• The Wiseman

    Ο τραπεζίτης που πάει στο Μαξίμου και η D Day για την IBG

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Την Δευτέρα η προθεσμία για IBG:

    Κρίσιμες είναι οι τελευταίες ώρες καθώς την Δευτέρα λήγει η προθεσμία για να υποβληθούν οι μη δεσμευτικές προσφορές για την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος (IBG). Oι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι υπάρχει σχήμα έκπληξη που έχει μπει στην διαδικασία να δει τα στοιχεία της Τράπεζας. Στην Κύπρο λένε ότι το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξουν 3 προσφορές. Σε κάθε περίπτωση στην Τράπεζα τα στελέχη δουλεύουν 20 ώρες την ημέρα καθώς η πίεση είναι μεγάλη.

    Ο οίκος Ernst & Young (ΕΥ) που έχει αναλάβει σύμβουλος πώλησης των τριών περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι και η IBG, προσδοκά η διαδικασία πώλησης της τελευταίας να ολοκληρωθεί πριν εκπνεύσει ο Αύγουστος.

    Τα άλλα δύο περιουσιακά στοιχεία της πρώην Λαϊκής Τράπεζας στη χώρα μας (πέραν της IBG) είναι η Laiki Factors και η CPB ΑΕΔΑΚ.

    Στο Μαξίμου 

    Και μια και μιλάμε για τραπεζίτες. Τους τελευταίους μήνες υπάρχει τραπεζίτης ο οποίος συχνά πυκνά πάει στο Μαξίμου. Τι συζητάει και τι του ζητάνε; Προσεχώς περισσότερα…

    Από εβδομάδα σε εβδομάδα ο ΟΛΘ

    Αλήθεια με εκείνη τη μεταβίβαση του ΟΛΘ τι γίνεται; Ο ταπεινός σχολιογράφος σας, επειδή έχει ήδη εκτεθεί μεταφέροντας τα χρονοδιαγράμματα που είχε θέσει η πλευρά των επενδυτών, αποφεύγει τις προβλέψεις. Ακούγεται (ακούγεται, επαναλαμβάνουμε!) πως η μεταβίβαση του 67% του ΟΛΘ μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος Μαρτίου. Τότε θα καταβληθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και το τίμημα των περίπου 232 εκατ. ευρώ. Οσο για εκείνο το πάρτι που προγραμμάτιζε ο συμπαθής συντονιστής της προσπάθειας μάλλον θα το φάει η μαρμάγκα. Λείπει και ο κ. Ιβάν στη Ρωσία…

    Τροπολογία για Νεώριο

    Ο Στ. Πιτσιόρλας, που εγκατέλειψε τους Ρώσους συνεταίρους του όταν ανέλαβε κρατική θέση (ΤΑΙΠΕΔ), τρέχει τους τελευταίους μήνες για να κλείσει κάποια  συμφωνία.

    Έχει επενδύσει  στην υπόθεση των Ναυπηγείων Νεωρίου και στον Πάνο Ξενοκώστα της Onex που δηλώνει πως είναι έτοιμος να τα αγοράσει.

    Για να προχωρήσει η συμφωνία χθες κατατέθηκε τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών για τις μεταφορές με την οποία επιτρέπεται στο νέο επενδυτή του Νεωρίου να συνεχίσει την εκμετάλλευση χώρων που έχουν παραχωρηθεί σήμερα στα Ναυπηγεία Νεωρίου από το δημόσιο.

    Μέχρι τέλος του μήνα προσπαθούν να καταθέσουν στο Πρωτοδικείο και τη συμφωνία εξυγίανσης με βάση τα άρθρα 106β και 106δ.

    Χωρίς εκπλήξεις η διαδικασία για το 5% ΟΤΕ

    Οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, η Credit Suisse, είχαν κάποια ελπίδα πως μπορεί να εμφανιστεί έστω στο παραπέντε κάποιος υποψήφιος για την εξαγορά του 5% του ΟΤΕ. Τελικά χθες στις πέντε το απόγευμα ολοκληρώθηκε η διαδικασία χωρίς να κατατεθεί προσφορά, όπως προέβλεπαν εδώ και εβδομάδες στην αγορά τηλεπικοινωνιών. Η Deutsche Telekom φαίνεται πως θα ασκήσει το δικαίωμα που της δίνει η συμφωνία μετόχων και εντός των προσεχών εβδομάδων θα αποκτήσει το 5% με αποτέλεσμα να διευρύνει το ποσοστό της στο 45%. Σημειώστε πως οι Γερμανοί θα κάνουν μια κίνηση δημοσίων σχέσεων αφού ούτως ή άλλως η συμφωνία μετόχων με το δημόσιο έχει μεταβληθεί. Δείχνει κάτι η χθεσινή εξέλιξη; Στην αγορά την είχαν προεξοφλήσει…

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ