array(0) {
}
        
    
Menu

576 εμπορευματοκιβώτια έπεσαν στη θάλασσα το 2024

            
The Wiseman
The Wise Man

Ο ελεύθερος και με τη… βούλα Τζώρτζης, οι Καναδοί της Πειραιώς, η δέσμευση Καραβία και η παραμονή Τζούρντα στο ΤΧΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 03.06.2020
Σταϊκούρας: Περιμένουμε σημαντική στήριξη της πραγματικής οικονομίας από τις τράπεζες από Ιούλιο και Αύγουστο – Μόνιμες μειώσεις φόρων το 2021
ΕΠΟΜΕΝΟ • 04.06.2020
Από τους εργοδότες στο σύνολό του το δώρο Πάσχα – Ποια είναι η διαδικασία

Τζώρτζης: Ελεύθερος και με τη… βούλα

Λοιπόν, στην υπόθεση της Folli Follie με τη δέσμευση της θαλαμηγού προέκυψε και ένα ακόμη ντεσού: ο επίσημος χωρισμός του Τζώρτζη με την Μαρίζα Μαντζαβίνου. Στα δικαστικά έγγραφα μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι η (πρώην) σύζυγος κατοικεί στην Κηφισιά και ο Τζώρτζης στην Εκάλη, στο πατρικό.

Η στήλη σάς είχε ενημερώσει στο παρελθόν για τις πληροφορίες περί χωρισμού του ζεύγους, ωστόσο δεν υπήρχε επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι το πρώην κοσμικό ζευγάρι της Αθήνας είχε πάρει ξεχωριστούς δρόμους. Έπρεπε, λοιπόν, να έρθει η δέσμευση της θαλαμηγού και μέσα από τα δικαστικά έγγραφα να μάθουμε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι, όντως, ο Τζώρτζης μένει με τους γονείς του.

Ως ελεύθερος και άνετος που είναι, καθώς μπορεί η περιουσία να δεσμεύεται αλλά δεν μπορεί θα τον έχει τον τρόπο του, μπορεί πλέον να κυκλοφορεί με άλλο στυλ στο αγαπημένο του στέκι, στο I Frati της Κηφισιάς.

Οι μέτοχοι της Cubico διάλεξαν την Πειραιώς

Δύο μεγάλα συνταξιοδοτικά ταμεία του Καναδά είναι, όπως πληροφορείται η στήλη, οι μέτοχοι της Cubico Sustainable Investments: το Οntario Teacher’s Pension Plan και το PSP Investments.

Η Cubico ξεκινά δυναμικά τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα και έχει σχέδια επέκτασης και μάλιστα άμεσα, όπως ανακοίνωσαν τα στελέχη της, με αφορμή τη χρηματοδότηση από την Τράπεζα Πειραιώς που είναι η τράπεζα επιλογής της Cubico στην Ελλάδα. Τα σχέδια περιλαμβάνουν την εξαγορά τριών πρώτων – διότι μαθαίνω ότι θα υπάρξουν και άλλες τέτοιου τύπου κινήσεις – αιολικών πάρκων που βρίσκονται στη Λακωνία.

Η Cubico ανοίγει γραφείο στην Αθήνα ενώ, με έδρα το Λονδίνο, έχει παρουσία σε 11 χώρες, σε όλες τις ηπείρους και είναι leader στην αγορά ΑΠΕ παγκοσμίως με χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε 11 χώρες, συνολικής δυναμικότητας 3,3 GW.

Μαθαίνω ότι τόσο η πλευρά της Cubico όσο και η πλευρά της Πειραιώς βλέπουν προοπτικές στην συμφωνία, η οποία μάλιστα έγινε εν μέσω πανδημίας και lockdown.

MIG: Limit up ενόψει εξελίξεων

Έσπασε το ρεκόρ ανόδου εχθές στο χρηματιστήριο η μετοχή της MIG, η οποία έκλεισε με άνοδο 19,40%. Η στήλη σάς έχει ενημερώσει από την Δευτέρα ότι η Πειραιώς τρέχει με γοργούς ρυθμούς την πώληση των δανείων ύψους 400 εκατ. ευρώ της MIG και σε αυτά θα προστεθούν και τα 150 εκατ ευρώ που δάνεισε η τράπεζα στην εταιρεία πριν περίπου 6 μήνες ως ενδιάμεση χρηματοδότηση.

Το δάνειο των 150 εκατ. ευρώ λήγει σε 17 ημέρες και μέχρι τότε όλες οι πλευρές ευελπιστούν ότι η συμφωνία με τους Ιρλανδούς της Comer θα έχει προχωρήσει αρκετά. Κάτι που μάλλον είδε εχθές και η χρηματιστηριακή αγορά.

Καραβίας: 9 στα 10 δάνεια θα δοθούν χωρίς προσημείωση

Οι τράπεζες με ανακοινώσεις τους (όχι όλες) ενημέρωσαν ότι είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τη διαδικασία χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσω των εγγυήσεων του Εγγυοδοτικού Ταμείου. Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον έχει η σημείωση της Eurobank ότι η τράπεζα θα χορηγήσει 9 στα 10 δάνεια χωρίς προσημείωση, δηλαδή χωρίς να ζητηθούν από τον επιχειρηματία εγγυήσεις. «Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις», τόνισε στο μήνυμά του ο CEO της Eurobank Φωκίων Καραβίας.

Οι χαλαροί όροι ως προς τις εγγυήσεις έχουν την αξία τους, καθώς στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ υπήρχαν γρίνιες από την αγορά ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες ζητούσαν πρόσθετες εγγυήσεις.

Ανανεώθηκε η θητεία του Τζούρντα

Η στήλη πληροφορείται ότι ανανεώνεται η θητεία του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Μάρτιν Τζούρντα και το μόνο που απομένει είναι να πάρει και την τελική έγκριση από την Επιτροπής Επιλογής του ΤΧΣ. Όσο για την κυβέρνηση έχει δώσει όπως μαθαίνω ήδη το πράσινο φως καθώς το lockdown μπλόκαρε την διαδικασία επιλογής νέων υποψηφίων.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άκης Σκέρτσος: Πάνω από 232 εκατ. ευρώ σε τρία εμβληματικά έργα για ΑμεΑ με χρηματοδότηση από τα νέα Ευρωπαϊκά Ταμεία
«Λίφτινγκ» στην επιστροφή ενοικίου για χιλιάδες ενοικιαστές – Σε ποιες περιπτώσεις θα δοθεί η ενίσχυση μετά από ηλεκτρονικό έλεγχο της ΑΑΔΕ
Έλεγχοι για τα… τραπεζάκια – Το «MyStreet» βάζει τάξη σε πεζοδρόμια και πλατείες
Diamonds 11, σαμπάνιες, φράουλες και mega αποδόσεις, τι θα γίνει με την Optima, συγγενής του ship-owner με την Ferrari στο δόκανο των ΗΠΑ, ο νέος φόβος του Μ.Μ., η μεγάλη επένδυση του ΥΓΕΙΑ, τα παιχνίδια του Γιάννου, και τα δώρα του εφοπλιστή στην αοιδό
Τραμπ: Απειλεί με δασμό 50% στις εισαγωγές χαλκού – Άλμα για την τιμή του μετάλλου στο Comex
ΠΣΕ: Αυξημένες οι ελληνικές εξαγωγές για το πρώτο πεντάμηνο του 2025 (5,8%)
Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου (ΕΑΕΕ): Νέα συλλογική σύμβαση με ενισχυμένους όρους και προοπτική τριετίας
ΕΦΚΑ: Πλήρης ενοποίηση κύριων και επικουρικών συντάξεων από τον Αύγουστο – Πώς θα καταβάλλονται οι συντάξεις
Παπαθανάσης: Πρόσκληση για την εξωστρέφεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους 200 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ
UBS: Περιορισμένο το άμεσο κόστος των δασμών Τραμπ – Οι πραγματικές επιπτώσεις έρχονται το 2026