Οι νέες business του Μυτιληναίου, το άλμα του Κώστα Αχ. Καραμανλή και γιατί είναι σε εγρήγορση το επιτελείο του Μεγάλου 

Η στήλη πληροφορείται ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής παίρνει άριστα στην αξιολόγηση του Μεγάρου Μαξίμου. 

the wise man
relates to The Global Economy Looks Good for 2018 (Unless Somebody Does Something Dumb)
the wise man

Μας φάγανε τα πανηγύρια

Ο κορονοϊός δείχνει τα δόντια του για τα καλά και η στήλη πληροφορείται ότι στο Μαξίμου δεν ανησυχούν τόσο για τα εισαγόμενα από την πύλη του Προμαχώνα κρούσματα αλλά και την μικρή αλλά σταθερή και επί καθημερινής βάσεως αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική. 

Μαθαίνω ότι ο Τσιόδρας και η ομάδα των επιδημιολόγων έκρουσαν καμπάνα – όχι καμπανάκι – στον Κυριάκο και δεν αποκλείεται αν… σφίξει κι άλλο η κατάσταση να αρχίσουν τα τοπικά, αλλά αυστηρά, lockdowns ξεκινώντας από τα πανηγύρια… 

Ο ιός επιτίθεται εκ νέου και στην Ισπανία, όπου επέστρεψαν τα lockdowns στην περιοχή της Καταλονίας.

Ανησυχούν οι τραπεζίτες

Η αύξηση των κρουσμάτων προκαλεί πονοκέφαλο και στους τραπεζίτες. 

Μου λένε ότι παρακολουθούν σε καθημερινή βάση την υπόθεση και από το δόξα το Θεό, έχουν πάει στο βοήθα Παναγιά… 

Διότι αν εν μέσω του θέρους τα κρούσματα αυξάνονται τι θα γίνει τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο; 

Τι θα γίνει με την οικονομία, κυρίως πόσο θα αντέξουν οι επιχειρήσεις; Κι όλα αυτά δεν μπορούν να απαντηθούν, παρά μόνο με ισχυρά όπλα όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, για το οποίο ελπίζουν και εύχονται να ακούσουν καλά μαντάτα από τις Βρυξέλλες στο τέλος της εβδομάδας… 

Στρώνουν τις… τσόχες στις Βρυξέλλες!

Μένοντας, λίγο, στο μέγα θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης, τις επόμενες ημέρες και μέχρι την Παρασκευή που ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Γηραιάς Ηπείρου, στις Βρυξέλλες ήδη έχουν πάρει θέσεις οι παίχτες, το lobbing έχει ξεσαλώσει και όλοι περιμένουν την Μέρκελ να πάρει, επιτέλους, μια απόφαση…

Διότι έχουν περάσει 5 μήνες από την ώρα που ο κορονοϊός εμβόλισε τις οικονομίες και οι Ευρωπαίοι πετούν χαρταετό! 

Το πόκερ που θα παιχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο θα είναι σκληρό, οι αγορές ήδη παρακολουθούν και όσο περνούν οι ώρες να γίνονται ακόμη πιο νευρικές, μέχρι να ακούσουμε από τους διαδρόμους των άχαρων διοικητικών κτηρίων των Βρυξελλών ότι επιτέλους οι ηγέτες έχουν καταλάβει τι θα ζήσουμε μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο και πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα… 

Η στήλη πληροφορείται ότι ο Μητσοτάκης έχει ξεκινήσει ήδη τα τηλέφωνα με τους ομολόγους του, κυρίως τους νότιους σε μια προσπάθεια να κατέβουν δυνατά και με κοινή γραμμή ως προς την ανάγκη τα κεφάλαια να είναι επιχορηγήσεις και όχι δάνεια! 

Ανεβασμένες οι μετοχές του Κώστα Αχ. Καραμανλή

Η στήλη πληροφορείται ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής παίρνει άριστα στην αξιολόγηση του Μεγάρου Μαξίμου. 

Ο υπουργός κάνει καλό έργο και αυτό αναγνωρίζεται από τον Πρωθυπουργό. Εξάλλου, ο Κώστας δεν έχει και το πλέον εύκολο χαρτοφυλάκιο καθώς έχει απέναντί του θηρία… διότι οι κατασκευαστές δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά και δεν χρησιμοποιούν πάντα και τις ευγενέστερες μεθόδους…

Οι νέες business του Μυτιληναίου 

Η στήλη πληροφορείται ότι ο ισχυρός επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος ετοιμάζεται να κατασκευάσει κάποια εκ των νέων  hotspots που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση στο πλαίσιο της οργανωμένης αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος. Τουλάχιστον αυτό λένε στην κυβέρνηση. Πηγές αναφέρουν οτι τα νέα hot spots θα είναι 3. 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos ΜΥΤΙΛ 1,51% 8,08 μπαίνει δυναμικά στην συγκεκριμένη «μπίζνα» καθώς ο όμιλος δηλώνει ισχυρό «παρών» σε όλα τα μεγάλα έργα της χώρας. 

Αντίστοιχες, δουλειές έχουν πάρει στο παρελθόν, η ΑΚΤΩΡ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Intrakat. 

40 Έλληνες και ξένοι θέλουν ήδη βίλα στο Ελληνικό

Πριν ακόμη γκρεμιστούν όλα τα κτήρια του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, το σημείο μαγνητίζει τα μεγάλα πορτοφόλια της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

Η στήλη πληροφορείται ότι στα χέρια του διευθύνοντος συμβούλου της Lamda Development ΛΑΜΔΑ 0% 5,66 Οδυσσέα Αθανασίου έχουν φθάσει επιστολές ενδιαφέροντος για την αγορά πολυτελών κατοικιών. Μου λένε, μάλιστα, ότι οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να αγοράσουν βίλες στον Άγιο Κοσμά, δηλαδή στο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού. 

Σε εγρήγορση το επιτελείο του Μεγάλου

Η στήλη πληροφορείται ότι στο επιτελείο του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Πειραιώς Χρήστου Μεγάλου τρέχουν για να ετοιμάσουν την διαδικασία των τιτλοποιήσεων που προωθεί η τράπεζα. 

Προέχει το project Phoenix με τα 2 δισ. ευρώ στεγαστικών δανείων και μέσα στον Σεπτέμβριο θα υπάρξει εξέλιξη και αίτηση για τις εγγυήσεις του Ηρακλή. Τρέχουν, όμως και, για το μεγάλο πακέτο των 5 δισ. ευρώ – με τον κωδικό Vega.