• Business

    Πιθανή νέα μετάθεση της ημερομηνίας κατάθεσης προσφορών για Forthnet


    Ακόμα μια μετάθεση της ημερομηνίας κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τη εξαγορά της Forthnet, που είχε πρόσφατα καθοριστεί για αύριο Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, έχει τεθεί προς συζήτηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το σχετικό αίτημα έχει γίνει από τον ένα εκ των δύο ενδιαφερομένων, τον Αντέννα, χωρίς να υπάρχει, τουλάχιστον μέχρι αργά το απόγευμα χθες, επίσημη ενημέρωση από την πλευρά των πιστωτριών τραπεζών, για το αν θα το κάνουν δεκτό. Από την πλευρά των Vodafone – Wind (ο δεύτερος ενδιαφερόμενος) δεν υφίσταται κάποιο σχετικό σχόλιο.

    Σε κάθε περίπτωση οι προσδοκίες για την όλη διαδικασία είναι χαμηλές και μια επιπλέον δυσκολία φαίνεται να είναι ότι δεν έχουν όλες οι τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική και Alphaκαι Αττικής) οι οποίες έχουν τον έλεγχο της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, τις ίδιες απόψεις ως προς τον χειρισμό του θέματος.

    Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρος Μητράκος, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την περίπτωση της Forthnet για να παρακινήσει τις τράπεζες να επισπεύσουν τις αποφάσεις για αναδιαρθρώσεις στα επιχειρηματικά δάνεια, λέγοντας πως αν ξεμπλοκάρουν 2-3 μεγάλες υποθέσεις, όπως η Forthnet, το μήνυμα προς την αγορά θα είναι πολύ θετικό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Τα επόμενα βήματα της διοίκησης της ΕΤΕ για Εθνική Ασφαλιστική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Στην ΑΚΤΩΡ και το έργο της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απόστολος Βακάκης: Ο επιχειρηματίας που βγάζει καθαρά κέρδη… 413.975 ευρώ τη μέρα και τα «τεστ αγνότητας» στα στοιχεία της Jumbo



    ΣΧΟΛΙΑ