Menu
1.49%
Τζίρος: 202.42 εκατ.

Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΔΜΗΕ, Αlpha Bank, Intracom, Aegean, Amazon, Dianna Shipping, Meta, Palantir

            
The Wiseman
the wise man

Ο Πάσχας, ο φειδωλός Κυριάκος, η ατάκα Άδωνι, τι «διχάζει» τους CEOs των τραπεζών και οι «άτυχες στιγμές» του Σωκράτη

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 05.05.2020
Η ατυχία της Lamda με τα malls, ο φάκελος Aegean, το timing Κοντομέρκου και το κρυφό μήνυμα Καλλιτσάντση
ΕΠΟΜΕΝΟ • 07.05.2020
Η πρόκληση Παπαλεξόπουλου, το πρόβλημα του Τσαμάζ, η μπηχτή Καραμούζη και ένα «private equity» κουίζ

Ο Γιώργος Πάσχας και η Επιτροπή για τα δάνεια

Που κατέληξαν εχθές ο Κυριάκος, οι υπουργοί και οι τραπεζίτες; Στην σύσταση Ειδικής Επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν ένα στέλεχος που θα ορίσει ο Άδωνις – το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων – ένα στέλεχος που θα ορίζουν οι τράπεζες και ένα στέλεχος που θα ορίσει η Τράπεζας της Ελλάδος.

Το στέλεχος που όρισε ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο Γιώργος Πάσχας, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της ΤτΕ.

Πριν περίπου ένα χρόνο ο Πάσχας είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας για ένα δάνειο που είχε πάρει όταν ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας για αγορά μετοχών της τράπεζας και το θέμα ήταν αν το δάνειο ήταν εξυπηρετούμενο ή όχι.

Το θέμα είχε κλείσει καθώς ο κ. Πάσχας έδωσε απαντήσεις. Λοιπόν, στο σήμερα η Επιτροπή συστήνεται προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις στην άντληση δανείων μέσα από τα προγράμματα που ανοίγουν με εγγύηση του δημοσίου.

Δηλαδή, η Επιτροπή θα ελέγχει με στόχο την μείωση της γραφειοκρατίας καθώς οι τράπεζες ζητούν μια σειρά από πιστοποιητικά.

Άδωνις: «Ζητάτε πολλά πιστοποιητικά». Φειδωλός ο Κυριάκος

Η στήλη πληροφορείται ότι κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε ο Πρωθυπουργός με τους διευθύνοντες συμβούλους των τραπεζών, τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιώργο Χαντζηνικολάου το μόνο θέμα ήταν τα παράπονα της αγοράς όσον αφορά τον βαθμό δυσκολίας που βάζουν οι τράπεζες στην χορήγηση των δανείων με εγγύηση του δημοσίου.

Ο Κυριάκος όπως πληροφορούμαι ήταν φειδωλός στις τοποθετήσεις του και έδωσε τον λόγο στους υπουργούς του.

Ο Άδωνις απευθυνόμενος στους τραπεζίτες τους είπε: «Ζητάτε πολλά χαρτιά, πολλά πιστοποιητικά».

Αμέσως μετά τους υπουργούς τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΕΤ και της τράπεζας Πειραιώς Γ. Χαντζηνικολάου και εν συνεχεία ένας-ένας οι CEO`s των τραπεζών, οι οποίοι απάντησαν στον Πρωθυπουργό και στους υπουργούς ότι όλα αυτά βασίζονται σε κανόνες τους οποίους τους έχει ορίσει η Εποπτική Αρχή.

Κι εκεί έπεσε η ιδέα της Επιτροπής, όπου υπό τις ευλογίες της Τράπεζας της Ελλάδος θα ξεπερνιούνται – θα φανεί στην πράξη – αρκετά από τα σημερινά εμπόδια.

Η Bad Bank «διχάζει» τους CEO`s

Η υπόθεση της Bad Bank έχει, όπως πληροφορείται η στήλη, έντονο και πλούσιο παρασκήνιο καθώς δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους διευθύνοντες συμβούλους των τραπεζών.

Δεν είναι σύμφωνοι, όπως μαθαίνω, ο Χρήστος Μεγάλου της τράπεζας Πειραιώς, ο Φωκίων Καραβίας της Eurobank ενώ δεν διαφωνεί ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης.

Όσο για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Παύλο Μυλωνά μαθαίνω ότι δεν έχει αντιρρήσεις είτε γίνει η Bad Bank είτε όχι.

Μεγάλες φουρτούνες για τον Σωκράτη. Τι συμβαίνει στις ΗΠΑ

Οι Ever Core Parthners και Allen&Overy έχουν ήδη ετοιμάζει την πρόταση που θα δώσει το αφεντικό της Intralot ΙΝΛΟΤ -0,78% 1,27 Σωκράτης Κόκκαλης στους ομολογιούχους για να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους.

Διότι χωρίς την αναδιάρθρωση – βλέπε haircut – τα νούμερα δεν βγαίνουν. Όπως είπε και ο ίδιος στην ενημέρωση των επενδυτών υπήρξε μια σειρά από «ατυχή γεγονότα», τα οποία οδήγησαν την εταιρεία στην γωνία.

Η στήλη πληροφορείται ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και με την θυγατρική της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες μάλλον θα φέρουν στο μετοχικό της κεφάλαιο και άλλον επενδυτή…

Δηλαδή, δεν αποκλείεται να πουληθεί ένα ποσοστό.

Μαθαίνω επίσης ότι ο Σωκράτης βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με ισχυρούς επενδυτικούς συμβούλους – ξένες επενδυτικές τράπεζες – μεταξύ των οποίων είναι και η JP Morgan.

 

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 950 εκατ. της Aktor, όλη η αλήθεια για τις σχέσεις Εξάρχου-Μπάκου, ο Βερνίκος πουλάει, τι συμβαίνει στην Prodea, ο εξαφανισμένος Πανίκος Νικολάου, ο πόλεμος των ισχυρών για το «Ελ. Βενιζέλος», τα ρεκόρ από Παληού και πότε θα γίνουν τελικά εκλογές
Πόσα λεφτά έβαλαν τα «γερά» πορτοφόλια στην Aktor, η ΕΛΧΑ και οι γκρίνιες σε Goldman Sachs και UBS, γιατί πήγε Κύπρο ο Μυτιληναίος, ποιοι πήραν τις δουλειές της άμυνας, ο Προκοπίου αποκλειστικά στο mononews και ο Νίκος Πατέρας με το My Story στις Οινούσσες
Τα περίεργα σε ΕΥΔΑΠ και ΕΛΧΑ, τα 4 ισχυρά funds και οι νέοι 7 Έλληνες μέτοχοι της ΑKTOR, το μυστικό της Morgan Stanley για την Alpha, τα 39 ευρώ της Theon του Χατζημηνά, οι «11» της Ασπίδας του Αχιλλέα, ποιοι είναι οι big 14 του Δένδια και ο Red Πάνος πάει με τον Σαμαρά
Το Morgan Stanley party των 4 τραπεζιτών, η συμμαχία Βαρδινογιάννη-Λάτση-Ταμβακάκη και ο Κλαούζεβιτς, η Σμπώκου, η Δρέττα και οι ψίθυροι, τι θα γίνει αύριο στο ΚΥΣΕΑ, η νέα τάπα στον Ανδρουλάκη και τα ονόματα – έκπληξη του Σαμαρά
H ανάρπαστη Aktor, οι υπέροχες «3» και οι τράπεζες, η έκπληξη από το fund Millennium, η βράβευση Μεγάλου, οι σκοτεινοί ελιγμοί του Χριστόφορου Παυλίδη, το χτύπημα στον «πειρατή» Προκοπίου, ο σωτήρας της Pharmathen και τα χρυσά deals Μαρτίνου και Παληού
Ξεκινάει η ΑΜΚ της Aktor, τι συμβαίνει με την Metlen, τα περίεργα της Cener, οι νέες business Παπαναγιώτου – Μπάκου, η βράβευση του Sir Stelios, ο χρόνος των εκλογών και ο ανασχηματισμός και τι έκαναν στην Κύθνο οι Young Patrons
Τι λένε οι πονηροί για το ράλι της Metlen, τα κέφια του Εξάρχου και τα 800 εκατ. της Aktor, το «μαύρο» στον Τόλη, το «μπλόκο» Πιστιόλη στο Ντουμπάι, οι νέες business της Δασκαλαντωνάκη, το κάλεσμα της Καποπούλου στη Μύκονο και ο καυγάς για δίμετρη καλλονή
Το alert του Buffett, οι 5 σωματοφύλακες, η Βρεττού, τα μαθηματικά της Credia και η BlackRock, το νέο μυστικό του Εξάρχου, ο Παυλίδης και οι δίκες στο Λονδίνο, γιατί μας δουλεύει (κανονικά) ο Τόλης Βακάκης, τα ψώνια των Μαρτίνου και Ιγγλέση και το γαλάζιο μενού (με Σαμαρά) στο Lolita’s
H BlackRock στην Credia, οι μυστικές συναντήσεις Εξάρχου – Βρεττού, το μήνυμα της Capital στον Στάσση, τι συμβαίνει με την Prodea, όλοι οι τραπεζίτες στο κάλεσμα των Στασινόπουλων, το χρυσό deal του Αντώνη Ιγγλέση, η γαλάζια μάζωξη στο Lolita’s, ο δημοσκόπος με την cabrio BMW και το birthday dinner της Κατερίνας Λαναρά στο Σαιν Τροπέ
Πώς βούλιαξε η SpaceX, το ισχυρό «buy» από Goldman και Morgan για ΟΤΕ, Alpha και Eurobank, το bid για το 11% της ΕΥΔΑΠ, η προκλητική απόφαση του Κοντόπουλου, οι happy Βαρδινογιάννης-Σιάμισιης, τo next big thing Παπαλέκα στη Μύκονο, και το επικό Βατερλό των αναλυτών στην Jumbo