array(0) {
}
        
    
Menu
-0.49%
Τζίρος: 135.89 εκατ.

CRIVIT και Stefanie Graf ξεκινούν μια διεθνή συνεργασία με το σύνθημα “FIND YOUR MOVE”

            
The Wiseman
the wise man

Η τολμηρή Αλεξάνδρα της HSBC, οι εντολές Γεωργακόπουλου (Intrum)  και ένα κουίζ για τις νέου τύπου business

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 27.01.2020
Η ζηλευτή απόδοση της Alpha Bank, η ατάκα Σταϊκούρα στο gala dinner του Εconomist, η Praxia και τα αμφιλεγόμενα βραβεία στη REGUS
ΕΠΟΜΕΝΟ • 29.01.2020
Τα ντεσού του 15ετούς για Lazard και Law Firms, η επιστροφή Παπαευαγγέλου & η αγωνία της Alpha Bank

Η τολμηρή Αλεξάνδρα της HSBC, οι εντολές Γεωργακόπουλου (Intrum)  και ένα κουίζ για τις νέου τύπου business.

Όταν η Αλεξάνδρα σόκαρε το σύμπαν… και έσβησε τα «φώτα» στο ΧΑ

Στην HSBC Ελλάδος και στην θέση της Managing Director, Head of Wholesale Banking εργάζεται από εχθές η Αλεξάνδρα Κονίδα. Για όσους δεν την ξέρουν πρόκειται για την γενική οικονομική διευθύντρια της ΔΕΗ, η οποία επί των ημερών του «γίγαντα» Παναγιωτάκη, δεν άντεξε και προειδοποίησε την διοίκηση πέρσι τον Φεβρουάριο-Μάρτιο 2019 ότι η ΔΕΗ πάει από το κακό στο χειρότερο, τα χρέη την πνίγουν και το ταμείο είναι μείον.

Η τότε διοίκηση δεν έλαβε μέτρα και ενημερώθηκαν οι πιστωτές της ΔΕΗ οι τράπεζες ότι δεν υπάρχει ρευστό.

Ζητούσε, επίσης, από τη διοίκηση Παναγιωτάκη να λάβει έκτακτα μέτρα αλλά και από τον τότε υπουργό Σταθάκη.  Κανείς όμως δεν άκουγε.

Η Αλεξάνδρα, λοιπόν, χαίρει εκτίμησης από τα υψηλόβαθμα στελέχη των ελληνικών τραπεζών αλλά και από την επενδυτική κοινότητα διότι όπως λένε ξέρει τη δουλειά, είναι μυρμήγκι στο διάβασμα των ισολογισμών και αν υπάρχει κάτι περίεργο θα το ξετρυπώσει.

Μέχρι εδώ καλά. Με δεδομένο ότι η HSBC πρέπει να μπει και πάλι στο παιχνίδι των αναδοχών (εκδόσεων ομολόγων, συμβουλευτικές υπηρεσίες) η συμβολή της Αλεξάνδρας μένει να φανεί. H HSBC το 2019 ήταν ανύπαρκτη παντού. Δεν έχει πάρει σχεδόν καμία δουλειά στις αναδοχές ενώ και στα στεγαστικά δάνεια είναι για υποβιβασμό στην β΄ κατηγορία. 

Σημειώνεται τέλος ότι η κ. Κονίδα είναι σύζυγος του Νίκου Χριστοδούλου, ο οποίος εργάζεται από την 1η Νοεμβρίου 2018 στη Deloitte.

Αποδίδει το μασάζ Καλαντώνη

Η στήλη πληροφορείται ότι το γραφείο του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου της Eurobank έχει γίνει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες κέντρο διερχομένων… 

Κι αυτό διότι δέχεται τους εργαζόμενους στην μονάδα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων προκειμένου να τους πείσει να τον ακολουθήσουν στην FPS.

Μαθαίνω ότι το μασάζ αποδίδει και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κλείσει το μαγικό νούμερο. Είναι όμως καλό και το πακετάκι που προσφέρει η τράπεζα… 25.000 ευρώ με το καλημέρα!

Praxia: Αστειότητες περί Duet

Πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα έλεγε στην στήλη ότι το ενδιαφέρον της Duet για την Praxia ήταν«αστειότητες». 

Η υπογραφή της έναρξης των συζητήσεων μεταξύ Dod Diamond και Καρώνη έπεσαν όπως μου λένε το Σάββατο το πρωί και το deal  ανακοινώθηκε αργά χθες το βράδυ.

Intrum: Καλεί τους δανειολήπτες ο Γεωργακόπουλος

Έντονη κινητικότητα μαθαίνω ότι έχει η διοίκηση της Intrum Hellas και σιγά-σιγά μετά την αποστολή των σχετικών επιστολών έχει ξεκινήσει η ρύθμιση δανείων. 

Πληροφορούμαι ότι οι δανειολήπτες προσέρχονται αλλά ακόμη ο αριθμός των ρυθμίσεων δεν είναι ο ιδεατός καθώς χρειάζεται χρόνος.

Ωστόσο, οι εντολές του επικεφαλής της εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας Πειραιώς Γιώργου Γεωργακόπουλου προς το προσωπικού είναι να τρέξουν όσο μπορούν.

Κουίζ

Αληθεύει ότι ο εν δυνάμει αγοραστής της πολύπαθης επιχείρησης πατεντάρει προϊόντα της δικής του εταιρείας με το σήμα της ταλαίπωρης;

Αλεξάνδρα Κονίδα και Γιάννης Παπαδόπουλος
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ράλι της 3E, το νέο deal Εξάρχου και Aktor, το big short στην Bylot και ο Τραμπ, το beef Βαρδινογιάννη – Γκάλι, τι αγοράζει ο Προκοπίου, το χωριό του Πιερρ και ο λαμπερός γάμος Δασκαλάκη – Χασιώτη
Η βουτιά της Alpha και η περίεργη δήλωση Orcel, η Metlen και οι κομάντο της ΑΚΟ Capital, τα νέα πρόσωπα της Real, η κίνηση του Στάσση, οι δύο εταιρείες του Μαρτίνου, ο προσεκτικός Θεοδωρικάκος και το πάρτι του Κοταρίδη
Οι εξαγορές του Μυλωνά, το νέο στοίχημα του Μυτιληναίου, ΓΕΚ και ΜΟΗ στον MSCI, τι κάνουν Λάτση και Χατζηπατέρας, ο ανασχηματισμός και το μήνυμα του ΚΜ, η Όλγα Κ. στο θέατρο με Jaguar και το νέο ξενοδοχείο του Πανά
Το story της 3E και ο οδοστρωτήρας ΑΚΤΟR, το beef Βακάκη – Citi, η ΑΜΚ του ΑΔΜΗΕ, ποιοι φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Παναγόπουλου, ο Κίκιζας στο My Story, ένα δικαστικό quiz και η κυρία, το εφοπλιστικό χαστούκι και τα Loro Piana
H επίθεση των αγοραστών στις τράπεζες, τα κέφια σε Optima και 3Ε, η 27χρονη «διάδοχος» του Βακάκη, η νέα super manager του ΔΕΣΦΑ, τι αγοράζει ο Πιστιόλης και ένα hot quiz με το εφοπλιστικό χαστούκι στις χιονισμένες Άλπεις
Τα θωρηκτά ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Μotor Oil, o χορός της Optima και το +400% του Τανισκίδη, η παιδική χαρά του Τόλη, οι business του Σταφυλοπάτη, ο πρόεδρος των καπνών, ο συνταξιούχος και η κουμπαριά, και ένα hot quiz με την παρέα του εφοπλιστή στις Άλπεις
Το παιχνίδι των big boys στις τράπεζες, η κομψή πιρουέτα της Alpha Βank, το ομολογιακό 250 εκατ. από Μαρινάκη, η «απογείωση» του VV, οι billionaires Olayan και η Ελλάδα, η Cartier βλέπει Ελληνικό κι ένα hot quiz με δημοσιογράφο και το ρετιρέ των 7,5 εκατ.
Τι συμβαίνει με 3Ε και RealCons, το Βατερλό και τα χάπια του Βακάκη, το placement της ΕΥΔΑΠ και o άμπαλος Σαχίνης, το deal των ΕΑΣ, οι σίγουροι του ανασχηματισμού, η ξεκούραση του Παπασταύρου, το κάλεσμα του Τσουκαρίδη και το πάρτι του Τρύφωνος
Η μεγάλη μάχη long-short στη Metlen, το ράλι σε ΔΕΗ – ΟΠΑΠ, η δίωξη για απάτη στην Μάρμαρα Παυλίδης, τι θα κάνουν Παπασταύρου – Εξάρχου στον Λευκό Οίκο, ο Παπανικολάου στην Ακτή Βουλιαγμένης, με ποιους τα είπε ο Greg, ο Άδωνις στο My Story και το dinner Τσάκου – Σήλιας στο Hôtel Costes
Οι υπέροχες 15, οι φήμες για την ACAG, οι άγριες διαθέσεις σε Metlen και ΔΕΗ, το «φάντασμα» της Προοδευτικής, τι λέει η Αλεξία για την πώληση της Aea, η πίεση της Κίμπερλι και οι νέες κινήσεις Λασκαρίδη, Μαρτίνου, Ιγγλέση