Menu
0.01%
Τζίρος: 314.73 εκατ.

Star Bulk: Στα 27,05 ευρώ η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης στο Euronext Athens

            
The Wiseman

Ο ανύπαρκτος κ. υφυπουργός, οι δικαστικές υποθέσεις της ΕΤΕ, το πιτσικάρισμα της Πλαίσιο και ο γάμος του τραπεζίτη

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 14.02.2020
Οι άριστες σχέσεις Μυτιληναίου – Πάιατ, γιατί ψάχνει λεφτά ο εφοπλιστής Φειδάκης και δύο ωραία κουίζ για έναν επιχειρηματία και τον avvocato του MEGA
ΕΠΟΜΕΝΟ • 18.02.2020
Τα αντανακλαστικά της Λαζαράκου, το mega deal στα super market και πού συναντήθηκαν Στουρνάρας και Σάλλας

Ήρθε η ώρα της ΑΜΚ για την Optima Bank

Το δίκτυο της τράπεζας Optima, που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, επεκτείνεται με δυναμικό τρόπο όπως εξάλλου είχε υποσχεθεί ότι θα πράξει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Επίσης, είναι γνωστό ότι ο δραστήριος Τζίγγερ κάνει επαφές εδώ και καιρό με επενδυτές – επιχειρηματίες – για να μπουν στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Οπότε, σύντομα όπως πληροφορούμαι θα υπάρξουν εξελίξεις γύρω από το θέμα. Λίγη, υπομονή… Το μόνο βέβαιο είναι ότι η τράπεζα όλο και κερδίζει έδαφος στο πελατειακό κοινό.

Ο ανύπαρκτος υφυπουργός Οικονομικών

Ούτε καλημέρα, μου λένε, δεν ανταλλάσσουν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υφυπουργός του, αρμόδιος για τα θέματα φορολογίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Οι κακές (ίσως και παρεξηγημένες, διότι λένε την αλήθεια) γλώσσες λένε ότι και στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν μείνει με τις καλύτερες των εντυπώσεων για τα πεπραγμένα έως σήμερα του Βεσυρόπουλου. Όπως καταλάβατε, έρχονται αλλαγές στο τρίγωνο Νίκης, Καραγιώργη Σερβίας και Πανεπιστημίου (Γενικό Λογιστήριο).

ΕΤΕ Ι: Με το βλέμμα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Πώς και πώς περιμένει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας την τακτοποίηση μέσω σχετικής νομοθετικής διάταξης του μεγάλου πονοκεφάλου που δεν είναι άλλο από το ΛΕΠΕΤΕ.

Πληροφορούμαι ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει την σχετική ρύθμιση – βάσει της οποίας η τράπεζα θα δίνει 40 εκατ. ευρώ το χρόνο στο Ταμείο για την επόμενη 5ετία – και κατά πάσα πιθανότητα θα την δούμε να μπαίνει στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο σήμερα αναμένεται να εισαχθεί στην Βουλή προκειμένου να ψηφισθεί τις επόμενες ημέρες.

ΕΤΕ ΙΙ: Σκαλίζοντας «παλαιές» δικαστικές υποθέσεις

Για την ιστορία η στήλη ανέτρεξε στο παρελθόν προκειμένου να εντοπίσει ποιες είναι αυτές οι δικαστικές υποθέσεις που διχάζουν ως προς τις εγκλήσεις το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας. Οι διώξεις αφορούσαν: παραλήψεις και πράξεις που προκάλεσαν ζημιά – σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες – στην Εθνική Ασφαλιστική, διώξεις για τα δάνεια προς την εκδοτική εταιρεία Πήγασος (Μπόμπολας), διώξεις για την πώληση ποσοστού της Πανγαία στην Invel, η υπόθεση του ΛΕΠΕΤΕ κ.ά.

Η στήλη θα επανέλθει με περισσότερες λεπτομέρειες αφού ερευνήσει σε ποιο στάδιο της δικαιοσύνης βρίσκονται οι υποθέσεις…

Περί Τύπου και άλλων δαιμονίων

  • Αυλαία σήμερα για το MEGA και, όπως μαθαίνω, η προετοιμασία ήταν έντονη όλες τις τελευταίες ώρες. Η στήλη εύχεται καλή επιτυχία στο ιστορικό κανάλι.
  • Για την Τετάρτη έχει ορισθεί η γενική συνέλευση της Ναυτεμπορικής. Το θέμα είναι δυσάρεστο καθώς η εφημερίδα δεν μπορεί να σταθεί οικονομικά και οι αδελφές Αθανασιάδη περί άλλων τυρβάζουν…

ΟΤΕ, ΕΛΠΕ και Folli Follie

Την Πέμπτη θα γίνουν οι γενικές συνελεύσεις του ΟΤΕ με θέμα το νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αλλά και τα αποτελέσματα του 2019 τα οποία θα ανακοινωθούν την Τρίτη μετά το κλείσιμο του ΧΑ, των ΕΛΠΕ αλλά και της Folli.

Κάτι αρνητικό υπάρχει στο «βασίλειο της Πλαίσιο»

Πληθαίνουν, μαθαίνω, οι γκρίνιες για την ποιότητα της τεχνικής υποστήριξης που προσφέρει η Πλαίσιο. Ειδικά για τη σειρά προϊόντων Turbo X, τα παράπονα «πέφτουν βροχή» από αγανακτισμένους καταναλωτές που προσπαθούν μάταια να επιδιορθώσουν την συσκευή που απέκτησαν από την ελληνική αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών.

Μάλιστα, το πολυδιαφημισμένο τεχνικό τμήμα εκτός του ότι πολλές φορές καθυστερεί υπερβολικά να εξυπηρετήσει τους πελάτες, εμφανίζεται ανήμπορο να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη… Δεν μπορεί καν να δώσει μια πειστική εξήγηση για τη βλάβη που κλήθηκε να επιδιορθώσει. Και, το χειρότερο, υπάρχουν περιπτώσεις που προτείνει στον πελάτη να μην ματαιοπονεί αλλά να βάλει το χέρι στην τσέπη και να αγοράσει κάποιο καινούριο και λιγότερο… ελαττωματικό προϊόν!

Η καθ’ όλα συμπαθής οικογένεια Γεράρδου δυστυχώς αποδεικνύεται κατώτερη των προσδοκιών και ανακόλουθη με την πορεία που έχει διαγράψει όλα αυτά τα χρόνια στην ελληνική αγορά. Η στήλη ελπίζει και εύχεται να επιμεληθεί του θέματος, ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα που μόνο δυσφήμιση αποτελούν για την εταιρεία…

Κύριος ο τραπεζίτης

Ο λόγος για γνωστό τραπεζίτη, πληθωρικό με ισχυρή άποψη και δυναμική παρέμβαση, ο οποίος μετά από περίπου 3 χρόνια σχέσης με μια κυρία αριστοκρατική και φινετσάτη αποφάσισε να την αποκαταστήσει! Η στήλη τους εύχεται κάθε ευτυχία! (Οφείλω να πω όμως ότι ο τραπεζίτης όσες επιλέγει τις παντρεύεται…).

Eurobank: Ο στόχος επετεύχθη 

Ο στόχος της στελεχιακής ενίσχυσης της FPS με όσο το δυνατόν περισσότερους υπαλλήλους από την εσωτερική μονάδα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων επετεύχθη, και ποσοτικά και, κυρίως, ποιοτικά.

Συνολικά, η νέα εταιρεία θα ξεκινήσει αρχές Απριλίου με περίπου 950 άτομα. Άρα, όπως πληροφορείται η στήλη, το μεγάλο στοίχημα του Θόδωρου Καλαντώνη -η νέα εταιρεία να αρχίσει να λειτουργεί κανονικά (χωρίς βασικές ελλείψεις) από την πρώτη κιόλας ήμερα λειτουργίας- είναι γεγονός.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To πάρτι διαρκείας, η πρεμιέρα με κέρδη του Παππά, ο Τσακαλώτος έχει δουλειές, οι 350 του Skyline Havens, το big deal στα ξενοδοχεία, και οι μικροί εμφύλιοι στην Νέα Δημοκρατία
Γιατί άλλαξε το momentum σε Πειραιώς και Alpha, η JP Morgan και τα μυστικά των μετοχών, τι έλεγε ο Εξάρχου για το LNG, τα σπίτια του Τσουβελεκάκη, το νέο yacht των 80m των Coustas (μεγαλύτερο του Τσάκου) και γιατί έχει νεύρα ο Νικόλαος ο Α΄
Τα super κέρδη των τραπεζιτών, το πάρτι διαρκείας Βαρδινογιάννη – Σιάμισιη, μια… περίεργη προσφορά από τη ΓΕΚ, η επιτυχία του Παππά, ο αξιολάτρευτος Νικόλαος ο Α’ με τις μπαταρίες και ποιος είναι ο μαρτυριάρης του ΔΑΑ
Το σκληρό ροκ σε Optima, Alpha, ΕΛΠΕ, γιατί «σαρώνει» η Star Bulk, τι λέει το ΔΝΤ στις τράπεζες, ο Νικόλαος (Τσάφος) ο Α΄ και το ατόπημα επιχειρηματία, το νέο hot εφοπλιστικό ζεύγος και ο Δημήτρης Δέμος στο My Story
Γιατί η Goldman κάνει κουμάντο, οι υπέροχες 4, τα μυστικά σε ΔΕΗ, Οptima, Dimand, ο Πιερ φέρνει το City στην Αθήνα, το βιβλίο του Καραμούζη, η νέα ήττα της Μιχάλη (NN) και τι λένε τα νέα γκάλοπ
Χρυσοφόρος άνεμος πάνω από το Μαρούσι, τι συμβαίνει σε Coca Cola και Βιοχάλκο, ο Rokos, οι φίλοι του και ο … Έλληνας ξάδελφος, η ζωάρα του Καματάκη (with other people’s money) και η φυλακή, οργή βιομηχάνων για Τσάφο, ξεκινάει το IPO στην Star Bulk
Οι super τράπεζες και η ΔΕΗ, πώς έφερε o Πιερρ στην Αθήνα τον Rokos και τα λεφτά του, ο «τυχερός» Πέτρος Παππάς, η δυναμική Παληαρούτα, το ΥΠΕΞ και οι περίεργες δουλειές με την VISA και γιατί επισπεύδει το κόμμα ο Σαμαράς
Το ράλι των τραπεζών και η Βιοχάλκο, το IPO της StarBulk, ο πρωταγωνιστής Πιέρρ, η αγωνία του Αβραμόπουλου, το φιλί Χρυσοχοΐδη στην Αγαπηδάκη, τα 30 πλοία του VV, το νέο εφοπλιστικό ζευγάρι, το πάρτι της Μουνδρέα και το νέο mansion του Οικονόμου (φωτό)
Η έφοδος του Τσίπρα στις θυρίδες, οι υπέροχες 6, το colpo grosso της ΑΕΜ, οι φήμες Προκοπίου για Lamda, o insider της Jumbo, τα όχι του Παπακωνσταντίνου, η Telekom του Νεμπή, και ο Ανδριόπουλος της Dimand στο My Story
Τι πιστεύει τώρα ο Buffett, η έκπληξη σε Eurobank, ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha, δείπνο ΚΜ-Στουρνάρα, πότε κλείνει το deal Φωτακίδη – Γουάτσα, το road show του Εξάρχου, πότε ανακοινώνει κόμμα ο Σαμαράς, ποιος τραπεζίτης πήρε yacht 103 μέτρων, τι θα γίνει στο One&Only και μια hot (πολύ hot) ιστορία σε εφοπλιστική βίλα της Μυκόνου