• The Wiseman

    Ο γρίφος της ανανέωσης της θητείας του Στουρνάρα και ο οργασμός στα γραφεία του CVC στα βόρεια προάστια 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Σήμερα δειπνούν στου Στουρνάρα

    Η σημερινή ημέρα έχει από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο Ιταλός – απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας – «σούπερ Μάριο» θα βρεθεί στην Αθήνα και θα έχει σειρά από επαφές. Εξου και οι τραπεζίτες αλλά και ο σεφ της Τράπεζας της Ελλάδος ετοιμάζονται από εχθές πυρετωδώς. 

    Το απόγευμα ο μειλίχιος και ολιγομίλητος – η στήλη γνωρίζει ότι στις συνεδριάσεις της ECB ο Μάριο ενώ οι άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες μιλούσαν διάβαζε ατάραχος τους Financial Times – Μάριο θα βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών.

    Το ενδιαφέρον όμως έχει η επόμενη δραστηριότητά του στην Αθήνα, σήμερα το βράδυ.

    Θα δειπνήσει στο φουαγέ-εστιατόριο της Τράπεζας της Ελλάδος με θέα από την μία την Ακρόπολη και από την άλλη τον Λυκαβηττό. 

    Συνδαιτυμόνες του ο οικοδεσπότης Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κάποια ακόμη στελέχη της κυβέρνησης (βλέπε Μέγαρο Μαξίμου) και οι επικεφαλής των τραπεζών.

    «Περιμένουμε σήμερα το βράδυ να λυθεί και να μας πει κάτι παραπάνω από το παρασκήνιο των τελευταίων τεσσάρων ετών», έλεγε στην στήλη τραπεζίτης που θα συνφάγει με τον Μάριο…

    Ο Ιταλός την Τετάρτη το πρωί θα συναντηθεί στο Μαξίμου με τον Κυριάκο και εν συνεχεία θα αποχωρήσει…

    Φήμες για την ανανέωση της θητείας Στουρνάρα 

    Κι ενώ ξεδιπλώνεται η οικονομική πολιτική του πρωθυπουργού, υπάρχει ένα σοβαρό θέμα που θα πρέπει να τακτοποιηθεί τους επόμενους μήνες.

    Ωστόσο, των γεγονότων προηγείται μια περίοδος έντονου παρασκηνίου.

    Έτσι συμβαίνει και με την ανανέωση η όχι της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στην θέση του διοικητή. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο Κυριάκος κρατά κλειστά τα χαρτιά του. δεν έχει όμως αποκλείσει το σενάριο της τοποθέτησης ενός άφθαρτου, τεχνοκράτη διοικητή! Μου λένε ότι υπάρχει μια τέτοια υποψηφιότητα.

     Ιδωμεν…

    Οργασμός στο στρατηγείο του CVC Capital στα Βόρεια Προάστια

    Η στήλη πληροφορείται ότι στα γραφεία της θυγατρικής – του ξένου fund CVC Capital – κατά 60% εταιρείας Hellenic Healthcare, που έχει σαρώσει με εξαγορές όλα τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια της Ελλάδος, υπάρχει πυρετός εργασιών καθώς ετοιμάζονται τόσο για τις επαφές με τους συμβούλους της Εθνικής Τράπεζας με στόχο την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής όσο και με την τράπεζα Πειραιώς για να «δουν» – απλά να ελέγξουν – το Ερρίκος Ντυνάν.

    Εγκέφαλος των πολλαπλών χτυπημάτων που κάνει το fund στην Ελλάδα είναι, όπως μαθαίνει η στήλη, ο partner του Δημήτρης Σπυρίδης, ο οποίος είχε ποσοστό στο Metropolitan, το πούλησε στο CVC και εν συνεχεία απέκτησε το 20% των μετοχών της Hellenic Healthcare…

    «Χαμός» με πρόσχημα το APS των τραπεζών!

    Στο παρασκήνιο πέριξ της πλατείας Συντάγματος γίνεται όπως πληροφορούμε «χαμούλης» με το σχέδιο APS που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση και αφορά την κρατική εγγύηση τιτλοποιήσεων κόκκινων δανείων ύψους 30 δισ. ευρώ.

    Εχθές λοιπόν κυκλοφόρησε στην αγορά ότι το APS δεν είναι περίπατος όπως το παρουσιάζουν από την κυβέρνηση. 

    Η στήλη ρώτησε και έμαθε ότι δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα στην Κομισιόν και πως το σχέδιο προχωρά κανονικά.

    ΤΧΣ: Μια αγγελία με… χιούμορ!

    Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ζητά – με ανακοίνωσή του στις εφημερίδες της Κυριακής – ένα μη Εκτελεστικό Μέλος του Γενικού Συμβουλίου. Μέχρι εδώ καλώς.

    Διαβάζοντας τα προσόντα που απαιτούνται η στήλη δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό. 

    «Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εμπειρία από έντονους  εργασιακούς ρυθμούς και να έχουν διαθεσιμότητα χρόνου».

    Τελικά στο Ταμείο έχουν χιούμορ, καθώς τα περισσότερα μέλη, τόσο στην Εκτελεστική Επιτροπή όσο και στο Γενικό Συμβούλιο, διαμένουν ως γνωστόν εκτός Ελλάδος και μετέχουν στις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων. Κούραση και έντονοι εργασιακοί ρυθμοί!!!

    Υ.Γ.: Σε επικοινωνία που είχε με τη στήλη, ο σύμβουλος επικοινωνίας του ΤΧΣ θέλησε να διευκρινίσει τα εξής: ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Martin Czurda, είναι εδώ και δύο χρόνια μόνιμος κάτοικος Ελλάδας και ότι ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Ηλίας Ξηρουχάκης, όπως και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Μαρίκα Ιωάννου Φραγκάκη, επίσης διαμένουν στην Ελλάδα (σ.σ.: Άρα δεν χρειάζεται να μετέχουν στις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων). Σε ό,τι αφορά τώρα τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, οι όροι καθορίζονται με απόφαση της Επιτροπής Επιλογής.

    Η στήλη, ως οφείλει, ασπάζεται τις διευκρινίσεις και τις δημοσιεύει.



    ΣΧΟΛΙΑ