• Πολιτισμός

    Μαγεία Dior στο Παναθηναϊκό Στάδιο – Η εκδήλωση, οι καλεσμένοι


    Φως αρχέγονο από αναμμένες δάδες και πηγές λάμψεις από τις ίδιες τις δημιουργίες του οίκου Dior στην εκπληκτική σε απλότητα και κομψότητα παρουσίαση της συλλογής Cruise 2022 στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

    Μοντέλα του οίκου με τις δημιουργίες της Μαρία Γκράτσια Κιούρι, διανύοντας όλο τον κύκλο του σταδίου γέμισαν με ομορφιά το μνημείο σε μια ατμόσφαιρα, που ένοιαζε με μυσταγωγία, με την βοήθεια και της ονειρικής μουσικής. Λευκά ως επί το πλείστον, τα μακριά φορέματα αλλά και αναφορές στο έντονο ελληνικό γαλάζιο, περίτεχνα τα σχέδια σε ρευστές γραμμές, πτυχωτές οι φούστες σαν αυτές των αρχαίων Ελληνίδων αλλά βέβαια και κομμάτια σε αυστηρές γραμμές κυριάρχησαν στην εκδήλωση.

    Σαφής αναφορά στο ελληνικό Kallos και Phos σε σύγχρονη πρόσληψη, με τα χρυσά κοσμήματα και αξεσουάρ να τονίζουν την πολυτέλεια των συνόλων και τα λευκόχρυσα σνίκερς όμως, ή και τις μπότες,  αντί των ψηλοτάκουνων που συνηθίζονται σε τέτοιες επιδείξεις, να τονίζουν την άνεση της γυναίκας στη σημερινή εποχή.

    Είναι γνωστό άλλωστε, ότι η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου  Dior, μια δυναμική και εκφραστική Ιταλίδα που συνδυάζει πλέον  την κουλτούρα της πατρίδας της με την γαλλική, στην προκειμένη περίπτωση άντλησε την έμπνευσή της  από τον αρχαίο ελληνικό χιτώνα διευρύνοντας και απογειώνοντας το κάλλος του. Ένα ένδυμα απλό αλλά ταυτόχρονα πολύπλοκο, που κινείται μαζί με το σώμα και το απελευθερώνει από κάθε είδους περιορισμούς

    Οι προσκεκλημένοι είχαν φθάσει από νωρίς στο στάδιο καταλαμβάνοντας τις ορισμένες θέσεις τους στην μία πλευρά του, όπου είχαν τοποθετεί μαξιλάρια, η ορχήστρα από το υπερυψωμένο βάθρο έδινε την αίσθηση μιας ζωντανής παράστασης. Ένα ντεφιλέ πλήρες με ιδιαίτερο, ελληνικό χρώμα ασφαλώς, που απόλαυσαν εκλεκτικοί προσκεκλημένοι του οίκου από πολλές χώρες του κόσμου αλλά βέβαια και αρκετοί Έλληνες.

    Ανάμεσά τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με μπλε φόρεμα,  η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Λενδώνη στα λευκά όπως και πολλές ακόμη κυρίες, η  Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Γιάννα Αγγελοπούλου με παραδοσιακό ένδυμα και αντίστοιχη περίτεχνη ζώνη, η υφυπουργός  Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Μίνω Μάτσα, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης  καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης , η Μαρία Σάκαρη με την μητέρα της Αγγελική Κανελλοπούλου, η Άννα Βίσση, η Ευγενία Νιάρχου και πολλοί ακόμη.

    Αίσθηση προκάλεσε η άφιξη της σπουδαίας ηθοποιού Κατρίν Ντενέβ ενώ ανάμεσα  στους ξένους προσκεκλημένους ήταν ο Πιερ Κασιράγκι του Μονακό , η εγγονή του Ανιέλι, Μπιάνκα Μπραντολίνι, αλλά και η πρωταγωνίστρια του «Γκαμπί της βασίλισσας» Άνια Τέιλορ Τζόϊ.

     

    Η επίδειξη, που μετέφερε το μήνυμα της ελληνικότητας σε όλο τον κόσμο μέσα από το εμβληματικό μνημείο της Αθήνας διήρκεσε μισή ώρα. Τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό σήμαναν την λήξη της εκδήλωσης, το γεγονός όμως θα μείνει σίγουρα καταγεγραμμένο ως μία επιτυχημένη διοργάνωση με διεθνή αντίκτυπο.



    ΣΧΟΛΙΑ