• Ο Πατέλης και ο Ηλιάδης, που τραγούδησε ο Λε-Πα, το story του Δημητρίου (Generali) και ποια στελέχη της Alpha έκαναν την διαφορά

    Το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου λοιπόν, γνωστός αλλοδαπός εφοπλιστής απο τους πιο σοβαρούς, φωταγώγησε την έπαυλη του και υποδέχθηκε τους 150 καλεσμένους του. 

    the wise man
    image
    the wise man

    Ο Λε- Πα, ο εφοπλιστής και το party στο Π. Ψυχικό

    Μπορεί ο Χαρδαλιάς να φωνάζει ολημερίς να τηρούμε τα μέτρα ενάντια στον COVID ορισμένοι, όμως, φαίνεται ότι λόγω των ημερών έκαναν τις μικροπαρασπονδίες τους. 

    Το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου λοιπόν, γνωστός αλλοδαπός εφοπλιστής από τους πιο σοβαρούς, φωταγώγησε την έπαυλη του και υποδέχθηκε τους, όπως πληροφορούμαι, 150 καλεσμένους του. 

    Βέβαια, δεν πήγαν όλα όπως τα ήθελε καθώς αρκετοί φίλοι και γνωστοί του, δεν παρευρέθηκαν στο party λόγω φόβου. 

    Άσε που σκάλωσε και το θέμα με τον τραγουδιστή γιατί μαθαίνω ότι ο εφοπλιστής ήθελε τα πρώτα ονόματα της πίστας, όμως και αυτοί φοβήθηκαν και εν τέλει έκλεισε με τον Λε-Πα (τον γνωστό σε όλους μας Λευτέρη Πανταζή). 

    Παρά, όμως, τις αναποδιές το party έγινε, οι καλεσμένοι ξεφάντωσαν, οι σαμπάνιες ήταν άφθονες και ο λαϊκός αοιδός ξεσήκωσε τις κυρίες αλλά και τους κυρίους όταν τραγούδησε το αθάνατο άσμα «βασανισθείτε»… 

    Κορυφαίο θέμα συζήτησης μεταξύ των ανδρών ήταν το ξέφρενο ράλι του Bitcoin  και τα υπερκέρδη που προσφέρει.

    Όπως καταλαβαίνετε δεν έγιναν parties μόνο στο Ντουμπάι αλλά και στην απαγορευμένη ζώνη της ευρύτερης Αττικής. 

    Τα αποτελέσματα όλων αυτών των εκδηλώσεων θα τα μάθουμε σε καμιά εβδομάδα από τον Χαρδαλιά. 

    Ο πρώην τραπεζίτης και οι καλεσμένοι

    Η στήλη πληροφορείται πως εκτός από τους εφοπλιστές – δεν έκανε party μόνο ένας αλλά και άλλοι και μάλιστα εις εξ αυτών είχε στο αμέτρητο οικόπεδο της βίλας του εγκαταστήσει τροχόσπιτα για να διαμείνουν οι καλεσμένοι του ως μέτρο προφύλαξης από τον κορωνοϊό – party το βράδυ της αλλαγής του χρόνου έκανε και πρώην τραπεζίτης. 

    Οι καλεσμένοι του ήταν 8 άτομα (και όχι 80 όπως διαδόθηκε το πρωί της 1ης Ιανουαρίου) και όπως μου είπαν έφαγαν, χόρεψαν και έπιναν μέχρι πρωίας. 

    Είχε καλέσει και άλλους, δεν πήγαν όμως όλοι όπως συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές καθώς ο φόβος του COVID κράτησε αρκετούς φίλους του στο σπίτι τους… 

    Ο Άλεξ και ο Χάρης

    Η στήλη σας έχει ενημερώσει εδώ και καιρό ότι η Nomura θα αποκτήσει γραφεία στην Αθήνα μετά τις εξελίξεις του Brexit και ήταν η πρώτη ξένη επενδυτική τράπεζα που είδε το ζήτημα της μεταφοράς κάποιων δραστηριοτήτων της στην Αθήνα. 

    Ο Άλεξ Πατέλης όμως συνομιλούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα και με την Goldman Sachs και συγκεκριμένα με τον Χάρη Ηλιάδη, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι και η ελληνική αγορά. 

    Μαθαίνω, λοιπόν, ότι ο Ηλιάδης αφού σκάναρε τα φορολογικά κίνητρα που νομοθέτησε η κυβέρνηση πήρε την απόφαση η GS να ανοίξει γραφεία στην Αθήνα.

    Πληροφορούμαι ότι επί ελληνικού εδάφους θα μεταφερθεί ένα κομμάτι των εργασιών του private banking. 

    Το που θα είναι τα γραφεία δεν το ξέρω, πάντως σίγουρα κάπου κεντρικά. 

    Σας υπενθυμίζω ότι η αμερικανική τράπεζα διατηρούσε παλαιότερα ένα γραφείο στην καρδιά της πρωτεύουσας αλλά το έκλεισε πριν από 10 χρόνια όταν ήρθαν τα μνημόνια και κάποιοι – που αργότερα συμβιβάστηκαν μετά από 17 ώρες σκληρής διαπραγμάτευσης – σήκωνα τότε την παντιέρα της επανάστασης (τι πάω και θυμάμαι…). 

    Generali: Μια ιστορία από τα παλιά για τον Έλληνα CEO

    Ο νυν CEO της Generali στην Ελλάδα Πάνος Δημητρίου θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει χτίσει την εταιρεία όλα αυτά τα 19 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της. 

    Έχει όμως σώσει την ελληνική θυγατρική  της Generali και από περιπέτειες… 

    Προχθές λοιπόν μου είπαν την εξής ιστορία. 

    Στα βάθη της δεκαετίας του `90 ο τότε CEO του ιταλικού ασφαλιστικού της Generali στην Ελλάδα ήθελε να «σπρώξει» σε άλλον επιχειρηματία του ασφαλιστικού κλάδου (οι φήμες λένε στον τότε επικεφαλής της ASPIS Παύλο Ψωμιάδη) τις εργασίες του ιταλικού κολοσσού στην Ελλάδα και περιέγραψε στους ανωτέρους του Ιταλούς με τα πιο μελανά χρώματα την πορεία της εταιρείας στην ελληνική αγορά. 

    Το ζήτημα προκάλεσε ταραχή στα κεντρικά της ασφαλιστικής στην Ιταλία και οι Ιταλοί κάλεσαν μυστικά τον αναλογιστή της εταιρείας Πάνο Δημητρίου στην Ιταλία με σκοπό να μάθουν αν αυτά που τους έλεγε ο τότε CEO είχαν βάση. 

    Ο Δημητρίου εξεπλάγην, τους ανέφερε με στοιχεία ότι η Generali στην Ελλάδα πάει εξαιρετικά και οι Ιταλοί πέταξαν – κυριολεκτικά – έξω από την εταιρεία τον πρώην CEO και έδωσαν τα κλειδιά στον Πάνο Δημητρίου. 

    Την Παρασκευή η Generali υπό την καθοδήγηση του Δημητρίου εξαγόρασε έναντι 165 εκατ. ευρώ τις ασφαλιστικές εργασίες της AXA και για 20 και πλέον έτη τα προϊόντα της θα πωλούνται μέσα από το δίκτυο της Alpha Bank. 

    Κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη του deal από την πλευρά της Alpha Bank έπαιξαν ο CFO Λάζαρος Παπαγαρυφάλου και ο Γενικός Διευθυντής Νικόλας Χρυσανθόπουλος. 

    Και οι δύο είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στην τραπεζική πιάτσα. 

    Επίσης και το δικηγορικό γραφείο Κυριακίδη-Γεωργόπουλου, διότι χωρίς την κατάλληλη νομική φίρμα deal δεν γίνεται! 

    Reds: Έκτακτη γενική συνέλευση

    Το 2021 ξεκινά σε επιχειρηματικό επίπεδο με τις εξελίξεις του ομίλου Ελλάκτωρ.

    Σήμερα η εταιρεία real estate του ομίλου Reds έχει έκτακτη γενική συνέλευση, η οποία δεν θα είχε τόση σημασία αν δεν γινόταν εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων στην Ελλάκτωρ. 

    Μη ξεχνάτε ότι η Reds έχει ένα αξιοσημείωτο χαρτοφυλάκιο με ένα από τα φιλέτα της πλησίον της Αττικής Οδού, το οικόπεδο και κτήριο όπου στεγάζονταν επί Μπόμπολα οι εφημερίδες Εθνος και Ημερησία να προορίζεται για άλλη χρήση. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι το φιλέτο θα γίνει πολυκατάστημα. 

    Ελλάκτωρ: Η ώρα της κρίσης

    Με βάση το χρονοδιάγραμμα η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας έχει ορισθεί για τις 7 Ιανουαρίου. 

    Υπάρχουν πιέσεις από τους εφοπλιστές Καϋμενάκη και Μπάκο για αναβολή, κάτι όμως που δεν θέλουν οι Ολλανδοί της Reggeborgh. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι οι Ολλανδοί θα κάνουν την έκπληξη ως προς το ποσοστό που ελέγχουν, το οποίο αγγίζει το 40%! 

    Προσδεθείτε το story θα μας προσφέρει πολλές συγκινήσεις… 

    Επιπρόσθετα όπως σας έχουμε ήδη αποκαλύψει, το story προσφέρει εκτός από συγκινήσεις και σημαντικές υπεραξίες στους δύο εφοπλιστές. 

    Έως τώρα οι μετοχικές υπεραξίες από την μετοχή της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,38% 2,63 ξεπερνούν τα 21 εκατ. ευρώ. 

    Για όσους από εσάς δεν διάβασαν το ρεπορτάζ του Δημήτρη Κόκκορη  στις 2 Ιανουαρίου σας προτρέπω να πατήσετε εδώ για να ενημερωθείτε. 

    Τα μυστήρια του ανασχηματισμού 

    Μέχρι το τέλος της εβδομάδας κάποιοι υπουργοί θα έχουν φύγουν από το γραφείο τους και κάποιοι άλλοι ήδη ράβουν το υπουργικό κουστούμι. 

    Μαθαίνω ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης εξάδελφος και στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη έχει έτοιμη την λίστα και μάλιστα έχει κάνει κάποια τηλεφωνήματα στους νέους υπουργούς. 

    Το μέγα μυστήριο είναι τι θα γίνει με τα οικονομικά υπουργεία; Ο Θόδωρος παίζει δυνατά για υπουργοποίηση. 

    Οι ιδέες του Ανδρέα Αθανασόπουλου

    To είδα στο Linkedin του νέου αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank Ανδρέα Αθανασόπουλου και σας το μεταφέρω. 

    Λοιπόν η Eurobank διοργάνωσε διαγωνισμό ζωγραφικής που έλαβαν μέρος, 700 παιδιά εργαζομένων. 

    Θέμα, πως βίωσαν τα ίδια τα παιδιά την καραντίνα τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, λόγω covid-19.

    Ωραία ιδέα!!!

    Οι εξελίξεις στην Alpha bank

    Η στήλη δεν μπορεί να μην μνημονεύσει την κίνηση του Γιώργου Τερζή της Alpha Bank να δημιουργήσει ομάδα με τους δημοσιογράφους του τραπεζικού ρεπορτάζ, στο Whats App. 

    Έτσι οι δημοσιογράφοι θα ενημερώνονται αμέσως για όλες τις εξελίξεις στην συγκεκριμένη τράπεζα.