• The Wiseman

    Η ζήλια για τις προσκλήσεις Dior που… δεν δόθηκαν, οι εκθαμβωτικές παρουσίες, η νέα δυναμική κυρία του ΟΠΑΠ και οι φτωχές δικαιολογίες του κ. Μανουσάκη του ΑΔΜΗΕ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • The Wiseman

    The Wise Man


    Τα κουτσομπολιά από το Καλλιμάρμαρο και η πικρία των επωνύμων που δεν πήραν πρόσκληση…

    Μόνον 20 από τις δεκάδες επώνυμες κυρίες της καλής Αθήνας που… επενδύουν σημαντικά ποσά κάθε μήνα στον Dior κατάφεραν να πάρουν την πολυπόθητη πρόσκληση για τη χθεσινή εκδήλωση.

    Εκτός από τις… στάνταρ παρουσίες (όπως η κυρία Βαρδινογιάννη, η κυρία Αγγελοπούλου, η κυρία Κατράντζου και… Λάκης Γαβαλάς), οι υπόλοιπες εκλεκτές που έλαβαν πρόσκληση από το Παρίσι έχουν εισπράξει μόνον τον θυμό και τη ζήλια όσων δεν προσκλήθηκαν.

    Οι κυρίες της καλής Αθήνας που ξοδεύουν πολλά λεφτά στα προϊόντα Dior πνέουν τα μένεα εναντίον της μίας, της «πρώτης κυρίας» που -λέγεται ότι- συνέταξε την λίστα των προσκεκλημένων με κριτήρια… influencer και youtuber και PR specialist.

    Πάντως όλοι και όλες όσοι παρευρέθηκαν στην χθεσινή βραδιά στο Καλλιμάρμαρο συμφώνησαν ότι η κυρία Κατρίν Ντενέβ παραμένει μια θεά ομορφιάς και κομψότητας επί της Γης…

    Η Βόρειος Ελλάς πανηγυρίζει για την super woman του ΟΠΑΠ

    Eμείς εδώ στην Θεσσαλονίκη είμαστε λίγο τοπικιστές, αυτό είναι γνωστό. Όταν όμως βλέπουμε τις ωραίες κυρίες από την βόρεια Ελλάδα να διαπρέπουν σε μεγάλους Οργανισμούς, πανηγυρίζουμε διπλά.

    Η κυρία Βάσω Καραγιάννη, με καταγωγή από την Πυρσόγιαννη Ηπείρου (από τα πιο γνωστά μαστοροχώρια της Ελλάδος) έχει γράψει την δική της ιστορία ως ένα από τα πλέον διακεκριμένα τραπεζικά στελέχη της Θεσσαλονίκης. Πριν από μερικά χρόνια την θαυμάζαμε ως Assistant General Manager, Επικεφαλής του Δικτύου Τραπεζικής Επιχειρήσεων της Eurobank στη Βόρεια Ελλάδα, επί διοίκησης του Νίκου Νανόπουλου.

    Από την Εurobank έχει αποχωρήσει εδώ και χρόνια αλλά ακόμη και σήμερα όλοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο για την κυρία Καραγιάννη μέσα στην τράπεζα.

    Ειδικά εμείς εδώ στη Βόρειο Ελλάδα, ακούγαμε το όνομά της σε κάθε μεγάλη και σοβαρή επιχείρηση αλλά και λόγω της εξωστρέφειας και της κοινωνικότητάς της.

    Έμαθα λοιπόν ότι η κυρία Βάσω Καραγιάννη επελέγη ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΠ και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του ΔΣ του οργανισμού.

    Αυτές είναι μετεγγραφές… κύριοι του ποδοσφαίρου.

    Η «χρυσή» μετεγγραφή της Μotor Oil

    Ο κ. Τζανετάκης αποτελεί πολύτιμη παρουσία στον Όμιλο της Motor Oil ουδείς το αμφισβητεί. Ο τομέας στον οποίο έχει ωστόσο καταγράψει μεγάλες επιτυχίες είναι οι μετεγγραφές στελεχών. Σαφές παράδειγμα ο νέος Υπεύθυνος Στρατηγικής Ανάπτυξης του Ομίλου, Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου.

    Με έξυπνες στρατηγικές κινήσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου κατάφερε ώστε η εταιρεία NRG του Ομίλου ΜΟΗ, μέσα σε 2 χρόνια, να αποκτήσει 150.000 πελάτες και τζίρο άνω των 65 εκατ. ευρώ.

    Και να σκεφθεί κανείς ότι προηγουμένως ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέμενε αναξιοποίητος στον πάγκο των ΕΛΠΕ…

    Αυτές είναι μετεγγραφές αεροδρομίου κύριοι…

    Οι φτωχές επιδόσεις του κ. Μανούσου Μανουσάκη στον ΑΔΜΗΕ

    Τα αποτελέσματα τριμήνου που δημοσίευσε ο ΑΔΜΗΕ ήρθαν να επιβεβαιώσουν ότι αλλού φαίνεται πως έχει το μυαλό του ο κ. Μανούσος Μανουσάκης.

    Χωρίς ανταγωνισμό και χωρίς ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, τα καθαρά κέρδη του ΑΔΜΗΕ μειώθηκαν κατά 20% ενώ ταυτόχρονα, άκουσον -άκουσον, οι αμοιβές προσωπικού αυξήθηκαν κατά 1 ολόκληρο εκατομμύριο ευρώ.

    Όταν μάλιστα του ζητήθηκαν εξηγήσεις γι’ αυτή την -περίεργη τουλάχιστον- αύξηση της μισθολογικής δαπάνης, ο κ. Μανουσάκης ψέλλισε κάτι δικαιολογίες για …. «θερινές άδειες» του 2020 που δεν ελήφθησαν από το προσωπικό και έπρεπε να πληρωθούν και άλλες μάλλον φτηνές (αλλά πολύ ακριβές για τους μετόχους) δικαιολογίες…

    Ο κ. Μανουσάκης παραμένει σταθερός στη θέση του από την εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ…

    Η επόμενη εβδομάδα ανήκει στην Αlpha

    Εδώ στο Άγιον Όρος όπου μονάζω, οι μοναχοί με διαβεβαιώνουν ότι την ερχόμενη Πέμπτη, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα εγκρίνει το Ενημερωτικό Δελτίο για την Αύξηση Κεφαλαίου της Alpha. Θα μάθουμε το εύρος τιμής για το Βιβλίο Προσφορών που θα ανοίξει στις 28 Ιουνίου…

    Οι μοναχοί που διαβάζουν τις γραφές προφητεύουν ότι ανώτατη τιμή θα είναι το 1€ και κατώτατη το 0,8€. Κύριος οίδε αν θα επιβεβαιωθούν.

    Είναι μια αύξηση κεφαλαίου χωρίς anchor investors και με δεδομένη την πρόθεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να μειώσει το ποσοστό του…

    Οι προσευχές του… Βασίλη Ψάλτη φαίνεται πως θα εισακουσθούν και στις 30 Ιουνίου το βιβλίο προσφορών θα κλείσει με 800 εκατ. ευρώ…

    Ο Wolfgang Shaueble θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό

    Τις απόψεις του πολυαγαπημένου στην Ελλάδα, Γερμανού πολιτικού, Προέδρου της Γερμανικής Βουλής και πρώην Υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, περί «επιδημίας χρέους» τις γνωρίζουμε.

    Θα έχουμε όμως την ευκαιρία να τις ακούσουμε και δια ζώσης, στο συνέδριο του Economist που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Ιουλίου.

    Είναι η πρώτη φορά που ο Γερμανός πολιτικός θα απευθυνθεί στο ελληνικό κοινό…

    Μαθαίνω ότι στο Συνέδριο του Economist θα παιχθεί μεγάλο ενεργειακό σκάκι, με την παρουσία του Υπουργού Ενέργειας της Αιγύπτου, την -για πρώτη φορά- παρουσία του Πρωθυπουργού του Κοσόβου, την επίσκεψη του Βορειομακεδόνα Ζάεφ αλλά και άλλων προσωπικοτήτων όπως του Γάλλου πρώην Πρωθυπουργού Ντε Βιλπέν, του Φουκογιάμα και άλλων πολλών….

    Νέα πλοία στο Αιγαίο…

    Εσείς εκεί κάτω στην Αθήνα ετοιμάζεστε για τρελό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στα νησιά. Με τις ευλογίες μου. Θα δείτε ότι έχουν δρομολογηθεί αρκετά νέα πλοία τόσο στις γραμμές των Κυκλάδων όσο και στις γραμμές Δωδεκανήσου. Αλλά και με αεροπλάνο να πάτε θα διαπιστώσετε ότι τα Ελληνικά Αεροδρόμια καταγράφουν αύξηση επιτατικής κίνησης +673% σε σχέση με το αξέχαστο, περυσινό αντίστοιχο διάστημα. Φέτος στην Ελλάδα θα έρθουν 11,5 εκατ. επισκέπτες από το εξωτερικό, μου ψιθύρισε προφητικά ο Άγιος Ευγένιος από το απομονωμένο κελί του στη μονή Παντοκράτορος…

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

     



    ΣΧΟΛΙΑ