• Ο Αδαμίδης, ο χρήσιμος συνδικαλιστής της ΔΕΗ, όλη η αλήθεια για ΤΙΤΑΝ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ποιο deal στα σούπερ μάρκετ θέλουν να χρηματοδοτήσουν οι τράπεζες  

    Δημοσιεύτηκε:

    Το CVC, ο Μασούτης και ο Βασιλόπουλος

    Η πληροφορία προέρχεται από ιδιαίτερα έγκυρη πηγή που συνομιλεί και με το CVC και με τον Μασούτη.

    Σε ερώτηση του mononews.gr τι συμβαίνει με τις δυο πλευρές η απάντηση ήταν: Ο Φωτακίδης του CVC και ο Μασούτης δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στην ζωή τους.

    Μην περιμένεις ότι θα γίνει αυτό το Deal. Δεν το θέλει ούτε ο ένας ούτε ο ο άλλος.

    Αντίθετα αυτό που πρέπει να περιμένεις είναι ο Μασούτης να εξαγοράσει τον ΑΒ Βασιλόπουλο.»

    Όπως έμαθα μάλιστα και οι 4 συστημικές τράπεζες είναι έτοιμες να χρηματοδοτήσουν  τον ΜΑΣΟΥΤΗ για αυτό το DEAL…

    ΕΠι της ουσίας οι τράπεζες επικροτούν την συγκεκριμένη συμφωνία οπότε και εάν συμβεί.

    Εν αναμονή λοιπόν…

     

    Η ΤΙΤΑΝ και το mononews.gr 

    Ιδιαίτερη αίσθηση δημιούργησε στην αγορά η χθες το πρωί η δημοσιοποίηση από την πλευρά της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ να προχωρήσει σε γιγαντιαία επιστροφή κεφαλαίου  προς τους μετόχους συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ.

    Στον απόηχο της απόφασης αυτής, η μετοχή της εταιρείας αντέδρασε έντονα ανοδικά και στις 14:00 χθες το μεσημέρι ενισχυόταν  κατά 8,46% .

    Έκανε δε πράξεις στα 14,10 ευρώ.

    Ωστόσο, το mononews.gr λίγο μετά τις 14,00 το μεσημέρι, ήταν το μοναδικό ΜΜΕ που σας ενημέρωσε σωστά και υπεύθυνα ότι η επιστροφή κεφαλαίου της ΤΙΤΑΝ δεν θα είναι άμεση αλλά θα εξελιχθεί σε βάθος χρόνου.

    Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κόκκορη, «Επ’ αυτού θα λάβει αποφάσεις η έκτακτη γενική συνέλευση που θα γίνει στις Βρυξέλλες, έδρα της τσιμεντοβιομηχανίας, στις 9 Μαΐου».

    Ανάλογη κίνηση από την πλευρά της εταιρείας είχε γίνει και το 2019 όπου είχε σχηματιστεί αποθεματικό της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ που ακόμα δεν έχει διανεμηθεί.

    Εκείνο που οι μέτοχοι θα λάβουν άμεσα είναι το 0,50 ευρώ ανά μετοχή που αποτελεί αφορολόγητη επιστροφή κεφαλαίου έχοντας ως δικαιούχους όσους θα είναι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο, στις 28 Απριλίου.

    Τελικά η μετοχή, μετά και το δημοσίευμα του mononews.gr  που επιβεβαιώθηκε με ανακοίνωση της ιδίας της εταιρείας , έκλεισε με κέρδη 6,46% στα 13,84 ευρώ.

     

    Ο «χρήσιμος» συνδικαλιστής της ΔΕΗ και ο χρήσιμος ηλίθιος  του Στάλιν

    Παρά το γεγονός ότι λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του  2019 τον πέταξαν εκτός ψηφοδελτίων και έφαγε την σκόνη του Σκουρλέτη εν τούτοις αυτός αποφάσισε πάλι να παίξει τον ρόλο του «χρήσιμου» συνδικαλιστή, όπως έλεγε και ο πατερούλης Ιωσήφ Στάλιν.

    Βέβαια ο Στάλιν είχε καθιερώσει τον όρο «χρήσιμος ηλίθιος».

    Την εποχή της παντοδυναμίας του, ο Σοβιετικός δικτάτωρ Ιωσήφ Στάλιν εισήγαγε τον πολιτικό όρο του «χρήσιμου ηλίθιου» για να προσδιορίσει εκείνη την κατηγορία πολιτών που εκ προαιρέσεως αγαθής ακολουθούσαν ακρίτως τη μοσχοβίτικη πολιτική ως συνοδοιπορούντες.

    Μετά τη συντριβή των κομμουνιστικών καθεστώτων στην Ευρώπη, πιστέψαμε ότι η κατηγορία του «χρήσιμου ηλίθιου» εξέλιπε.

    Ποιος είναι αυτός;

    Ο Γιώργος Αδαμίδης ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΔΕΗ.

    Προ ημέρων άκουσα με μεγάλη προσοχή τον πρόεδρο των εργαζομένων στο Ράδιο Κόκκινο.

    Ο Γιώργος Αδαμίδης  επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον της ΔΕΗ ΔΕΗ 1,78% 11,42 και της διοίκησης της λέγοντας που υπάρχουν ποινικές ευθύνες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για την ακρίβεια.

    Εδώ θέλω να ρωτήσω τον κ. Αδαμίδη «δηλαδή η προηγουμένη διοίκηση Παναγιωτάκη που οδήγησε σε μαρασμό της ΔΕΗ και προ των πυλών του λουκέτου με ζημίες 1 δισ. ευρώ μήπως έπρεπε να έχει ήδη οδηγηθεί ήδη στον εισαγγελέα;»

    H ξέχασε ο κ. Αδαμίδης την θητεία Παναγιωτάκη και δεν αναφέρθηκε καθόλου σε αυτήν;

    Απλά θα σας υπενθυμίσω ότι το 2019 λίγους μήνες προ των εκλογών ο Γιώργος Αδάμίδης παρόλο που του το είχαν υποσχεθεί βρέθηκε εκτός ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

    Τοτε είχε ειπωθεί ότι  ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης του «έδειξε την πόρτα» της εξόδου, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους.

    Παρόλη την ήττα του όμως  το 2019 που τον έδιωξαν χωρίς δικαιολογία,  ο Αδαμίδης αποφάσισε και πάλι να παίξει τον ρόλο του χρήσιμου συνδικαλιστή.

    Μέχρι τον επόμενο κάζο….Που θα τον “εξαφανίσουν” και πάλι.

    Ακούστε το παρακάτω ηχητικό:

     

     

     

    Οι εξελίξεις στην Ελλάκτωρ

    Υπάρχουν εξελίξεις στην Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,53% 2,57 ;

    Η αγορά λέει πως ναι.

    Τις τελευταίες 2 ημέρες στην μετοχή έχουν αλλάξει χέρια περίπου 1,8 εκατ. μετοχές.

    Σε μια μετοχή που είναι μαζεμένη κατά περίπου 82% (Reggeborg περίπου 31%, Greenhill περίπου 31%, Atlas 10%, Διαμαντίδης, ΑΕΔΑΚ τραπεζών και λοιποί μέτοχοι περίπου 10%).

    Άρα στην ελεύθερη διασπορά υπάρχουν περίπου 60 εκατ. μετοχές.

    Έτσι το 1,8 εκατ. μετοχές που άλλαξαν χέρια τις τελευταίες δυο ημέρες είναι υπόθεση.

    Ουδείς γνωρίζει ποιος αγοράζει αλλά νομίζω θα φανεί στα μετοχολόγια της εταιρείας την Τρίτη και την Τέταρτη.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.