the wise man

the wise man

The Wiseman

ΤΕΝΕΡΓΑ: Η απόλυτη μηχανή παραγωγής μετρητών, αλλά γιατί θέλει προσοχή

  • The Wise Man

Όλη η έκθεση της Piraeus Sec. για την ΤΕΝΕΡΓΑ

Φίλοι αναγνώστες, ο WISEMAN από την Κυριακή 26 Μαΐου το βράδυ, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, σας τόνισε ότι θα πάρει φωτιά το ελληνικό χρηματιστήριο. Άμεσα πήρε σάρκα και οστά το περίφημο “Mitsotakis Trade”. Μία μετοχή που δεν έχει ακολουθήσει το ράλι είναι η μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΝΕΡΓ 5,00% 7,77. Υπάρχει λόγος για αυτό…

Για να καταλάβετε, στις 27/05 η μετοχή είχε κλείσιμο 7,01€. Χθες η μετοχή έκλεισε στα 7,20€. Σ’ αυτές τις 28 συνεδριάσεις, έχουν αλλάξει χέρια 4.801.758 (!!!!!) μετοχές της εταιρείας.

Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει μεγάλος πωλητής. Όμως, υπάρχει και μεγάλος αγοραστής… Έχουμε την αίσθηση φίλοι αναγνώστες ότι, εδώ και καιρό, το York πουλάει στο ταμπλό και πιστεύουμε ακράδαντα ότι επειδή οι αγοραστές δεν είναι κορόιδα, αν δεν πάρουν όλα τα χαρτιά του York, η μετοχή δεν πρόκειται να κάνει ράλι.

Χθες ξεκίνησε για πρώτη φορά την κάλυψη της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ η PIRAEUS Securities με τιμή στόχο τα 10.00€ (!!!). Ο αναλυτής πιστεύει ότι είναι πολύ βαθιά υποτιμημένη και ότι είναι η απόλυτη μηχανή παραγωγής μετρητών.

Όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς (βλέπε πίνακα παρακάτω) ο αναλυτής προβλέπει ότι το 2021 η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα έχει 200,7 εκατ. ευρώ ελεύθερες ταμειακές ροές. 

Δηλαδή, στην τιμή στόχο των 10,00€, θα έχει μια απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών της τάξης των 17,62%, ίσως η υψηλότερη του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Ακόμα, ο αναλυτής βλέπει ότι στο τέλος του 2019 η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 1500 MW δηλαδή παίζει με ένα εκτιμώμενο EV/MW = 0,98 εκατ. ευρώ ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 1,41 εκατ. ευρώ.

Ακόμα, έχει την υψηλότερη εκτιμώμενη μερισματική απόδοση 4,9% με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στο 2,2%.

Όπως αντιλαμβάνεστε φίλοι αναγνώστες, αυτή τη στιγμή η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ είναι ένα από τα καλύτερα play αν όχι το καλύτερο με βάση το ρίσκο και την εκτιμώμενη απόδοση.

Όμως προϋπόθεση για να ανέβει το χαρτί είναι να μηδενίσει τη θέση του το York. Και εδώ έχουμε να σας πούμε νέα άλλα την επόμενη εβδομάδα.

Γι’ αυτό φίλοι αναγνώστες οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή.

Ο WISEMAN πιστεύει ότι όσοι επενδυτές δείξουν υπομονή και επιμονή θα πληρωθούν αδρά. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε σύσταση για αγορά της μετοχής. Οι απόψεις μας είναι τελείως προσωπικές.

Η έκθεση της Piraeus SEC για ΤΕΝΕΡΓΑ
Η έκθεση της Piraeus SEC για ΤΕΝΕΡΓΑ

Όλα έτοιμα από την ALPHA BANK  

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός της Alpha Bank για την πώληση χαρτοφυλακίου με «κόκκινα» εταιρικά δάνεια, τα οποία διαθέτουν εξασφαλίσεις επί ακινήτων, μικτής λογιστικής αξίας 1,8 δισ. ευρώ. 

Στις αρχές της εβδομάδας άνοιξε το data room και όσοι υπέγραψαν συμβάσεις εμπιστευτικότητας απέκτησαν πρόσβαση στα απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών στα τέλη του μήνα.

Στην αφετηρία διεκδίκησης του χαρτοφυλακίου αναμένεται να βρεθούν όλα τα μεγάλα ονόματα που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά όπως οι Elliott, Bain, Fortress, Lone Star, Cerberus, Apollo.

Tο προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει δάνεια μικτής λογιστικής αξίας 1,8 δισ. ευρώ, τα οποία ανήκουν σε περίπου 1.100 – μικρομεσαίες- επιχειρήσεις.

Τα δάνεια διαθέτουν εξασφαλίσεις επί περίπου 4.000 ακινήτων, εμπορικής αξίας περίπου 1,1 δισ. ευρώ.

Στόχος της τράπεζας είναι να υπογραφεί σύμβαση αγοραπωλησίας στο τέταρτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς.

Το εγχείρημα αποτελεί τον πρώτο από τους τρεις διαγωνισμούς, που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στη χρονιά η τράπεζα, προκειμένου να μειώσει τα NPEs, φέτος, κατά τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ, μέσω μη οργανικών δράσεων.

Πέραν του project Neptune, ετοιμάζεται τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων (project Orion) μικτής λογιστικής αξίας περίπου 2 δισ. ευρώ, την οποία θα «τρέξουν» ως σύμβουλοι πώλησης οι Axia Ventures και Alantra.

Τέλος έτοιμος να ξεκινήσει είναι και ο διαγωνισμός για την πώληση δανείων χωρίς εξασφαλίσεις συνολικής απαίτησης 1,8 δισ. ευρώ και εντός ισολογισμού απαίτησης περίπου 800 εκατ. ευρώ.