οι χιλιάδες απολύσεις 

    Ακούγοντας χθες τον Αλέξη Τσίπρα δεν κατάλαβα εάν μιλούσε σε κομματικό ακροατήριο ή έδινε ιδέες για να γραφτεί ένα νούμερο για το ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ.

    Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

    Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να κρατικοποιήσει πλήρως την Γαλλική ΔΕΗ (EDF).

    Το γαλλικό δημόσιο είχε ήδη από παλιά, στην κατοχή του περίπου το 85% των μετοχών.

    Η μετοχή στο ταμπλό άξιζε 8 ευρώ.

    Έδωσε λοιπόν ένα σημαντικό premium 12 ευρώ και απέκτησε το 100%.

    Έτσι έμειναν όλοι happy.

    O Τσίπρας μας είπε ότι εάν εκλεγεί πρωθυπουργός θα αποκτήσει το ελληνικό δημόσιο το 51% των μέτοχων της ΔΕΗ ΔΕΗ -0,53% 11,30 από 33,4% που έχει σήμερα.

    Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο Τσίπρας η να κάνει ένα χρηματιστηριακό πραξικόπημα, δηλαδή να κατασχέσει τις μετοχές ή να αγοράσει μετοχές της ΔΕΗ από τους θεσμικούς επενδυτές δίνοντας τους ένα μεγάλο premium όπως έκανε ο Μακρόν.

    Ή να προχωρήσει σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου όπως υποστήριξε χθες στην συνέντευξη τύπου, χωρίς όμως να εξηγήσει πως θα το κάνει αυτό…(σιγά μην έχει ιδέα αλλά τέλος πάντων).

    Ας υποθέσουμε όμως ότι γίνεται πρωθυπουργός και αγοράζει την ΔΕΗ και δίνει φθηνό ρεύμα και και και …

    Εάν λοιπόν γίνουν όλα αυτά,  τότε θα οδηγηθούν σε λουκέτο όλες τις ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής ρεύματος.

    Δηλαδή ΗΡΩΝ, Protergia, ELPEDISON κλπ. κλπ.

    Άρα απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων…

    Αυτό του το είπε κανένας ή δεν το σκέφθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ;

    Νομίζω ότι οι σκέψεις Τσίπρα για την ΔΕΗ είναι καλές.

    Καλές, για να γίνουν νούμερο στο ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ.

    Ξεκινάει το Buy Back

    Μιας και μιλάμε για την ΔΕΗ, να σας υπενθυμίσω ότι το αφεντικό της Γιώργος Στάσσης έχει πει στους αναλυτές ότι το buy back θα ξεκινήσει μεταξύ 20 και 30 Σεπτέμβριου.

    Άρα θεωρητικά από την ερχομένη Τρίτη θα μπορούσε να ξεκινήσει.

    Οι ειδικοί επι του χρηματιστηρίου έχουν παρατηρήσει,  ότι την Παρασκευή άνοιξαν και άλλες θέσεις short στην μετοχή.

    Οπότε προβλέπω μάχες μεταξύ εταιρίας και σορτάκηδων…

    Ας ελπίσουμε ότι ο σύμβουλος της ΔΕΗ (δεν ξέρω ποιος είναι ) έχει προετοιμαστεί για την μεγάλη μάχη από εδώ και στο εξής…

    Παλαιά Ιντρακάτ: Η σκοτοδίνη νο 1

    Δεν ξέρω τι άποψη έχετε για την παλαιά Ιντρακάτ, αλλά ξαφνικά θυμήθηκα τα αποτελέσματα του 2021 και του 2020.

    Δηλαδή τις θηριώδεις ζημίες που παρουσίασε η εταιρεία τα τελευταία δυο χρόνια.

    Η απόλυτη σκοτοδίνη για τους μετόχους.

    Για να σας φρεσκάρω την μνήμη τα  μικτά κέρδη του Ομίλου το 2021 διαμορφώθηκαν στο ύψος των € 15,6 εκ. από € 17,7 εκ., παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 11,8%.

    Τα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε ζημίες € -23,2 εκ. έναντι ζημιών € -12,9 εκ. την προηγούμενη χρήση, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημίες € -22,6 εκ. έναντι ζημιών € –
    12,4 εκ. την προηγούμενη χρήση.

    Σας θυμίζω ότι ψηλά στην ιεραρχία βρισκόταν άνθρωποι οι οποίοι γεννήθηκαν,  κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

    Πριν ακόμα η Ελισάβετ Β , να ορκιστεί Βασίλισσα!!!

    Δηλαδή έως τώρα η Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ -0,60% 4,97 είχε μεγαλοστελέχη ηλικίας από 75 έως 85 ετών.

    Τα στελέχη τώρα αυτά διαμαρτύρονται γιατί αποχωρούν.

    Δηλαδή από μια το 2021 η εταιρεία γιγάντωσε τις μεγάλες ζημίες που ήδη είχε το 2020 και από την άλλη οι 80αρηδες που είναι απόλυτα υπεύθυνοι για αυτά, διαμαρτύρονται, αντί να παραιτηθούν από μόνοι τους. (Και ας επιστρέψουν στην προηγούμενη ΕΤΑΙΡΕΙΑ εάν θεωρούν ότι είναι τόσο ικανοί)

    Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν, παρήγαγαν ζημίες στα 2 χρόνια 34,8 εκατ. ευρώ. Η απόλυτη σκοτοδίνη.

    Απίθανα πράγματα.

    Εάν μπορεί ας μας τα εξηγήσει ο νυν μικρομέτοχος της Ιντρακατ, που επίσης έχει υπερβεί το 80ο ετος της ηλικίας του;

    Ειδάλλως θα μιλάμε για νέα  κωμωδία στο ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ…

     

    Τα συνεχόμενά limit up της Euroxx

    Έχετε παρατηρήσει την τιμή της μετοχής της Euroxx;

    Η τιμή ΕΧ -100,00% έχει σκαρφαλώσει στα 1,51 ευρώ με απόδοση από τις αρχές του 2022,  127%.

    Την Παρασκευή μάλιστα σημείωσε μεγάλη άνοδο 9,42%.

    Οι μετοχές της εταιρείας δε, βρίσκονται στα χέρια των μετόχων σε ποσοστό 90-91% .

    H άνοδος της τιμής λένε οι ειδικοί ότι αντανακλά τις οικονομικές επιδόσεις-διαμάντι του πρώτου εφετινού εξάμηνου για τη Euroxx χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ.

    Οι πωλήσεις της μεγαλύτερης, ιδιωτικής εταιρείας του είδους, που δραστηριοποιείται στην αγορά, έκαναν άλμα 32% και διαμορφώθηκαν στα 12,719 εκατ. ευρώ.

    Την ίδια στιγμή το περιθώριο της μεικτής κερδοφορίας ενισχύθηκε σε 41% από 29%, ενώ τα προ κέρδη ανέβηκαν στα 2,45 εκατ. ευρώ και ήταν…εξαπλάσια από τα περσινά, στο αντίστοιχο διάστημα.

    Η τελική  γραμμή του ισολογισμού έδειξε καθαρά και μετά φόρους κέρδη 1,91 εκατ. ευρώ, ήτοι 6,3 φορές μεγαλύτερα από πέρσι.

    Η χρηματιστηριακή, που έχει 67 άτομα προσωπικό, αύξησε επίσης σημαντικά και τα ίδια κεφάλαιά της, που από τα 5,75 εκατ. ευρώ, ανέβηκαν στα 7,66 εκατ. ευρώ.

    Από αυτά που δείχνουν τα στοιχεία, η Euroxx ενίσχυσε ιδιαίτερα τη θέση της και σε ότι αφορά τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, αλλά και στον τομέα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

    O Eλληνας investment banker της Μorgan Stanley και η ΕΧΑΕ

    Aπο την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο ceo της ΕΧΑΕ ΕΧΑΕ -0,78% 5,09 Γιάννος Κοντόπουλος με τους δημοσιογράφους, έγινε σαφές ότι ο νέος πρόεδρος του Χρηματιστηρίου έχει επιλέξει να “πορευτεί” με την Morgan Stanley, στην προσπάθεια του να προσελκύσει νέες εταιρείες.

    Ο ίδιος έκανε λόγο για την ανάγκη να γίνουν στοχευμένες κινήσεις με την συνδρομή έμπειρών στελεχών από το Investment Banking.

    Επειδή όποια πέτρα και αν σηκώσεις όλο και κάποιο Έλληνα θα βρεις από κάτω  η MS δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

    Κυρίως δε όταν συμβαίνει να διαθέτει και  συγκριτικό πλεονέκτημα για τις δουλειές που βγαίνουν στην Αθήνα .

    Σημειώστε λοιπόν το όνομα του Κωσταντίνου Κωστόπουλου, ο οποίος είναι στέλεχος του investment banking της Morgan Stanley.

    O συγκεκριμένος investment banker έχει ξανακάνει την εμφάνιση του στην ελληνική αγορά αναζητώντας για τους πελάτες τους μετοχές που να διαθέτουν όχι μόνο αξία αλλά και να συνοδεύονται από αυτό που λέμε «αναπτυξιακό story”.

    Η Λαζαράκου, ο Σάλλας, το «ντέρμπι», οι φίλοι και οι εχθροί  

    Πρόσκληση για να συμμετάσχουν σήμερα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έλαβαν τα μέλη του σώματος.

    Μετά το φιάσκο της Παρασκευής όπως είναι αντιληπτό τα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης προβλέπεται να μετατραπούν σε λαϊκό ανάγνωσμα.

    Γιατί είναι βέβαιο ότι θα διαρρεύσουν πρωί πρωί.

    Πρωταγωνίστρια, και αυτή τη φορά αναμένεται να είναι η πρόεδρος της Ε.Κ η οποία κατά την κρίσιμη ψηφοφορία για την επιβολή ποινής στον κ. Μιχάλη Σάλλα για την υπόθεση της χειραγώγησης της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς, μετά από ισοψηφία, προτίμησε να απέχει.

    Πρόκειται για πραγματικά περιστατικά τα οποία συνέβησαν πριν από 12 χρόνια και ακόμη δεν έχουν κριθεί αρμοδίως.

    Δεν ξέρω αν είχε σοβαρούς λόγους για να πράξει αναλόγως η κα Λαζαράκου, όμως η στάση της σίγουρα δεν είναι σοβαρή, όπως είπε «έξω από τα δόντια» μέλος του δ.σ.

     

    Τι λένε τα στελέχη της ΕΚ

    “Η  πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου όταν διαπιστώνει είτε αδιέξοδο, είτε ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει αποφάσεις της πλειοψηφίας, δεν έχει άλλη επιλογή από το να παραιτηθεί, δεν δικαιούται να απέχει” είπε το ίδιο στέλεχος.

    Η στάση της κας Λαζαράκου έφερε στην επιφάνεια την δυσαρμονία που υπάρχει (για να το διατυπώσουμε κομψά) στο εσωτερικό της Εκτελεστικής Επιτροπής.

    Σε αυτή εκτός από την πρόεδρο μετέχουν οι δύο αντιπρόεδροι, ο κ. Νικόλαος Κονταρούδης και η κα Αναστασία Στάμου, και η οποία εκτός των άλλων αρμοδιοτήτων εκπροσωπεί την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δικαστικά ενώπιον των Ελληνικών και των αλλοδαπών δικαστηρίων.

    Φανταστείτε λοιπόν τι θα γινόταν αν ήταν αναγκασμένοι να στηρίξουν την συγκεκριμένη υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου, οι δύο αντιπρόεδροι οι οποίοι όμως σύμφωνα με πληροφορίες καταψήφισαν την επιβολή ποινής.

    Μετά ταύτα η σημερινή συνεδρίαση προμηνύεται ότι θα εξελιχθεί σε «ντέρμπι».

    Ο αριστερός εργολάβος που κάνει μπίζνες σε Γλυφάδα και Λουτράκι 

    Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε στο Δήμο Γλυφάδας, όπου  η φίρμα της κατέστη συνώνυμο του εργοταξίου,  η τεχνική εταιρεία ΖΙΤΑΚΑΤ  ανοίγεται και στις business των αντιπλημμυρικών έργων του Υπουργείου Υποδομών.

    Η τεχνική εταιρεία των αδελφών Ζαφειρόπουλων με έδρα στον Πειραιά και έτος ίδρυσης το 2002, κατάφερε να μειοδοτήσει στον διαγωνισμό για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Λουτράκι αξίας 21 εκατ. Ευρώ. Όπως προκύπτει από τα δημόσια έγγραφα η  ΖΙΤΑΚΑΤ  κατάφερε να επικρατήσει της Intrakat και των υπόλοιπων οκτώ μνηστήρων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

    Αυτό βέβαια δεν είναι διόλου επιλήψιμο. Απεναντίας η επικράτηση έναντι του ανταγωνισμού αποτελεί υπό προϋποθέσεις εύσημο για μία εταιρεία. Αρκεί να μην καταλήξει από την έκπτωση  να πάρει το έργο κοψοχρονιάς

    Το ποσοστό λοιπόν της έκπτωσης που παραχώρησε η ΖΙΤΑΚΑΤ για να πάρει τα έργο έφθασε το εντυπωσιακό ποσοστό του 47,9% επί της αρχική τιμής. Επομένως, θα υλοποιήσει το έργο στα 10.9 εκατ. Ευρώ μαζί με το ΦΠΑ.

    Οι προσφορές αποσφραγίστηκαν στα μέσα του Σεπτεμβρίου του Σεπτεμβρίου του 2021, κατά την περίοδο δηλαδή που οι κατασκευαστές έκαναν λόγο για αύξηση της τιμής των κατασκευαστικών υλικών, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει κορυφωθεί. Η εξέλιξη αυτή θα έπρεπε να είχε οδηγήσει τη ΖΙΤΑΚΑΤ να δώσει πολύ χαμηλότερη προσφορά που με το ζόρι θα ήταν διψήφια.

    Από ότι ακούω, επίσης, την ίδια εντύπωση πρέπει να έκανε η προσφορά της ΖΙΤΑΚΑΤ και στο Υπουργείο Υποδομών, καθώς είχε ζητήσει από την εταιρεία να δικαιολογήσει την «ασυνήθιστα χαμηλή οικονομική προσφορά» της.

    Η Βρεττού, η Τράπεζα Αττικής και τα νέα εμπόδια


    Ένα νέο εμπόδιο φαίνεται ότι θα πρέπει να ξεπεράσει η νέα CEO της Τράπεζας Αττικής Ελένη Βρεττού προκειμένου να «καθαρίσει την τράπεζα» από τα κόκκινα δάνεια.

    Δεν φθάνει που η ζημιά από τις τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων όσο πάει και μεγαλώνει, ήρθαν τώρα και οι νέοι κανόνες που θέλει να επιβάλει η Euostat τον Ηρακλή οι οποίοι θα περιπλέξουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

    Εν συντομία, η Eurostat φαίνεται ότι θα προχωρήσει τελικά στο σχέδιο που είχε δρομολογήσει, εδώ και ένα χρόνο , προκειμένου οι εγγυήσεις των περίπου 19 δισ. ευρώ που έχει δώσει το Ελληνικό Δημόσιο υπερ του ΗΡΑΚΛΗ να εγγραφούν στο Δημόσιο Χρέος.

    Καταρχήν βέβαια θα πρέπει και ο ίδιος ο ΗΡΑΚΛΗΣ να πάρει μία παράταση καθώς το πρόγραμμα λήγει τον ερχόμενο μήνα. Όμως αυτό όπως εκτιμούν στο Υπουργείο Οικονομικών είναι διαδικαστικό.

    Όμως η αλλαγή των κανόνων με την εγγραφή των εγγυήσεων στο Δημόσιο Χρέος, πριν αυτές καταπέσουν, δημιουργούν νέα,  δυσμενέστερα δεδομένα για τις τιτλοποιήσεις θα χρειαστεί να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

    Η Αττικής στην υπόθεση δεν θα είναι μόνη της καθώς εκκρεμεί και η τιτλοποίηση Frotier II της Εθνικής Τράπεζας.

     

    Kαι ο Αρχοντοχωριάτης στο γάμο του Μελισσανίδη

    Τι κάνεις όταν σε έχει καλέσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης στο γάμο του γιού του Γιώργου, αλλά δεν είσαι αρκετά αναγνωρίσιμος ώστε να σε …κυνηγούν οι paparazzi;

    Αν διακατέχεσαι από ματαιοδοξία και παραγοντισμό, και συμβαίνει να είσαι και εργαζόμενος στις επιχειρήσεις του Τίγρη και δη στα ΜΜΕ, τότε ανεβάζεις μόνος σου τις φωτογραφίες στο facebook.

    Επιλέγεις και καμία celebrity έτσι για να μην είσαι μόνος στη φωτογραφία, έτσι για να μην φανεί ότι όλο το στήσιμο είναι για δηλώσεις ηχηρά ότι «ήμουν και εγώ εκεί».

    Συμπεριφορά που θα ζήλευε και ο «Αρχοντοχωριάτης του Μολιέρου» αν υπήρχε εκείνη την εποχή το f.b

    Και να φανταστείτε ότι ο περί ου ο λόγος ήθελε κάποτε επι ΣΥΡΙΖΑ να μεταβάλει το μιντιακό τοπίο της χώρας κατά τα Σοβιετικά πρότυπα, ώστε να λειτουργεί μόνο υπέρ της τότε Κυβέρνησης…

    Οι νέες business του Αγιό

    Όπως ξέρετε το mononews, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην αρχιτεκτονική και στο Desing.

    Έτσι παρακολουθούμε και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των γνωστών αρχιτεκτόνων.

    Μια νέα δουλειά φαίνεται, λοιπόν να ξεκινάει ο γνωστός αρχιτέκτονας Δημήτρης Αγιοστρατίτης (Αγιό για τους φίλους του).

    Έχει αγοράσει ένα μεγάλο οικόπεδο απέναντι από το τέως ξενοδοχείο Πεντελικό στην Κηφισιά και ετοιμάζεται να ανεγείρει 6 μεγάλες κατοικίες.

    Not bad για τον έμπειρο αρχιτέκτονα.

    Σε τηλεσειρά ο Νότης Μηταράκης 

    Χθες η στήλη πληροφορήθηκε ότι ο Yπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης και η Μαρία Μηταράκη έκλεισαν 13 χρόνια γάμου.

    Να τα κατοστήσουν.

    Επίσης ο υπουργός  έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως guest, σε μια τηλεσειρά του ΑΝΤΕΝΝΑ, η οποία γυρίζεται στο Υπουργείο του.

    Εμφανίζεται για περίπου 3 λεπτά στο πρώτο επεισόδιο.

    Μάλιστα διαφημίζει άμεσα το όμορφο νησί της Χίου όπου και εκλέγεται.

    Magnifique!!!

    Κουΐζ 1

    Το Σάββατο ο WISEMAN  σας προειδοποίησε ότι έρχεται big τραπεζικό deal.

    Κάντε υπομονή, ως του ολοκληρωθούν και οι λεπτομέρειες.

    Απλά σήμερα,  θα σας δώσω άλλο ένα tip.

    Βάλτε στην εικόνα, ότι σημαντικό ρόλο ακούγεται ότι θα παίξει billionaire Ευρωπαίος που βρίσκεται στο Bloomberg Billionaires Index.

    Κουΐζ 2

    Ποια χρηματιστηριακή εταιρεία λέγεται ότι έχει βγει προς πώληση;

    Και ότι τα αφεντικά της, μιλάνε με το αφεντικό συστημικής τράπεζας;

    Οι δυο πλευρές λέγεται ότι δεν είναι αρνητικοί σε αυτό το ενδεχόμενο, δηλαδή να την αγοράσει ο τραπεζίτης.

    Οι ειδικοί επί των αγορών αναρωτιούνται  εάν η συστημική τράπεζα χρειάζεται να αγοράσει την χρηματιστηριακή, η είναι υπερβολή!!!

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.