• Ο αεικίνητος Μητσοτάκης, οι νέες ήττες του Γιώργου Λογοθέτη, οι Porsche Cayenne στα εργοτάξια της Ελλάκτωρ και η εντυπωσιακή αποδοχή της Χρυσάνθης Μπερμπάτη

    Σήμερα θα σας κάνουμε δυο ακόμα αποκαλύψεις. Οι ήττες του Λογοθέτη σε ΗΠΑ και Λονδίνο είναι στην κυριολεξία οδυνηρές και αναδεικνύουν το ποιόν του ανδρός.

    The wise man
    image
    The wise man

    Ο Αεικίνητος Πρωθυπουργός

    Από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι και από τον Λούβρο στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επισκέφθηκε απλώς τους σεισμόπληκτους αλλά πήγε στο νησί έχοντας ήδη στα χέρια του ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κρατικής αρωγής όχι μόνον για την ανακούφιση των πληγέντων αλλά για την ανοικοδόμηση των περιοχών που χτυπήθηκαν.

    Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες αν αναλογιστεί κανείς, έναν άλλο προηγούμενο πρωθυπουργό που απέφευγε τις επιτόπιες επιθεωρήσεις και πήγαινε μόνο αφού είχε εξασφαλίσει μια ασφαλή κουστωδία κρατικών μαυροφορεμένων υπαλλήλων που του κρατούσαν την ομπρέλα και είχαν υπουργικές βλέψεις…

     

    Νέες οδυνηρές ήττες

    Χθες το mononews.gr αποκάλυψε την έγκληση που έχει υποβάλλει στα ελληνικά δικαστήρια,   στον εφοπλιστή Γιώργο Λογοθέτη, ο τέως μέτοχος της ΤΕΛΕΣΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Βίκτωρ Πιζάντε.

    Η υπόθεση είναι ιδιαίτερα «hot» καθώς ο Πιζάντε ισχυρίζεται ότι ο Λογοθέτης του υπεξαίρεσε περίπου 7,8 εκατ.

    Σήμερα θα σας κάνουμε δυο ακόμα αποκαλύψεις. Οι ήττες του Λογοθέτη σε ΗΠΑ και Λονδίνο είναι στην κυριολεξία οδυνηρές και αναδεικνύουν το ποιόν του ανδρός.

    Η πρώτη αποκάλυψη είναι ότι,  δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε αίτημα του Γιώργου Λογοθέτη να εκδικαστεί στις ΗΠΑ μια υπόθεση αντιδικίας με την Γερμανική Τράπεζα Nord/LB.

    Έτσι τώρα η υπόθεση θα εκδικαστεί σε Γερμανικά δικαστήρια.

    Να σημειωθεί ότι σε νομική διαμάχη με τον γερμανικό τραπεζικό κολοσσό Nord / LB είχε εμπλακεί ο όμιλος Libra Group της οικογένειας Λογοθέτη, με αφορμή δάνεια ύψους 84 εκατ. δολαρίων, που είχε λάβει η ναυτιλιακή.

    Οι ρίζες της διαμάχης βρίσκονται σε μία συμφωνία για τη χρηματοδότηση οκτώ πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ του 2013 και του 2015.

    Μάλιστα, σε μια συνάντηση στις 20 Ιουλίου 2019, ο κύριος διαπραγματευτής της τράπεζας, Andreas Appel, φέρεται να ρώτησε τον Λογοθέτη: «Έχεις δει το Game of Thrones, Γιώργο;»

    «Όχι, Αντρέα, δεν το έχω. Γιατί;»

    «Γιατί έρχεται ο χειμώνας για εσένα!»

    Το δεύτερο νέο είναι ότι ο Λογοθέτης έχασε μια μεγάλη υπόθεση στο Λονδίνο, εξαιτίας αγωγής που είχε καταθέσει Έλληνας επιχειρηματίας (δεν πρόκειται για τον Βίκτωρα Πιζάντε).

    Ο Λογοθέτης τώρα πρέπει να πληρώσει σε αυτόν τον επιχειρηματία,  3.000.000 ευρώ για αθέτηση συμφωνίας.

    Ο επιχειρηματίας, λένε πηγές της αγοράς “είναι ο Ματθαίος Τζιαμούρτας ο οποίος ασχολείται με την ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας”.

     

    Τα δυο “hot” νέα

    Η αγορά του Χρηματιστηρίου χθες εστίασε σε δυο γεγονότα.

    Το πρώτο ήταν ότι έγινε ένα πακέτο 176.000 μετοχών στην Mytilineos και μάλιστα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

    Το πακέτο έγινε στα 13,87 ευρώ ενώ η μετοχή έκλεισε στα 13,80 ευρώ.

    Οι φήμες λένε ότι είναι οι τελευταίες μετοχές που είχε στην κατοχή του αμερικανικό fund το οποίο ολοκλήρωσε τις ρευστοποιήσεις εν όψει κλεισίματος των βιβλίων των αμερικανικών funds στις 30 Σεπτεμβρίου.

    Το δεύτερο είναι ότι φίλιες δυνάμεις του βασικού μετόχου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργου Περιστέρη χθες στήριξαν την εταιρία καθώς φαίνεται να βγήκαν αγοραστές με σημαντικές εντολές αγορών κατά την τελευταία 1 ώρα.

    Τονίζεται ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα ξεκινήσει και πάλι το buy back μετοχών την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, καθώς την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα του α εξαμήνου.

    Η νομοθεσία επιβάλει ότι κάποιες ημέρες πριν την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων απαγορεύεται από τις εταιρίες να αγοράζουν ίδιες μετοχές.

     

    Έρχονται μαζικές παραιτήσεις Γενικών Γραμματέων

    Πριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται να εκδηλωθεί το πρώτο μεγάλο κύμα παραιτήσεων και αποχωρήσεων από του Γενικούς Γραμματείς και τους επικεφαλής Οργανισμών που έχουν υψηλές πολιτικές φιλοδοξίες.

    Όσοι θέλουν να πολιτευτούν πρέπει να μην κατέχουν δημόσιο αξίωμα 18 μήνες πριν την ημέρα των εκλογών.

    Το εντυπωσιακό όμως σ’ αυτή την υπόθεση δεν είναι αυτοί που φεύγουν αλλά αυτοί που θέλουν να πάρουν τις καρέκλες αδιαφορώντας για την εκλογική διαδικασία.

    Ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων είναι απροσδόκητα μεγάλος γιατί όλοι θεωρούν ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους και μετά τις εκλογές -οψέποτε προκύψουν-….

    Το Μέγαρο Μαξίμου δέχεται καθημερινά επισκέψεις, τηλεφωνήματα, μηνύματα με Signal και WhatsApp από ανθρώπους που με μεγάλη ειλικρίνεια θέλουν να πληροφορηθούν για το πως έχει η υγεία του Πρωθυπουργού και των στενών συνεργατών του….

     

    Η άμεση -αλλά διακριτική- παρέμβαση Προκοπίου στις Ελληνο-Γαλλικές συνομιλίες

    Με πολύ ευγενικό και διακριτικό τρόπο, ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου φρόντισε να υπενθυμίσει στα τεχνικά κλιμάκια διαπραγμάτευσης της μεγάλης Ελληνο-Γαλλικής συμφωνίας, ότι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (υπό τη νέα ηγεσία) θα μπορούσαν να κατασκευαστούν μικρά αλλά σημαντικά εξαρτήματα και κομμάτια των σκαφών που θα αποκτήσει η Ελληνική Δημοκρατία.

    Ο Γιώργος Προκοπίου παρουσίασε το σχέδιο του για την αξιοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά αλλά και τις αναβαθμισμένες δυνατότητες που θα έχουν τα Ναυπηγεία μετά τις νέες επενδύσεις.

    Γνωρίζοντας ότι οι Γάλλοι τηρούν με μεγάλη αυστηρότητα την αποκλειστικότητα στην κατασκευή των νέων πλοίων, ο Γιώργος Προκοπίου περιορίστηκε να διεκδικήσει μικρά μόνο τμήματα και εξοπλισμό που δεν παρεμβαίνουν στην Γαλλική τεχνογνωσία…

     

    Το σκάνδαλο της Ομήρου 12 στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για το αποκαλυπτικό χθεσινό δημοσίευμα του wiseman αναφορικά μ’ έναν διαγωνισμό που θα μπορούσε να είναι μια τυπική διαδικασία αλλά εξελίσσεται σε σκάνδαλο που εμπλέκει την ηγεσία ενός μεγάλου Ασφαλιστικού Ταμείου.

    Ο φάκελος του «διαγωνισμού» για το υπέργειο Parking της οδού Ομήρου 12, με τις απίστευτες φωτογραφικές διατάξεις, βρίσκεται ήδη στην οδό Κεφαλληνίας 45 και Κομνά Τράκα και εξετάζεται τώρα από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων – ΕΑΑΔΗΣΥ.

    Πανικόβλητοι οι διοργανωτές της μικρής κομπίνας (η οποία φαίνεται πως δεν είναι η μοναδική) μιλούν τώρα για «άγονο διαγωνισμό» ώστε να αποκρύψουν τον ένα και μοναδικό ωφελημένο αυτού του περίεργου διαγωνισμού….

     

    Τα Porsche Cayenne στα εργοτάξια της Ελλάκτωρ ….

    Όλα δείχνουν πως οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στο μετοχολόγιο της Ελλάκτωρ καταβάλουν σοβαρές και ειλικρινείς προσπάθειες να συνεννοηθούν για το καλό του Ομίλου (και των χρημάτων που αμφότεροι έχουν επενδύσει) αλλά και για να μην χάσουν -λόγω εσωστρέφειας- το κύμα των μεγάλων έργων που ξεκινά στη χώρα.

    Οι εφοπλιστές, οι Ολλανδοί και οι Βέλγοι  έχουν βρει διαύλους για μια κατ’ αρχήν συμφωνία.

    Να σημειωθεί ότι η Ολλανδική Reggeborgh της οικογένειας Wessels κατέχει το 30% των μετοχών  και το Βελγικό fund Astra το 10% των μετοχών της Ελλάκτωρ.

    Λέγεται ότι οι δυο πλευρές συγκροτούν συμμαχία.

    Επίσης οι εφοπλιστείς Μπάκος και Καυμενάκης κατέχουν το 30% της Ελλάκτωρ.

    Υπάρχει ωστόσο ένας παράγοντας που δυσκολεύει -αν δεν καθιστά αδύνατη- την προσέγγιση.

    Ο έλεγχος των οικονομικών του Ομίλου, για την προηγούμενη περίοδο, έχει αναδείξει ορισμένα ευρήματα που …θεωρούνται ασυγχώρητα.

    Πως δικαιολογούνται κάποιες Porsche Cayenne ως εξοπλισμός εργοταξίου της Ελλάκτωρ;

    Πως αποφασίσθηκαν κάποιες υπέρογκες αμοιβές δεκάδων χιλιάδων ευρώ για στελέχη χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες;

    Πως είναι δυνατόν μια σύζυγος ενός στελέχους, να ιδρύει μια ΙΚΕ την μια μέρα και να παίρνει μια δουλειά 60.000 Ευρώ την επόμενη, με την υπογραφή του …συζύγου της;

    Η προσέγγιση των δύο πλευρών είναι αναγκαία προϋπόθεση για να προχωρήσει ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

     

    κυρία Χρυσάνθη Μπερμπάτη κάνει τη διαφορά ….

    Είναι νέα, διαρκώς χαμογελαστή και …υπομονετική.

    Είναι η κυρία Χρυσάνθη Μπερμπάτη, IRO Τράπεζας Πειραιώς (επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων της τράπεζας) που μπορεί και απαντά στις πιο δύσκολες ερωτήσεις με εξαιρετικά απλό και τεκμηριωμένο τρόπο.

    Δικαιολογημένα λοιπόν το «Institutional Investor», έδωσε την τιμητική διάκριση στο τμήμα Ιnvestor Relations της Τρ. Πειραιώς και συγκεκριμένα την 2η θέση στο buy-side και την 3η θέση στη συνδυασμένη βαθμολογία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά για τον οικονομικό χώρο του EMEA.

    Όπως λέει το Institutional Investror, η ομάδα IR της Piraeus Financial Holdings ξεχώρισε για την αφοσίωση, τη σκληρή δουλειά και την αποτελεσματικότητά της στην επικοινωνία της μεγαλύτερης τραπεζικής ανάκαμψης στον ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό τομέα φέτος.

    Η κυρία Χρύσα Μπερμπάτη που εργάζεται στις επενδυτικές σχέσεις της Τρ. Πειραιώς τα τελευταία 15 χρόνια, έχει δει και τις καλές αλλά και τις πολύ δύσκολες εποχές του Ομίλου…

     

    Οι Φιλιππινέζες

    Να μην το ξεχάσω. Κάποιοι ανύπαρκτοι εδώ και καιρό την “πέφτουν” στο mononews.gr , κατόπιν εντολής του… αφεντικού τους.

    Επειδή έκανε ζέστη είπα να μην ασχοληθώ με τις Φιλιππινέζες.

    Τώρα όμως έρχεται χειμώνας.

    Και αν προκληθώ, οι Φιλιππινέζες  θα παρακαλούν τα «άλλα» αφεντικά τους για να τους σώσουν!!!

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.