• Ο εισαγγελέας και η νέα Folli Follie (Τράπεζα Αττικής), ένας ποδηλάτης αφεντικό στο ΤΑΙΠΕΔ, ο mr «Δεν» της MLS, το άστρο του Ζανιά και ο χωρισμός της miss Santa Marina

    Πάντως ο Πανταλάκης σύμφωνα με τραπεζίτες που έχουν καλή μνήμη “έχει συνηθίσει να βάζει την υπογραφή του σε “fake” ισολογισμούς”.

    the wise man
    image
    the wise man

    Ο Εισαγγελέας στην Τράπεζα Αττικής  (η νέα Folli Follie) 

    Δίχως άλλο στην υπόθεση της τράπεζας Αττικής πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας.

    Άπαντες αναμένουν την KPMG για να διαπιστώσουν εάν θα αποφασίσει να αναμορφωθεί ο ισολογισμός του 2019 της τράπεζας. Και μετα προφανώς τον λόγο έχει ο εισαγγελέας. Γιατί οι ειδικοί πλέον μιλάνε για νεα Folli Fοllie (που ήταν και είναι και η ειδικότητα του mononews.gr)

    Το  προφανές είναι ότι η τράπεζα πρέπει να σπάσει σε good και bad.

    Πάντως ο Πανταλάκης σύμφωνα με τραπεζίτες που έχουν καλή μνήμη “έχει συνηθίσει να βάζει την υπογραφή του σε “fake” ισολογισμούς”.

    Σας θυμίζω ότι το το 2011 είχε υπογράψει τον ισολογισμό της Αγροτικής Τράπεζας και 6 μήνες μετά την πήρε χρεωκοπημένη η  Τράπεζα Πειραιώς.

    Από την Credit Suisse στο ΤΑΙΠΕΔ

    Η ώρα της επιλογής του προέδρου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου πλησιάζει – μην σας πω πως βρισκόμαστε μια ανάσα από τις ανακοινώσεις – και η στήλη πληροφορείται ότι για την θέση παίζει δυνατά το όνομα του Δημήτρη Πολίτη, επικεφαλής της Credit Suisse για την Ελλάδα και την Κύπρο.

    Οι κεραίες μου έπιασαν ότι ο investment banker έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στην κούρσα της επιλογής και δεν αποκλείεται σύντομα να αφήσει την Ζυρίχη στην οποία διαμένει και εργάζεται για να γυρίσει στην «μαμά» πατρίδα…

    O Πολίτης είναι φανατικός ποδοσφαιρόφιλος καθώς όταν σπούδαζε στην Ελλάδα στο Deere το αγαπημένο του σπορ ήταν το ποδόσφαιρο 5 * 5.

    Αγαπάει πολύ και το ποδήλατο όμως.

    Μάλιστα το 2013 σε  μία προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για το ταμείο υποτροφιών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, ο επιτυχημένος τραπεζίτης και λάτρης του ποδηλάτου, διένυσε 800 χιλιόμετρα μέσα σε έξι μέρες.

    Ο κ. Πολίτης διέσχισε με ποδήλατο τον κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδας, ξεκινώντας στις 6 Απριλίου ου 2014 από τη Θεσσαλονίκη και τερμάτισε  στο campus του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή της Αττικής στις 11 του ιδίου μηνός.

    Ακούω ότι για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου δεν φαίνεται να υπάρξουν αλλαγές καθώς ο νυν CEO του Ταμείου Ριχάρδος Λαμπίρης, ο οποίος έχει κατέβει εκ νέου υποψήφιος, διεκδικεί την θέση του με αξιώσεις…

    Οι αστειότητες με τον Πατέλη

    Καλά τώρα εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ όλοι τους φαίνεται να έχουν τρελαθεί.

    Την έπεσαν στον σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη  Αλέξη Πατέλη για μια δήλωση του περί των διδακτορικών.  Εδώ να υπενθυμίσω στους καουμπόηδες του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Πατέλης δεν είναι πολιτικός.

    Ένας τεχνοκράτης είναι που κάνει την δουλειά του. Και μπορεί να έχει όποια άποψη θέλει.

    Σε συνέντευξή του στο ο κ. Πατέλης δήλωσε ότι «εγώ δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό, γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος ο οποίος δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά».

    Η δήλωση Πατέλη προκάλεσε μεταξύ άλλων την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία καταλογίζει στον σύμβουλο του πρωθυπουργού κυνισμό.

    Στην συνέχεια ο κ. Πατέλης έγραψε στα social media:

    «Έχω διδακτορικό από το πανεπιστήμιο του Princeton. Δούλεψα σαν σκυλί για να το αποκτήσω και θαυμάζω άλλους που –σαν εμένα κάποτε–, ξημεροβραδιάζονται στη βιβλιοθήκη για να προκόψουν. Ζητώ συγγνώμη για την διατύπωσή μου σε συνέντευξη που παραχώρησα.

    Ήταν ατυχες και λάθος, ακόμα και για κάποιον που δεν είναι πολιτικός. Στην συζήτηση αναφερόμουν φυσικά σε συμβουλές για καριέρα στον τραπεζικό τομέα.

    Ως μάνατζερ παλαιότερα ήμουν υπεύθυνος για αρκετές προσλήψεις.

    Έχω ζήσει από κοντά τις διαδικασίες, και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσει κανείς και να πείσει για τις ικανότητές του.

    Σε μερικές καριέρες –όπως αυτή του ακαδημαϊκού, του ερευνητή επιστήμονα, κοκ– το διδακτορικό είναι απαραίτητο. Σε άλλες δεν είναι προαπαιτούμενο.

    Συνιστά, όμως, αυτονοήτως μια σημαντική προσωπική κατάκτηση.

    Πιστεύω και σε αυτόν που δεν είχε ευκαιρίες.

    Και ναι, πρέπει να του δοθεί η δυνατότητα να αποδείξει τις ικανότητές του. Πολλοί μοχθούν. Και πρέπει να στηριχθούν.

    Χτίζουμε μια Ελλάδα στην οποία όλοι μπορούμε να πετύχουμε, στον τομέα που επιθυμεί ο καθένας, με βάση την εργατικότητα

    Ο Σμιθ πάει Λαύριο

    Η στήλη σας είχε ενημερώσει από το Φθινόπωρο ότι το data center που θα κατασκευάσει η Microsoft στην Ελλάδα θα είναι στο Λαύριο. Λοιπόν, τα φρέσκα νέα επιβεβαιώνουν την απόφαση του προέδρου της πολυεθνικής εταιρείας να αποκτήσει «στέγη» στο Λαύριο και ήδη έχει βρει την έκταση.

    Μετά από αυτό καταλαβαίνετε ότι το Λαύριο θα γίνει μαγνήτης για τους επενδυτές και ακούω πως ήδη πολλές εταιρείες ελληνικές και ξένες ψάχνουν πυρετωδώς χώρους για να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις.

    Πολλοί δραστηριοποιούνται όπως μου λένε στα logistics.

    Η αλήθεια είναι πως το Λαύριο έχει πολλά πλεονεκτήματα και μπορεί να γίνει επενδυτική μητρόπολη, αρκεί να θελήσουν και οι τοπικοί άρχοντες, οι οποίοι επί σειρά ετών αντιδρούσαν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο… και έλεγαν ναι μόνο στα καφέ και τα τσιπουράδικα, τα οποία είναι εξαιρετικά, αλλά θα δουλέψουν καλύτερα αν φτιαχτούν και δύο-τρεις βιομηχανίες…

    Καματάκης: ο mr δεν!

    Δεν μπορώ να αντισταθώ στο πειρασμό και να μην σχολιάσω τις απαντήσεις που έδωσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η βορειοελλαδίτικη εταιρεία MLS, του φωστήρα της επιχειρηματικότητας και «άφαντου» εδώ και μήνες Γιάννη Καματάκη.

    Η στήλη θα σταθεί στις απαντήσεις που δίνει η εταιρεία στο «καυτό» ζήτημα της πληρωμής των ομολογιούχων: Μέσα σε 101 λέξεις (παράγραφος 3 της επιστολής) ο Γιάννης Καματάκης ξεκινά τις προτάσεις με «ΔΕΝ»…

    Λοιπόν, σύμφωνα με την εταιρεία δεν υπάρχει καμία νεότερη εξέλιξη σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους των δανείων.

    Δεν υπάρχει κανένα νέο για το πότε θα γίνουν οι γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων.

    Δικαιωματικά ανήκει στον επιχειρηματία Καματάκη, ο τίτλος «mr δεν»!

    Τα στοιχήματα του MSCI

    Αύριο είναι η μεγάλη ημέρα που όλη η αγορά θα μάθει ποιες μετοχές μπαίνουν στον δείκτη MSCI και δόξα τω Θεώ, αυτές που πληρούν τα κριτήρια είναι αρκετές: Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, Mytilineos.

    Η μάχη – αν μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει αυτόν τον όρο – είναι δυνατή όπως και οι παίχτες, εννοώ τις τράπεζες και τις εταιρείες που διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδο στον δείκτη.

    Όποια κι αν είναι η κατάληξη, το γεγονός ότι αρκετές ελληνικές εταιρείες χτυπούν την πόρτα του MSCI, μόνο θετική εξέλιξη είναι για το ελληνικό χρηματιστήριο και την σταδιακή επιστροφή του στο παιχνίδι των αγορών…

    Το άστρο του Ζανιά

    Μόνο τυχαία δεν σας ενημέρωσε την προηγούμενη εβδομάδα η στήλη ότι ο πρόεδρος της Eurobank και πρώην υπουργός Οικονομικών στα πέτρινα χρόνια της πρώιμης περιόδου των μνημονίων Γιώργος Ζανιάς θα μπορούσε να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

    Ο Ζανιάς έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα σε θέσεις ευθύνης, είναι ξύπνιος και θα μπορούσε να φέρει μια φρεσκάδα στην «μουχλιασμένη» Ένωση.

    Το αν θα γίνει ή όχι η στήλη δεν το γνωρίζει και δεν βάζει στοιχήματα καθώς ο τζόγος δεν είναι του στυλ της…

    Σπίντα στους εμβολιασμούς

    Σπιντάρει η κυβέρνηση στο project των εμβολιασμών με σκοπό μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχουν κάνει την πρώτη δόση και οι 18-29 ετών.

    Τα εμβολιαστικά κέντρα ακούω ότι θα αυξηθούν, περιμένουμε πολλές δόσεις εμβολίων και στο Μέγαρο Μαξίμου αισιοδοξούν πως το τείχος ανοσίας θα έχει χτιστεί κοντά το 70% τον Ιούλιο.

    Ο Μπερνίτσας και η Πειραιώς

    Το δικηγορικό γραφείο του Παναγιώτη Μπερνίτσα ανέλαβε την μεγαλύτερη δουλειά του 2021, στο ελληνικό χρηματιστήριο.

    Την ΑΜΚ της τράπεζας Πειραιώς ύψους 1,38 δισ. ευρώ.

    To team που πιστώνεται την δουλειά αποτελείται από τους Νίκο Παπαχρηστόπουλο, Σοφία Κοντού και Κέλλυ Χατζηγάκη.

    Η ελεύθερη miss Santa Marina

    Ο πατέρας της Ηλίας Παπαγεωργίου άφησε εποχή στις δεκαετίες του 1970 -1980 και 1990 στην Μύκονο.

    Πολίτης του κόσμου, ικανός εφοπλιστής και επιχειρηματίας κληροδότησε στην κόρη του Χριστιάννα κάμποσα πλοία και το διάσημο ξενοδοχείο Santa Marina στην Μύκονο.

    Ένα ξενοδοχείο η αξία του οποίου ξεπερνάει τα 200 εκατ.  ευρώ.

    Η νέα και ωραία κόρη του αείμνηστου εφοπλιστή Ηλία Παπαγεωργίου και της αριστοκράτισσας Λένας Ησαΐα αποδείχτηκε αντάξια της κληρονομιάς του πατέρα της, αναδεικνύοντας το ξενοδοχείο «Santa Marina» στον Ορνό της Μυκόνου σε Luxury Collection Resort και, σύμφωνα με το Conde Nast Traveller, είναι ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία in the world.

    Όμως η Χριστιάννα το καλοκαίρι θα κυκλοφορεί στην Μύκονο, ελεύθερη και ωραία καθώς χωρίζει (βελούδινο διαζύγιο) από τον σύζυγο της.

    Εάν δεν κάνω λάθος είναι το τρίτο η τέταρτο διαζύγιο που ακούω σε λίγες ημέρες. Και νομίζω ότι η μανία των χωρισμών θα συνεχιστεί.

    Κουΐζ:

    Συγκρατήστε δυο ονόματα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον: Βασίλης Πατέρας και Ιωάννα Μαρτίνου…

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.  Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.