• O Θοδωρής, ο Τάσος και οι αμαζόνες της FPS

    Στις 6 Απριλίου ο Θοδωρής Καλαντώνης θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου της FPS-doValue

    the wise man
    image
    the wise man

    Γι` αυτό ο Μάριο είναι super!

    Το άρθρο του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στους Financial Times αποτελεί για την στήλη την επιτομή της στρατηγικής που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρώπη και τα κράτη της στην προσπάθεια αναχαίτισης των καταστροφικών συνεπειών του κορωνοϊού στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

    Το άρθρο που καλεί τις εθνικές κυβερνήσεις να διαγράψουν τα ιδιωτικά χρέη, αποδεικνύει, επίσης, ότι ο Ιταλός δεν απέκτησε τυχαία το παρατσούκλι super και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η πανίσχυρη Γερμανία και η οικονομική ελίτ της έκαναν ό,τι ήθελαν, κούναγαν το δάκτυλο στις ατίθασες χώρες και έβαζαν στον Μάριο συνεχώς εμπόδια είτε επρόκειτο για το QE είτε για πολιτικές που πίστευε για τον ρόλο της ΕΚΤ. Σας παραθέτω ένα μόνο απόσπασμα από το άρθρο:

    «Είναι ο σωστός ρόλος του κράτους να δανειστεί και να αυξήσει το χρέος για να προστατεύσει τους πολίτες και την οικονομία από κραδασμούς που ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι υπεύθυνος και δεν μπορεί να απορροφήσει.

    Τα κράτη πάντα έτσι δρούσαν σε περιπτώσεις εθνικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

    Ειδικότερα, οι τράπεζες επεκτείνονται σε ολόκληρη την οικονομία και μπορούν να δημιουργήσουν χρήματα άμεσα επιτρέποντας το άνοιγμα πιστωτικών διευκολύνσεων.

    Οι τράπεζες πρέπει να δανείζουν γρήγορα κεφάλαια με μηδενικό κόστος σε εταιρείες που είναι έτοιμες να διασώσουν θέσεις εργασίας.

    Και, αν η επιδημία του ιού και οι σχετιζόμενες καραντίνες διαρκέσουν, θα μπορούσαν να παραμείνουν (οι εργαζόμενοι) ρεαλιστικά στην επιχείρηση μόνο εάν τελικά διαγραφεί το χρέος που αυξήθηκε».

    Η Κριστίν ανέβασε τις τράπεζες

    Η απόφαση της ΕΚΤ να αγοράζει ομόλογα χωρίς τον κόφτη του 33% οδήγησε σε ράλι τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές και στο +17,84% τον τραπεζικό δείκτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

    Ξεχώρισε η μετοχή της Eurobank με άνοδο 22% καθώς οι επενδυτές βλέπουν ότι το πλάνο της συμφωνίας με την doValue τηρείται μέχρι κεραίας και η δουλειά παρά την κρίση συνεχίζεται.

    Ο Θοδωρής, ο Τάσος και οι «αμαζόνες» της FPS

    Στις 6 Απριλίου ο Θοδωρής Καλαντώνης θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου της FPS-doValue και μαζί του από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα είναι ο Τάσος Πανούσης.

    Τα δύο στελέχη της Eurobank συνεργάζονται εδώ και πολλά χρόνια και οι σχέσεις τους είναι  άψογες.

    Το ισχυρό δίδυμο θα διαχειρίζεται μη εξυπηρετούμενα δάνεια 26 δις ευρώ και όπως πληροφορούμαι στοχεύουν να κάνουν την FPS-doValue την πρώτη εταιρεία διαχείρισης της ελληνικής αγοράς.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μαθαίνω ότι στο team τους υπάρχουν πολλές γυναίκες, δυναμικές και στις οποίες οι δύο επικεφαλής αφήνουν χώρο για πρωτοβουλίες πάνω στην δουλειά.

    ΤτΕ: Προσφορά 5 εκατ ευρώ

    Η στήλη έχει αποφασίσει να καταγράφει όλες τις δωρεές από εταιρείες και τράπεζες προς το σύστημα υγείας. Εχθές ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας αποφάσισε η ΤτΕ να δωρίσει 5 εκατ ευρώ προς τον ΕΟΔΥ για αγορά υγειονομικού υλικού σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν τα νοσοκομεία μας.