• The Wiseman

    Με ποιον avvocato που ακύρωσε μεγάλη επένδυση είναι έξαλλοι στην κυβέρνηση – Για ποιο στέλεχος που ξέρει κιθάρα ακούγονται ψίθυροι;

    the wise man

    the wise man


    Υπουργικός δάκτυλος στην Forthnet 

    Από αναβολή σε αναβολή πάει η πώληση της Forthnet από τις πιστώτριες τράπεζες. Η στήλη επιμένει ότι η διαδικασία θα εξελιχθεί σε φιάσκο. Ακούμε ότι στον διαγωνισμό έχει μπει σφήνα υπουργικός ψηφιακός δάκτυλος… που δεν θέλει να πουληθεί η Forthnet και σπρώχνει την είσοδο στον μετοχικό της κεφάλαιο ενός στρατηγικού επενδυτή, που τα έχει βρει με την κυβέρνηση. Στην παρούσα φάση ο διαγωνισμός βρίσκεται στο εξής σημείο: οι πιστώτριες τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Attica Bank περιμένουν την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τους δύο έως τώρα διεκδικητές: την κοινοπραξία Vodafone-Wind και τον όμιλο ΑΝΤ1. Ως καταληκτική ημερομηνία είχε ορισθεί η 19η Οκτωβρίου, ωστόσο θα πάρει νέα παράταση. Οι πιέσεις από τον κ. υπουργό είναι ισχυρές… Και δεν μιλάμε για κανέναν υπουργίσκο αλλά για ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ! 

    Χρυσές δουλείες το B2 Kapital

    Κρατήστε αυτό το όνομα: Γιώργος Χριστοφόρου. Πρόκειται για τον περιφερειακό διευθυντή του νορβηγικού ομίλου B2 Holding, που εξειδικεύεται στην διαχείριση και αγορά κόκκινων δανείων.

    Ο Γιώργος Χριστοφόρου είναι ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής του ομίλου B2 Kapital, η οποία αγόρασε πρόσφατα ένα πακέτο κόκκινων δανείων από την Alpha Bank. Όσοι τον γνωρίζουν μιλούν για ένα έξυπνο στέλεχος, με περγαμηνές στο τραπεζικό σύστημα της Νορβηγίας και ιδιαίτερα φιλόδοξο.

    Η αγορά των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα θα φέρει πολλά κέρδη σε όσα ξένα funds εμπλακούν σε αυτήν, φέρεται να λέει στους συνομιλητές του. Το στρατηγείο του βρίσκεται σε κομβικό σημείο της Αθήνας στην διασταύρωση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με την Λεωφόρο Κηφισίας, επί της Κηφισίας. 

    Έξαλλοι οι Ισπανοί της Volotea 

    Η στήλη θα σας μεταφέρει σήμερα μία πικάντικη επιχειρηματική ιστορία, η οποία καταδεικνύει ότι η… λαμογιά και τα σκάνδαλα στην Ελλάδα δεν γνωρίζουν σύνορα. Είτε πρόκειται για μεγάλες εισηγμένες είτε για μικρές εταιρείες, οι οποίες όμως συνεργάζονται με μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού και προσπαθούν να τις… δαγκώσουν.

    Οι Ισπανοί της αεροπορικής εταιρείας Volotea πιάστηκαν κορόιδα από ένα ελληνικό – μεγάλο – ταξιδιωτικό γραφείο, το Travel Factory και από έναν υψηλόβαθμο υπάλληλό τους με το όνομα Maximiliano.

    Ο διευθυντής του ελληνικού ταξιδιωτικού γραφείου Ν. Κ. αγόραζε από την Volotea, με την αμέριστη στήριξη του Maximiliano, φθηνά τα αεροπορικά εισιτήρια και τα πουλούσε στους πελάτες (δηλαδή σε όσους ήθελαν να ταξιδέψουν με την ισπανική αεροπορική εταιρεία) πολύ ακριβότερα…

    Επίσης, μεταπωλούσε τα εισιτήρια σε άλλους ταξιδιωτικούς πράκτορες επίσης με την τιμή στα ύψη… Τις προηγούμενες ημέρες το πήραν χαμπάρι οι Ισπανοί και έγινε της τρελής…  Μάλιστα, ζήτησαν από τον αντιπρόσωπό τους στην Ελλάδα το GS Travel να τσεκάρει τι γίνεται αλλά δεν βρήκε άκρη…

    Σήμερα έχουμε δυο κουίζ τα οποία θα απαντηθούν από εβδομάδα:

    1. Με ποιον δικηγόρο (avvocato στα Ιταλικά) είναι έξαλλοι στην κυβέρνηση;  Ο δικηγόρος ήθελε να κάνει μια μεγάλη επένδυση ως εκπρόσωπος τεράστιου αμερικάνικου fund. Αφού πήρε όλες τις απαιτούμενες άδειες και έβαλε γερή πλάτη ο  υπουργός Ανάπτυξης Γ. Σταθάκης , τελικά τους ενημέρωσε ότι η επένδυση δεν θα γίνει. Μάλιστα η εταιρία εκδήλωνε την πρόθεση να αναλάβει μια σειρά έργων κοινωφελούς χαρακτήρα στην ευρύτερη περιοχή με  συνολικό κόστος των δράσεων αυτών  σε περίπου 5-6 εκατ. ευρώ.
    2. Με ποιο κορυφαίο στέλεχος μεγάλης εταιρίας που είναι και στην Αλβανία ακούγονται κραυγές και ψίθυροι. Το στέλεχος αυτό μάλιστα είναι λάτρης της κιθάρας. Όχι πως παίζει σπουδαία αλλά κάποια πράγματα τα γνωρίζει.
    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ