• Ο ελεύθερος και με τη… βούλα Τζώρτζης, οι Καναδοί της Πειραιώς, η δέσμευση Καραβία και η παραμονή Τζούρντα στο ΤΧΣ

    Στην υπόθεση της Folli Follie με τη δέσμευση της θαλαμηγού προέκυψε και ένα ακόμη ντεσού: ο επίσημος χωρισμός του Τζώρτζη με την Μαρίζα Μαντζαβίνου

    The Wise Man
    image
    The Wise Man

    Τζώρτζης: Ελεύθερος και με τη… βούλα

    Λοιπόν, στην υπόθεση της Folli Follie με τη δέσμευση της θαλαμηγού προέκυψε και ένα ακόμη ντεσού: ο επίσημος χωρισμός του Τζώρτζη με την Μαρίζα Μαντζαβίνου. Στα δικαστικά έγγραφα μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι η (πρώην) σύζυγος κατοικεί στην Κηφισιά και ο Τζώρτζης στην Εκάλη, στο πατρικό.

    Η στήλη σάς είχε ενημερώσει στο παρελθόν για τις πληροφορίες περί χωρισμού του ζεύγους, ωστόσο δεν υπήρχε επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι το πρώην κοσμικό ζευγάρι της Αθήνας είχε πάρει ξεχωριστούς δρόμους. Έπρεπε, λοιπόν, να έρθει η δέσμευση της θαλαμηγού και μέσα από τα δικαστικά έγγραφα να μάθουμε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι, όντως, ο Τζώρτζης μένει με τους γονείς του.

    Ως ελεύθερος και άνετος που είναι, καθώς μπορεί η περιουσία να δεσμεύεται αλλά δεν μπορεί θα τον έχει τον τρόπο του, μπορεί πλέον να κυκλοφορεί με άλλο στυλ στο αγαπημένο του στέκι, στο I Frati της Κηφισιάς.

    Οι μέτοχοι της Cubico διάλεξαν την Πειραιώς

    Δύο μεγάλα συνταξιοδοτικά ταμεία του Καναδά είναι, όπως πληροφορείται η στήλη, οι μέτοχοι της Cubico Sustainable Investments: το Οntario Teacher’s Pension Plan και το PSP Investments.

    Η Cubico ξεκινά δυναμικά τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα και έχει σχέδια επέκτασης και μάλιστα άμεσα, όπως ανακοίνωσαν τα στελέχη της, με αφορμή τη χρηματοδότηση από την Τράπεζα Πειραιώς που είναι η τράπεζα επιλογής της Cubico στην Ελλάδα. Τα σχέδια περιλαμβάνουν την εξαγορά τριών πρώτων – διότι μαθαίνω ότι θα υπάρξουν και άλλες τέτοιου τύπου κινήσεις – αιολικών πάρκων που βρίσκονται στη Λακωνία.

    Η Cubico ανοίγει γραφείο στην Αθήνα ενώ, με έδρα το Λονδίνο, έχει παρουσία σε 11 χώρες, σε όλες τις ηπείρους και είναι leader στην αγορά ΑΠΕ παγκοσμίως με χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε 11 χώρες, συνολικής δυναμικότητας 3,3 GW.

    Μαθαίνω ότι τόσο η πλευρά της Cubico όσο και η πλευρά της Πειραιώς βλέπουν προοπτικές στην συμφωνία, η οποία μάλιστα έγινε εν μέσω πανδημίας και lockdown.

    MIG: Limit up ενόψει εξελίξεων

    Έσπασε το ρεκόρ ανόδου εχθές στο χρηματιστήριο η μετοχή της MIG, η οποία έκλεισε με άνοδο 19,40%. Η στήλη σάς έχει ενημερώσει από την Δευτέρα ότι η Πειραιώς τρέχει με γοργούς ρυθμούς την πώληση των δανείων ύψους 400 εκατ. ευρώ της MIG και σε αυτά θα προστεθούν και τα 150 εκατ ευρώ που δάνεισε η τράπεζα στην εταιρεία πριν περίπου 6 μήνες ως ενδιάμεση χρηματοδότηση.

    Το δάνειο των 150 εκατ. ευρώ λήγει σε 17 ημέρες και μέχρι τότε όλες οι πλευρές ευελπιστούν ότι η συμφωνία με τους Ιρλανδούς της Comer θα έχει προχωρήσει αρκετά. Κάτι που μάλλον είδε εχθές και η χρηματιστηριακή αγορά.

    Καραβίας: 9 στα 10 δάνεια θα δοθούν χωρίς προσημείωση

    Οι τράπεζες με ανακοινώσεις τους (όχι όλες) ενημέρωσαν ότι είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τη διαδικασία χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσω των εγγυήσεων του Εγγυοδοτικού Ταμείου. Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον έχει η σημείωση της Eurobank ότι η τράπεζα θα χορηγήσει 9 στα 10 δάνεια χωρίς προσημείωση, δηλαδή χωρίς να ζητηθούν από τον επιχειρηματία εγγυήσεις. «Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις», τόνισε στο μήνυμά του ο CEO της Eurobank Φωκίων Καραβίας.

    Οι χαλαροί όροι ως προς τις εγγυήσεις έχουν την αξία τους, καθώς στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ υπήρχαν γρίνιες από την αγορά ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες ζητούσαν πρόσθετες εγγυήσεις.

    Ανανεώθηκε η θητεία του Τζούρντα

    Η στήλη πληροφορείται ότι ανανεώνεται η θητεία του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Μάρτιν Τζούρντα και το μόνο που απομένει είναι να πάρει και την τελική έγκριση από την Επιτροπής Επιλογής του ΤΧΣ. Όσο για την κυβέρνηση έχει δώσει όπως μαθαίνω ήδη το πράσινο φως καθώς το lockdown μπλόκαρε την διαδικασία επιλογής νέων υποψηφίων.